25.8.13

Είμαστε ακόμη ζωντανοί….

Κάποτε είχα γράψει  ότι ο Σαμαράς είναι το μοναδικό ανάχωμα στο επερχόμενο τσουνάμι.
Στη μέση του οποίου είμαστε σήμερα, και το οποίο παρασέρνει τα πάντα.
Κυριολεκτικά.Από την εποχή που το έγραψα, πολλά έχουν αλλάξει.
Και πάνω απ όλα η στάση του ίδιου του Σαμαρά, που μαθαίνοντας, και γνωρίζοντας πράγματα τα οποία οι υπόλοιποι λογικά αγνοούσαμε, έκανε στροφή πριν από τις εκλογές, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί «μνημονιακός» και πολλοί, ακόμη και παραδοσιακοί νεοδημοκράτες, να στραφούν εναντίον του, πυκνώνοντας  τις τάξεις των «αγανακτισμένων», των «ψεκασμένων», και των λοιπών μελανιασμένων που ονειρεύονται επανάσταση και … μονομερή καταγγελία του μνημονίου!Ο φίλος του λαού Τάσος, τα λέει έξω απ’ τα δόντια!Τα παλιά τα χρόνια, πριν από το θαύμα ή αλλιώς το freak accident της κατάκτησης του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού κυπέλου από την Ελλάδα, το να προκριθεί η εθνική μας στο Μουντιάλ, ήταν κάτι ανάλογο με το να έστελνε η… ΕΑΒ αστροναύτη στη σελήνη.
Όνειρο θερινής νυκτός (και χειμερινής, και φθινοπωρινής…).Και όμως, ω του θαύματος, με λίγη βοήθεια από τις συγκυρίες, όπως καλή ώρα η Πατουλίδαινα που πήρε κάποτε το χρυσό μετάλλιο επειδή έπεσε η μαύρη πριν από τον τερματισμό, έτσι και η Ελλάδα πήγε στο παγκόσμιο κύπελλο του 1994!!!!

Ο Ναζισμός και οι Ρώσοι…Σαν προχθές, το 1939, υπεγράφη το περίφημο σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ της ΕΣΣΔ και της ναζιστικής Γερμανίας.
Το κλασικό παράδειγμα δηλαδή ιστορικής λυκοφιλίας, γνωστό και ως Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότοφ (από τα επίθετα των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών).Με βάση το εν λόγω Σύμφωνο, οι δυο χώρες ήταν φίλες και σύμμαχοι.
Τι ωραία….


Άγριοι καιροί…Aκριβώς επειδή ζούμε σε μια άγρια εποχή θα προσδοκούσε κάθε έλλογος άνθρωπος συμπεριφορές  και πρακτικές που θα την καθιστούσαν λιγότερο αγριότερη, περισσότερο ανθρώπινη.
Kατά το δυνατόν.Πλην, όμως, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να εξαγριώσουμε ακόμα περισσότερο έναν κόσμο ήδη αγριεμένο και αλαφιασμένο. Στερώντας του τη δυνατότητα όποιας νηφάλιας σκέψης.
Aφοπλίζοντάς τον από την εξάρτυση του ορθολογισμού και της ψυχραιμότερης αντιμετώπισης  δεινών που επεσώρευσε η κρίση.

Πετρέλαιο και λαθρεμπόριο.Τον προηγούμενο χειμώνα η ελληνική κοινωνία «πλήρωσε» πολύ ακριβά την αδυναμία του Κράτους να πατάξει το λαθρεμπόριο στα καύσιμα.
Η εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτή του πετρελαίου κίνησης, ήταν αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας κι όλοι νιώσαμε τα επακόλουθα. Κάηκαν ακόμη και λουστραρισμένες παλιές τραπεζαρίες, κρεβάτια, ντουλάπια κλπ.
Δημιουργήθηκε το νέο...νέφος αιθαλομίχλης, ενώ πολλοί πολίτες ζήτησαν ιατρική συνδρομή για την αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων.
Υλοτομήθηκαν παρανόμως χιλιάδες στρέμματα από κάθε λογής δέντρα.
 Κατευθύνθηκαν στον εξωτερικό και δη στις γειτονικές χώρες εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια καυσόξυλων.
Τα δε κρατικά ταμεία απώλεσαν έσοδα από τη μείωση των προμηθειών πετρελαίου θέρμανσης από τα ελληνικά νοικοκυριά.

Το μήνυμα Πούτιν.Αιφνιδιάσθηκε η επίσημη Αθήνα από τη «διαρροή» των λεγόμενων του Πούτιν στο Ροστόφ της νότιας Ρωσίας.
Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας είπε ότι «είναι μία προβληματική χώρα για επενδύσεις…».Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τη διαπίστωση αυτή δεν κομίζει γλαύκα στην Αθήνα.
Αλλά το ερώτημα είναι γιατί το διαπιστώνει τώρα ενώ μέχρι πριν από ένα τρίμηνο η μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας του ήθελε να επενδύσει 1 δισ. ευρώ στη χώρα μας αγοράζοντας τη ΔΕΠΑ.


Σαν αληθινός Σπαρτιάτης....

Ξεκινώντας σήμερα για μια ακόμη ημέρα στον τροχό... δηλαδή για μπανάκι, ένας καλος φίλος με προειδοποίησε:
Που πας;
Θά' χει καύσωνα σήμερα.
Μιλάμε για 35 βαθμούς υπό σκιάν....Και ως άλλος Λακεδαίμων του απάντησα περήφανα:


Τίνος είναι ο τάφος τελικά;"Είναι τουλάχιστον απίθανο και στερείται κάθε επιστημονικής σοβαρότητας το να υποστηρίζουμε πως το εύρημα της Αμφίπολης 'κρύβει' τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου", αναφέρει η υπεύθυνη της ανασκαφής, Αικατερίνη Περιστέρη, η οποία δηλώνει αγανακτισμένη και ενεή από τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί. "Στον έναν χρόνο που διαρκεί η ανασκαφή, δεν σκάβουμε ακόμα τον τάφο.
Προς το παρόν είμαστε μπροστά σ' έναν λαμπρό ταφικό περίβολο - μοναδικό στον ελληνικό χώρο", προσθέτει και απευθύνει έκκληση για σεβασμό στο ανασκαφικό - επιστημονικό έργο και σοβαρότητα σ' όσους αναπαράγουν ανάλογα "σενάρια".