2.2.16

Η Ζωή, ο Φίλης, οι πακτωλοί και (μετά) η σιωπή…



Το δηλητήριο της πρώην προέδρου, το «Γνωριζόμαστε» της Αυγής και τέλος; Πόλεμος μεταξύ πρώην συντρόφων με όλα τα μέσα ή κάτι παραπέρα;
Πέρασαν πέντε ημέρες από τότε που η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκτόξευσε μόλις 21, αλλά πλήρεις δηλητηρίου, λέξεις. Για «πακτωλούς» -λέει- που διαχειρίστηκε ο πρώην εν ΣΥΡΙΖΑ σύντροφός της Νίκος Φίλης ως διευθυντής της κομματικής εφημερίδας του.




Πέρασαν πέντε ημέρες, αλλά, περιέργως, δεν είδαμε καμιά συνέχεια. Επεσε βαθιά σιωπή. Ούτε η καταγγέλλουσα ούτε ο καταγγελλόμενος είπαν κάτι περαιτέρω, που να επιβεβαιώνει η μεν ή να διαψεύδει ο δε. Μόνο η εφημερίδα έγραψε 55 λέξεις υπό τον τίτλο «Γνωριζόμαστε». Κάτι σαν οικογενειακή υπόθεση.

Οι δυνάμεις της ακινησίας…



Χθες έκατσα και παρακολούθησα μετά από πολύ καιρό δελτίο ειδήσεων, το οποίο φυσικά ασχολήθηκε εκτενώς με τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Το ρεπορτάζ ήταν από πολλά μέρη της Ελλάδας. Οι επικεφαλής των συντονιστικών οργάνων μιλούσαν στο μικρόφωνο. Οι δηλώσεις τους κράτησαν συνολικά περίπου πέντε λεπτά — πολύς τηλεοπτικός χρόνος.



Από όλες τις δηλώσεις, δεν ειπώθηκε πουθενά ποια είναι η πρότασή τους. Παντού ξερά, «Δεν θα περάσει», «Θα κόψουμε την Ελλάδα στα δύο», «Διάλογος μόνο από μηδενική βάση», «Μην πατήσει κανείς το πόδι του εδώ», «Αν δεν υποχωρήσουν, θα πνίξουμε την Αθήνα» κλπ., με το γνωστό «αγωνιστικό», ξερό και ευθύ ύφος. Μόνο απειλές, χωρίς ενημέρωση και χωρίς πρόταση...

Το ασφαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ…



Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό είναι ιδιοκτησία 100% του Σύριζα. Είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της καταστροφικής διαπράγματευσης του Σύριζα το 1ο εξάμηνο του 2015, αλλά και του τρίτου μνημονίου που αυτή έφερε.
Τα 2,2 δισ. ευρώ που η τρόικα ζητά να εξοικονομηθούν από το ασφαλιστικό στα πλαίσια του 3ου μνημονίου, θα μπορούσαμε να το γλιτώσουμε αν ο Σύριζα δεν προκαλούσε τη διετία 2015-16 μείωση του ΑΕΠ της τάξης των 6 έως 8 μονάδων (στο τέλος του 2014, όλες οι προβλέψεις ότι η Ελλάδα το 2015 θα είχε ανάπτυξη 2 έως 3 μονάδες και το 2016 πάνω από 3%, αντ’ αυτού το 15 η ύφεση θα κλειδώσει πάνω από το 1% και για το ’16 τη βλέπουν γύρω στη 1,5 μονάδα.




Έτσι το νέο μαχαίρι στο ασφαλιστικό είναι αναπόφευκτο. Οι μειώσεις για τους νέους συνταξιούχους θα είναι της τάξης 15% έως 20%. Οι μειώσεις προκύπτουν ως εξής:
Α) Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων θα γίνεται με βάση τον μέσο όρο αποδοχών του εργαζομένου καθ’ όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού του βίου, αντί με βάση τον μέσο όρο των ετήσιων αποδοχών της καλύτερης πενταετίας μέσα στην τελευταία δεκαετία, Αυτό σημαίνει ότι οι απώλειες στη σύνταξη θα είναι υψηλότερες εξαιτίας της συρρίκνωσης των αποδοχών τα τελευταία χρόνια…


Ο μεγαλύτερος σαδιστής όλων των εποχών;



