20.8.14

Watching the Wheels...

John Lennon (ο τρισμέγιστος).



Αξιολόγηση χωρίς... συνέπειες!



Μια ημέρα τη δεκαετία του '80 ένας επιχειρηματίας από την επαρχία πήγε με τον γιο του τον Γιώργο να επισκεφθούν τον υπουργό Ανάπτυξης εκείνη τη χρονιά.
Ο επιχειρηματίας ήταν παλιός φίλος και συντοπίτης του υπουργού και τον είχε βοηθήσει σε πολλούς εκλογικούς αγώνες.




Αφού ήπιαν τον καφέ τους ο υπουργός ρώτησε τον γιο του φίλου: «Εσύ, Γιωργάκη, τι σκέπτεσαι να κάνεις;».
Προτού προλάβει καν να απαντήσει ο ερωτώμενος είχε πάρει τον λόγο ο πατέρας: «Ξέρεις, δεν πήγε καλά στις Πανελλήνιες και λέω να τον πάρω στη δουλειά μου». Οπότε του απαντάει ο υπουργός:
«Άστο τώρα το παιδί να ταλαιπωρείται στον ιδιωτικό τομέα και στείλ’ το σε μένα να τον τακτοποιήσω!».
Και γυρνώντας στον γιο: «Τι λες, Γιωργάκη; Θες να έρθεις στο υπουργείο να μας βοηθήσεις;»…



Το Δημόσιο νοσεί, αλλά η γιατρειά που επιλέγεται δεν είναι συμβατή.



Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε δέκτες ειδήσεων με περιπτώσεις διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος από υψηλόβαθμα αλλά και χαμηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού.
Π.χ. στους τομείς του Δημοσίου όπως είναι η υγεία, όπου η ηθική θα έπρεπε να είναι κυρίαρχο στοιχείο στη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων, αφού η υγεία είναι ένα από τα πιο σημαντικά αγαθά του ανθρώπου.




Είναι διαπιστωμένο επαρκώς και είναι διατυπωμένο σε πορίσματα ερευνών εκ μέρους των ελεγκτικών φορέων, ότι υπάρχουν ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την δομή, την οργάνωση, και τη λειτουργία του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, την επιλογή των κρατικών λειτουργών και των υπαλλήλων που στελεχώνουν τις υπηρεσίες του κράτους, καθώς και με την αποτελεσματικότητα των θεσμών ελέγχου της ποιότητας του παραγόμενου έργου


Κουνέλι…



Μπορεί ο Χίτλερ να γεννήθηκε κάτω από την σκιά της αυτοκρατορίας των Αψβούργων αλλά μετά θάνατον, οι πιονιέροι που τακτοποιούν το αγελαίο κοινωνικό φαντασιακό με την απειλή του ναζισμού σε κονκάρδες, πρόσωπα και συγκεντρώσεις, ξεχνούν ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρωτοεμφανίστηκαν κατά την λενινιστική τρομοκρατία.



Ωστόσο, οι προαναφερθέντες, επειδή γνωρίζουν ότι εν Ελλάδι η προσκόμιση φασιστικού παρόντος και μέλλοντος στα κοινωνικά δίκτυα, επηρεάζει αυτούς που πλέον αντιλαμβάνονται το γενικό θέατρο εντυπώσεων στην αρένα του ολοκληρωτισμού, ο οποίος είναι τουλάχιστον παλαιομοδίτικος με ορεσίβια αισθήματα για τα μεθεόρτια δυσάρεστα γλυκίσματα.

Ο Σαμαράς παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού!



 «Η ΝΔ του 1974 είναι διαφορετική από τη ΝΔ του 1989, του 2004, του 2012 και του 2014». Θα έλεγε κανείς ότι είναι πολύ διαφορετική.
Τόσο που δεν είναι υπερβολή να μιλούμε για άλλο κόμμα.




Έχει στο τιμόνι της έναν άλλο ηγέτη που σε τρεις περίπου μήνες συμπληρώνει πέντε χρόνια στη θέση του προέδρου, με άλλη επί της ουσίας ιδεολογική υπόσταση, άλλες πολιτικές πρακτικές και εν τέλει άλλη φυσιογνωμία. 
Και αυτή η φυσιογνωμία αναδεικνύεται όλο και πιο έντονα τους τελευταίους μήνες και ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να το κατοχυρώσει στον απόλυτο βαθμό.


Οι ημέρες μας χωρίς μνημόνιο...



Ας τα πάρουμε όλα τοις μετρητοίς.
Ότι θα τα βολέψουμε με τα πλεονάσματα 2014-2016 και ότι θα καλύψουμε το χρηματοδοτικό κενό με δική μας οικονομική «παλικαριά».
Και άρα από τον προσεχή Οκτώβρη και οριστικά το 2015 θα κουνάμε το μαντήλι στην Τρόικα και θα κάνουμε κάντρο για μουσείο το μνημόνιο της Ε.Ε.



Εμείς ως ιθαγενείς της χώρας αυτής τι θα κερδίσουμε και τι θα χάσουμε;
Ας ξεκινήσουμε με αυτά που θα χάσουμε…

Άνευ λογικής…




Φαίνεται ότι ο στόχος των 21 εκατ. τουριστών για το 2014 θα επιτευχτεί.
Παρά τη μείωση της τουριστικής κίνησης από Ουκρανία και Ρωσία λόγω των προβλημάτων στην περιοχή, η οποιαδήποτε μείωση καλύπτεται από άλλες χώρες.




Και μπορεί, να έχουμε φτάσει σε αυτό, το ομολογουμένως εντυπωσιακό νούμερο τουριστών, αλλά δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια), στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, αλλά και της ευρύτερης ηπειρωτικής χώρας.


Και όμως, η αηδία έγινε μόδα!



Σε ένα προηγούμενο άρθρο χθες το μεσημέρι μιλούσαμε για τη νέα καλοκαιρινή μόδα που κάνει πάταγο, και που όπου να’ ναι έρχεται και στην Μεσόγειο: Τα Facekinis.



Σήμερα όμως ανακάλυψα ένα ακόμη τρεντ, που και αυτό λέγεται πως θα κυριαρχήσει οσονούπω, και σίγουρα δεν πρόκειται για ανέκδοτο.
Σύμφωνα με το DNAinfo New York, οι πιο προχωρημένοι στυλίστες του πλανήτη θεωρούν πως το επόμενο must για όλους τους fashion victims, θα είναι τα πέδιλα (σανδάλια) με … κάλτσες.