8.1.19

Εθνομηδενιστές και… «εθνίκια»!


Υπάρχει μια κατηγορία συμπολιτών μας - λίγοι βέβαια - που πιστεύουν ότι τα εθνικά κράτη, τα εθνικά σύνορα, οι εθνικές ταυτότητες, οι εθνικές πολιτιστικές κληρονομιές, τα εθνικά σύμβολα, και – ασφαλώς – τα εθνικά συμφέροντα - όλα αυτά είναι δήθεν «ξεπερασμένα στοιχεία» από το παρελθόν!
Αληθινά «βαρίδια» που πρέπει να αποτινάξουμε, αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι η μεγάλη Ψευδαίσθηση του καιρού μας!






·       --Μετά τον Κομμουνισμό που κήρυξε «το τέλος του Καπιταλισμού»,
·       --Μετά τον «νέο-Θετικισμό» (ή μια εκδοχή του, τέλος πάντων) του προηγούμενου αιώνα, που κήρυξε «το τέλος του Θεού» και των θρησκειών,
·       --Μετά τη Σοσιαλδημοκρατία που κήρυξε ξεπερασμένες τις αγορές,
·       --Μετά τον Φράνσις Φουκογιάμα που κήρυξε «το τέλος της Ιστορίας», τώρα πια, όσοι αμετανόητοι απέμειναν από όλες τις προηγούμενες ψευδαισθήσεις, κηρύσσουν πια ή πιστεύουν ή «ευαγγελίζονται» το (ή προσβλέπουν στο) «τέλος των εθνών»!
Και όπως συνέβη ήδη με τους οπαδούς όλων των προηγουμένων μεγάλων ψευδαισθήσεων, όποιος τους φέρνει αντίρρηση θεωρείται «ξεπερασμένος», «οπισθοδρομικός» και «θλιβερό απομεινάρι του παλαιού κόσμου» που θα το «σαρώσει η Ιστορία»…