3.9.14

Til Kingdom Come...

Coldplay



Οι 293 σταυροί της Σόδη…



Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, έχει τις εξής παροχές: Η ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται στα 5.705, 60 ευρώ.
Ως επίδομα οργάνωσης γραφείου, προστίθενται 738,88 ή 935,88 ευρώ, σύμφωνα με την εκλογική περιφέρεια, η ταχυδρομική ατέλεια 909,31 ευρώ και τα έξοδα κίνησης 291 έως 648 ευρώ, πάλι ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία ανήκει ο βουλευτής.



Επίσης, οι βουλευτές αποζημιώνονται για τη συμμετοχή σε συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής της οποίας είναι μέλη.
Κάθε φορά που παρίστανται, προσθέτουν στο λογαριασμό τους 150 ευρώ. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, οι συνολικές αποδοχές του βουλευτή, φτάνουν από 7.644,79 έως 8.198,79 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι συμμετοχές σε κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Σε αυτά, ας προσθέσουμε το βουλευτικό αυτοκίνητο, τον οδηγό, τον αστυνομικό φρουρό, τους μετακλητούς υπαλλήλους κ.λπ.
Γνωστά πράγματα…


Επικίνδυνη, εκτός από γελοία, μόδα...



Είπα να μην ασχοληθώ καθόλου με αυτή τη παγκόσμια μόδα που εδώ και κάποιο διάστημα έχει εξαπλωθεί παντού, ακόμη και στα ορεινά χωριά της μπανανίας μας.
Όμως δεν αντέχω πλέον, αφού η βλακεία έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο, και άρχισαν να χάνονται μέχρι και ζωές…



Μιλάω για τη γελοία μόδα του ice bucket challenge, όπου διάφοροι διάσημοι και μη αυτομπουγελώνονται ή βάζουν άλλους να τους μπουγελώσουν με παγωμένο νερό, για… φιλανθρωπικούς σκοπούς!
Την ώρα που η μισή Αφρική πεθαίνει από την λειψυδρία….


Οι «αρχαίοι ημών πρόγονοι» ως βάρος, μέρος 2ο



Λέγαμε λοιπόν πριν περίπου μια εβδομάδα (εδώ) ότι ο σύγχρονος Έλληνας που διδάσκεται ότι είναι απευθείας και αποκλειστικός απόγονος των αρχαίων Ελλήνων, ναι μεν κοκορεύεται γι’  αυτό δεξιά κι αριστερά (κάτι σε κάποιο βαθμό λογικό) ωστόσο κατά βάθος τον βαραίνει όλη αυτή η σύγκριση διότι είναι καταδικασμένος να βγαίνει πάντα και κατά πολύ ελλειποβαρής όταν ζυγίζεται δίπλα σε εκείνους.
Χώρια ότι δεν μπορεί καν να τους κατανοήσει πλήρως – είναι ζήτημα αν τους κατανοούν απολύτως οι ειδικοί.





Σκοπός μου δεν ήταν και δεν είναι να εξετάσω το βάσιμο της υπόθεσης αυτής που στην ουσία είναι η επίσημη ιδεολογία πάνω στην οποία χτίσαμε το σύγχρονο έθνος μας, όπως επίσης ανέφερα.
Στην πραγματικότητα δεν έχει καν σημασία.
Είτε δεχτούμε είτε όχι, ότι έχουμε το ίδιο DNA, είτε δεχτούμε είτε όχι ότι το DNA παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο στην ιστορική, πολιτική και πνευματική εξέλιξη ενός λαού (προσωπικά νομίζω ότι παράγοντες όπως η τοπογραφία, το κλίμα και η ιστορική συγκυρία είναι απείρως σημαντικότεροι), η ουσία δεν αλλάζει.
Ο Νεοέλληνας έχει μια άκρως δυσλειτουργική σχέση με το αρχαίο παρελθόν του τόπου του…

Η γενναιότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Ο Μέγας Αλέξανδρος αποτελούσε έναν αρχηγό-πρότυπο για τους στρατιώτες του. Γι’ αυτό υπέμεινε μαζί τους όλες τις κακουχίες, μοιραζόταν τις ταλαιπωρίες και αψηφώντας τους κινδύνους, μαχόταν στην πρώτη γραμμή.



Τη ριψοκίνδυνη συμμετοχή του στις μάχες φανερώνουν οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί του…



Η αποτυχία του Hollande καταδικάζει ολόκληρη την Ευρώπη.



Ο François Hollande, πρόεδρος της Γαλλίας από το 2012, θα μπορούσε να είναι πραγματικός ηγέτης.
Εξελέγη με βάση την υπόσχεση που έδωσε να ξεφύγει από τις πολιτικές λιτότητας που αποτελείωσαν την σύντομη και ανεπαρκή ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη.



Αφού δεν υπήρχε παρά μια αδύναμη ηθική δικαίωση για αυτές τις πολιτικές, που σύντομα θα κατέρρεαν, ο Γάλλος πολιτικός θα μπορούσε να ηγηθεί ενός μπλοκ κρατών που θα απαιτούσαν μια ριζική  αλλαγή πλεύσης.
Με το που ανέλαβε όμως την εξουσία, ο Hollande αναδιπλώθηκε, και παραδόθηκε άνευ όρων στη σκληρή λιτότητα.


Οι μύθοι για την ISIS. Μύθος Νο 5.



Μύθος: «Η ISIS είναι ισχυρή χάρη στον ιρακινό πρωθυπουργό Μαλίκι».
Υπάρχει μια ολόκληρη θεωρία ότι ο Μαλίκι είναι ο κύριος λόγος της ανάδυσης της ISIS το 2014.




Είναι αλήθεια ότι οι πολιτικές του την ανέδειξαν.
Κατηγορώντας όμως μόνο αυτόν, μας αποπροσανατολίζει από τον πραγματικό αυτουργό του σεχταρισμού στο Ιράκ, και τις πολλές πηγές στήριξης που απολαμβάνει η ISIS.


Γιατί το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει βαρέσει διάλυση;



Η σκηνή είναι γνωστή σε όλους, σαν πολυφορεμένο ρούχο που το βλέπουμε πάνω σε κάποιον αλλά δεν μας κάνει πια εντύπωση: Καθηγητές, πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις, συγκεντρώνονται για κάποιο λόγο που δεν έχει σημασία, και μαζί μ’ αυτούς μαζεύονται μερικές δεκάδες φοιτητές από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συνήθως αλλά εσχάτως και από τον νεόκοπο επαναστατικό ΣΥΡΙΖΑ.



Σηκώνουν πανό με επαναστατικά συνθήματα, φωνάζουν, βρίζουν, απειλούν, ενίοτε χτίζουν τους καθηγητές στα γραφεία τους.
Γενικά ένα μπάχαλο τόσο γνώριμο στα ελληνικά πανεπιστήμια που δε μας κάνει πια εντύπωση.