Ο Carl Panzram, ένας πανύψηλος γίγαντας με μπόλικα τατουάζ και ψυχρά γκρίζα μάτια, μπήκε το 1920 ως λαθρεπιβάτης σε ένα πλοίο που πήγαινε στην Αγκόλα, προκειμένου να βρει δουλειά ως ναυτικός. Φτάνοντας στο Lobito Bay, προσέλαβε έξι ντόπιους ως οδηγούς, για να πάει σε σαφάρι κροκοδείλων. Στο μυαλό του όμως είχε άλλα πράγματα. Σε κάποια φάση λοιπόν, και ενώ το κανό τους έπλεε στο ποτάμι, ο Αμερικάνος έβγαλε ένα πιστόλι και τους εκτέλεσε έναν έναν, ταίζοντας τα πτώματά τους στους κροκόδειλους.




Αυτό ήταν ένα μόνο από τα πολλά εγκλήματά του, που συμπεριλάμβαναν 21 δολοφονίες, και χίλιους τουλάχιστον βιασμούς αγοριών και ανδρών, τα οποία ο ίδιος παραδέχτηκε…


Άκου άσχετε Αριστεροδεξιούλη για τον νεοφιλελευθερισμό …



Στον τόπο μας δεν υπάρχει Αριστερός, δεν υπάρχει κομμουνιστής, ακόμη και ανερμάτιστος Δεξιός,  που να μην καταφέρεται και ν’ αφορίζει τον… επάρατο νεοφιλελευθερισμό. Για όλα φταίει ο νεοφιλελευθερισμός!
Προσέξτε: Όχι ο κρατισμός που έχει καταστήσει την Ελλάδα το τελευταίο προπύργιο του σοβιετικού καθεστώτος, αλλά ο… νεοφιλελευθερισμός.
Για πάσα νόσο και πάσα μαλακία του πολιτικού προσωπικού και των μη αρεστών κυβερνήσεων, φταίχτης είναι ο νεοφιλελευθερισμός!
Κι ας μην έχει ουσιαστικά εφαρμοστεί ποτέ στην Ελλάδα, πλην των χρόνων του Ελευθερίου Βενιζέλου, με τη μορφή του φιλελευθερισμού.




Όμως, πόση ρηχότητα μπορεί ν’ αντέξει ένας έστω και στοιχειωδώς ενημερωμένος πολίτης; Πόση προπαγάνδα; Πόση κουταμάρα;
Πόση αστειότητα εκφράζει άραγε το γεγονός ότι πριν εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από το ίδιο του το κόμμα τον…. κατηγορούσαν ως … νεοφιλελεύθερο ενώ μόλις εξελέγη σε κάθε προσφώνηση του ονόματος του η Αριστερά ή και τμήμα του προεδρικού ΠαΣοΚ της Φώφης Γεννηματά, προτάσσουν το επίθετο… νεοφιλελεύθερος;
Τα έχουμε ξαναπεί, τα έχουμε ξαναγράψει. Δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται. Είναι επικίνδυνα αμόρφωτοι.
Ή επιχειρούν να εφευρίσκουν έναν αόρατο εχθρό για να καλύπτουν τη γύμνια τους.


Αγρότες, δημόσιοι υπάλληλοι;



Σε όλη την Ευρώπη απασχολείται το 2,5-3% του πληθυσμού σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες και αποδίδει το 10-12% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Στη χώρα μας έχουμε συμμετοχή 14,5% του συνολικού πληθυσμού (πλασματικό νούμερο) με τη χαμηλή απόδοση του 5,6 % στο ΑΕΠ μας. Με τόσο μεγάλο ποσοστό δηλωμένων αγροτών και πενιχρά αποτελέσματα στην παραγωγή, πρέπει κάποτε να διερευνήσουμε τους λόγους που υπάρχει το φαινόμενο.




Οι σημερινοί κυβερνώντες, που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη νοοτροπία που διαμόρφωσαν στον αγροτικό πληθυσμό, με τη λαϊκίστικη αντιπολίτευσή τους, τώρα «λούζονται» τα αποτελέσματα και εσχάτως ανακάλυψαν πως το 88% των αγροτών δεν πληρώνει φόρους γιατί δηλώνει εισόδημα 5 χιλιάδες ευρώ (δηλώσεις υπουργού). Κανείς δεν λέει ξεκάθαρα στους αγρότες πως είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, πως αναλαμβάνουν το ρίσκο, ότι η παραγωγική δουλειά τους υπόκειται στους νόμους της ελεύθερης αγοράς, ότι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι…