4.5.14

Να γιατί θα ψηφίσω Αντώνη Σαμαρά!



Δεχθήκαμε και προωθούμε την παρακάτω πρόταση του έγκριτου νομικού και πρώην προέδρου του Κέντρου Σοσιαλιστικών Μελετών κ. Αντώνη Δροσόπουλου, ο οποίος εξηγεί για ποιους λόγους θα ψηφίσει στις προσεχείς ευρωεκλογές Αντώνη Σαμαρά.



Προερχόμενη από έναν ευπατρίδη της ελληνικής πολιτικής και δεδηλωμένο υπέρμαχο του δημοκρατικού σοσιαλισμού στην Ελλάδα, παρόμοια πρόσκληση κάθε άλλο παρά αδιαφορία μπορεί να προκαλέσει.
Γράφει, λοιπόν στην «Εξομολόγησή» του ο κ. Αντώνης Δροσόπουλος: 





«Σοσιαλιστής έγινα πολύ νέος και εξακολουθώ να είμαι αμετάπειστος. Το “αγάπα τον πλησίον σου”, που λέει εξ αποκαλύψεως ο Χριστιανισμός, ο Σοσιαλισμός επιδιώκει να το κάνει την βάση της κοινωνικής συμβίωσης για να μεγιστοποιήσουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι στις αρνητικές πλευρές της ζωής. 
Η εκλογή μιας κυβέρνησης που θα κυβερνήσει καλλίτερα τον τόπο είναι το πρόβλημα που θέτουν στους ψηφοφόρους οι εκλογές.
Όταν οι καιροί είναι σχετικώς ομαλοί, διακινδυνεύω το να μην ψηφίσω το κόμμα που θεωρώ ότι ανταποκρίνεται στο συμφέρον του τόπου για σήμερα, αλλά το κόμμα που προοιωνίζεται την μελλοντική ιδανική κοινωνία, όσο κι αν θα κριθή χαμένη η ψήφος μου.
Σήμερα η κατάσταση κάθε άλλο παρά είναι κανονική.
Βγαίνουμε από μία δεινή οικονομική κρίση, που απειλούσε να προκαλέσει την διάλυση της χώρας.
Η κυβέρνηση που έχουμε, με την κοινωνικο-οικονομική φιλοσοφία της οποίας δεν συμφωνώ και που ούτε λησμονώ τα προηγούμενα πολιτικά αμαρτήματά της, επέτυχε να διαθέση στην διεθνή αγορά ένα ομολογιακό δάνειο ύψους 3 δισεκατομμυρίων με επιτόκιο 4,75%.
Η ζήτηση των ομολόγων υπερκάλυψε κατά 27 δισεκατομμύρια την προσφορά τους.
Έτσι τής ανοίγεται ο δρόμος να εκδόσει ένα δεύτερο ομολογιακό δάνειο με ακόμη χαμηλότερο επιτόκιο και να ρίξη τα χρήματα που θα μαζέψη στη αύξηση της παραγωγής μας, που είναι η βασική προϋπόθεση για να σταθούμε πάλι στα πόδια μας.
Επιπλέον, το πλεόνασμα των εσόδων στον προϋπολογισμό, το οποίο δεν το πιστεύαμε προηγουμένως, αποδεικνύεται αληθινό.
Πιθανόν και μεγαλύτερο από αυτό που μάς έταζε η κυβέρνηση.
Στις εκλογές για την Ευρωπαϊκή Βουλή, οι οποίες θα γίνουν στις 25 Μαΐου, είναι ανάγκη να μην υποστή η κυβέρνηση κάμψη του ποσοστού των εκλογέων που την ψήφισαν στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.
Εάν βγη ενισχυμένη από αυτές, θα έχει την δύναμη να αποτρέπει τη διοικητική δικαιοσύνη στο να υπονομεύει τον προϋπολογισμό με επιλεκτικές παροχές προς διάφορες ομάδες. (Άνθρωποι είναι και οι δικαστές και επηρεάζονται από το γύρω τους κλίμα).
Αλλά και θα αποφύγουμε τον κίνδυνο της μεγέθυνσης του Σύριζα, που θα οδηγήσει σε νέες εκλογές και μετά από αυτές το χάος.
Για όλους αυτούς τους λόγους θα ψηφίσω στις 25 Μαΐου Σαμαρά, με ήσυχη την συνείδησή μου ότι συμμορφώνομαι σε εθνική επιταγή».

Αντώνης Δροσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου