25.8.13

Ο Ναζισμός και οι Ρώσοι…Σαν προχθές, το 1939, υπεγράφη το περίφημο σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ της ΕΣΣΔ και της ναζιστικής Γερμανίας.
Το κλασικό παράδειγμα δηλαδή ιστορικής λυκοφιλίας, γνωστό και ως Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότοφ (από τα επίθετα των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών).Με βάση το εν λόγω Σύμφωνο, οι δυο χώρες ήταν φίλες και σύμμαχοι.
Τι ωραία….Δυο χρόνια μετά, και ο Χίτλερ ξεκίνησε την επιχείρηση Βαρβαρόσα, την επίθεση δηλαδή εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, τους κατοίκους της οποίας οι Ναζί θεωρούσαν υπάνθρωπους, και προόριζαν για μελλοντικούς τους σκλάβους.
Διαβάστε τι έλεγε σε ομιλία του λίγο μετά την έναρξη της επίθεσης, ο Χάινριχ Χίμλερ:
«Θα πρέπει να σιγουρέψουμε ότι στις εκκαθαρίσεις στην Ουκρανία, κανένας άνθρωπος, κανένα ζώο, κανένα στρέμμα καλλιεργήσιμης γης δεν θα πρέπει να γλιτώσει.
Κανένα ορυχείο δεν θα πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει.
Και δεν θα πρέπει να μείνει κανένα νεροπήγαδο που να μην έχει δηλητηριαστεί.
Ο εχθρός θα πρέπει να βρει μια εντελώς κατεστραμμένη και καμένη γη…
Το τι θα πάθει οποιοσδήποτε Ρώσος ή Τσέχος δεν με ενδιαφέρει στο ελάχιστο.
Το αν αυτά τα κράτη θα ζήσουν σε συνθήκες ευημερίας ή θα πεθάνουν της πείνας με ενδιαφέρει μόνο στο βαθμό του ότι θα τους χρειαστούμε για μελλοντικούς σκλάβους του δικού μας πολιτισμού.
Το αν θα πεθάνουν δέκα χιλιάδες Ρωσίδες από κόπωση, σκάβοντας αντιαρματικά χαντάκια, με ενδιαφέρει μόνο στο βαθμό ότι τα χαντάκια αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί για την Γερμανία μας.
Οι Γερμανοί είμαστε ο μοναδικός λαός στον πλανήτη που φερόμαστε με ευγένεια απέναντι στα ζώα, και το ίδιο θα κάνουμε απέναντι και σε αυτά τα ανθρώπινα ζώα, πλην όμως αποτελεί έγκλημα εναντίον του αίματος και της καταγωγής μας να ανησυχούμε στο ελάχιστο για αυτά τα ζώα…».

Απόσπασμα από το βιβλίο:
The Black Angels, the Story of the Waffen SS, του Rupert Butler,
Εκδόσεις Pen & Swoed Military Classics (1978)

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου