21.7.14

Pierrot the Clown...

Placebo




Το κτήνος της Εύβοιας…



Σοκ από τη μανία με την οποία ο ιδιοκτήτης ψησταριάς στη Νέα Στύρα σκότωσε το κουτάβι - Της έλιωσε το κεφάλι με καρέκλα!
 Θύελλα αντιδράσεων και πανελλήνια κατακραυγή έχει προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο ιδιοκτήτης ταβέρνας στη Νέα Στύρα Ευβοίας, σκότωσε ένα αθώο κουτάβι μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων του καταστήματος του.



Η μόλις τρεισήμισι μηνών Μάγκυ βρήκε φρικιαστικό θάνατο στα χέρια του απάνθρωπου επιχειρηματία, ο οποίος μάλιστα τη δελέασε αρχικά με ένα μεζεδάκι ώστε να τον πλησιάσει και έπειτα σε κατάσταση αμόκ της θρυμμάτισε το κρανίο με μία καρέκλα!
Περαστικοί και πελάτες που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του ανατριχιαστικού περιστατικού, δεν μπορούσαν να πιστέψουν την απίστευτη αγριότητα που επέδειξε ένας άνθρωπος σε ένα ανυπεράσπιστο σκυλάκι, ενώ ακόμα και οι ψυχραιμότεροι υπέστησαν σοκ:

Το μελανό κεφάλαιο της μεταπολίτευσης…



H  Δημόσια Ιστορία στη χώρα μας είναι σαν τον δημόσιό της διάλογο.
Πάει με τις μπάντες.
Από εμπεδωμένη άποψη της «καταραμένης Δεξιάς που κατέστρεψε την Ελλάδα» (κάτι που καλλιέργησε επιτυχώς σύμπασα η Αριστερά), περνάμε σταδιακά στο «καταραμένο ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψε την Ελλάδα» , κάτι που καλλιεργείται αμφίπλευρα -από τη Δεξιά και από την Αριστερά- και για διαφορετικούς λόγους.



Βασικός στόχος της κριτικής είναι η δεκαετία του ’80 που παρουσιάζεται ως το μελανό κεφάλαιο της Μεταπολίτευσης.
Αν και αυτήν τη δεκαετία φούντωσαν πολλά αρνητικά δαιμόνια (με κορυφαία τον λαϊκισμό και τη διόγκωση του κράτους), αυτά δεν ήταν καινά δαιμόνια. Προϋπήρχαν...

Όλα είναι ένα ψέμα…



Υπάρχει μια εφημερίδα, η οποία προβάλει απίστευτα πρωτοσέλιδα.
Το πιο ήπιο, είναι πως «Οι Τούρκοι, τρέμουν την αγιοποίηση του Παΐσιου»! Φυσικά, οι Γέροντες Παΐσιος, Νεκτάριος και Γεννάδιος (μπορεί να μου ξεφεύγει κάποιος), έχουν προβλέψει τα πάντα απ’ όσα μας συμβαίνουν ή πρόκειται να μας συμβούν.
Και έχουν ερμηνεύσει και όλα τα φαινόμενα, την κρίση, την πτώση των αεροσκαφών, τις ταραχές στην Ουκρανία και το διαζύγιο Κωστόπουλου-Μπαλατσινού.




Τέτοιες εφημερίδες, προφανώς υπάρχουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Στη δική μας γωνιά, η συγκεκριμένη έχει γύρω στους 3.000-4.000 αναγνώστες, καθημερινά.
Συγκριτικά με τις χαμηλές κυκλοφορίες των εντύπων στη χώρα μας, θεωρείται καλή.
Θα έλεγα, υπερβολικά καλή γι' αυτό που είναι και παράλληλα χρήσιμη για αυτογνωσία.
Ένα κομμάτι της κοινωνίας, υιοθετεί όλες αυτές τις θεωρίες και αυτό είναι αξιοσημείωτο.


Κύριοι, πάτε για ύπνο, δεν θα γίνει τίποτα…



Καθώς συμπληρώνονται 40 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, τα ερωτήματα παραμένουν ανοιχτά.
Ηταν τραγωδία, ήταν προδοσία, ήταν μια εθνική καταστροφή. Πολλά έχουν γραφτεί από τότε, σκοτεινές πτυχές και λεπτομέρειες έχουν φωτιστεί, χωρίς όμως να μπορούμε ακόμη να δούμε καθαρά τις πράξεις που από τα παρασκήνια οδήγησαν στην κατοχή του 40% περίπου της Μεγαλονήσου από τους Τούρκους.




Πίσω από κλειστές πόρτες συνεδρίασε μια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία κάλεσε ακόμη και τον έγκλειστο Γεώργιο Παπαδόπουλο να καταθέσει.
Και παρά το γεγονός ότι πληθώρα πληροφοριών καταγράφηκε στα πρακτικά της, ποτέ δεν δόθηκε ένα πειστικό πόρισμα.
Ποτέ δεν απαντήθηκαν τα «γιατί».
Γιατί οι Ελληνες βρέθηκαν ανέτοιμοι απέναντι σ' έναν Αττίλα που θα έπρεπε να τον περιμένουν;
Γιατί πιάστηκαν στον ύπνο;

Αξιολόγηση, Κράτος, η κόπρος του Αυγείου κι εμείς …



Τέσσερα χρόνια ανείπωτων δεινών για τον τόπο, με εκατομμύρια ανέργους, διαλυμένες επιχειρήσεις, ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια για χορτάσουν την πείνα τους από τα αποφάγια των άλλων, με αστέγους, με χιλιάδες μικρά και μεγάλα δράματα, με τους περισσότερους από εμάς να στύβουμε το θολωμένο μας μυαλό για να βρούμε τρόπους να πληρώσουμε την υπέρογκη φορολογία και τις υποχρεώσεις μας προς το Κράτος.
Το Κράτος;




Το Κράτος κι οι μηχανισμοί του, οι υπεύθυνοι δηλαδή όλων των δεινών μας, παραμένουν αλώβητοι βασιλιάδες της δυστυχίας των άλλων.
Η γραφειοκρατία κι η πολυνομία που βασίλευαν, εξακολουθούν και το κάνουν, όταν όλες οι έρευνες καταδεικνύουν κι αποδεικνύουν ότι επιβαρύνουν με 6% το ΑΕΠ της χώρας.


«Συντριβή» και για την Malaysia Airlines!



Ακυρώνουν τα εισιτήριά τους οι επιβάτες…
Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον των μαλαισιανών αερογραμμών μετά τη νέα αεροπορική τραγωδία με αεροσκάφος της εταιρείας.
Μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της στην ανατολική Ουκρανία, η μετοχή της έχει κατρακυλίσει ενώ αισθητή μείωση έχουν καταγράψει και οι κρατήσεις θέσεων.




Η συντριβή του αεροσκάφους της πτήσης ΜΗ17, η οποία αναχώρησε από το 'Αμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, με 298 επιβαίνοντες, την Πέμπτη, είναι η δεύτερη μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες.