10.1.13

Εκεί που τα γρασίδια είναι πράσινα...

...μας πάνε απόψε οι Guns 'n' Roses με το Paradise City. Αφιερωμένο από τον TopGunZ.

Θυμήθηκα γιατί δε βλέπω τηλεόραση


Πριν λίγη ώρα είπα να βάλω να δω τηλεόραση. Ναι, ξέρω, θα μου πείτε "τρελός είσαι?". Τελευταία με πιάνει που και που, την ανοίγω για κάνα μισάωρο. Οπότε πετυχαίνω το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Το αφήνω να παίζει στο background και συνεχίζω τις δουλειές μου. Μέχρι που πιάνει το αυτί μου θέμα για την περίφημη δίκη της υπεξαίρεσης στο Δήμο της Θεσσαλονίκης. Ως (από σπόντα) Θεσσαλονικιός  έχω παρακολουθήσει λίγο το θέμα, κυρίως μέσα από τα εκτενή ρεπορτάζ του taxalia. Ε, μέσα σε 3-4 λεπτά κόντεψε να μου πέσει το σαγόνι από τα τέρατα που άκουσα.

Ένας ακόμη πονηρός πολιτευτάκιας….


Κάποτε, αναφερόμενος στα «σκυλάδικα» από του  βήματος της βουλής, ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος τα είχε χαρακτηρίσει ως πολιτιστικά κέντρα.
Και πέσανε όλοι να τον φάνε….

 
Μάλιστα, μέσα στην αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε, επειδή ανέφερε ότι ακόμη και ο Παϊτέρης παράγει πολιτισμό, ο συμπαθής τσιγγάνος τραγουδιστής έγινε διάσημος στα ξαφνικά, από εκεί που δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, παρά μόνο μερικοί σκληροπυρηνικοί «σκυλάδες».

Η ιστορία επαναλαμβάνεται;


Συνταρακτικά ευρήματα σε διάφορες περιοχές της Γης αποδεικνύουν πως στην αρχαιότητα υπήρξε ένας πολιτισμός που είχε στη διάθεσή του πυρηνικά όπλα. Αυτά έγιναν η αιτία της καταστροφής του.


Η άποψη ότι η ανθρωπότητα δεν φθάνει για πρώτη φορά στα παρόντα τεχνολογικά και επιστημονικά επίπεδα είναι πολύ διαδεδομένη σε ορισμένους κύκλους. Ακόμα και ο ίδιος ο Αϊνστάϊν είχε πει κάποτε πως «τα αρχαία πειράματα έγιναν για άλλη μια φορά, οι παλιές γνώσεις ανακαλύφθηκαν εκ νέου».

Κάποιος να ψιθυρίσει μερικά λογάκια στον κόκκινο Αλέξη…


Ως ένα βαθμό, θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου αριστερό.
Ειδικά την περίοδο που ήμουν πιο νέος και πιο … αθώος.

 
Μάλιστα, θα μπορούσα να αυτοχαρακτηριστώ πιο αριστερός και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, αφού εγώ τουλάχιστον  έκατσα και διάβασα πρώιμο και ύστερο Μαρξ, τα άπαντα του Λένιν, και άλλα πολλά παρεμφερή, ενώ εντρύφησα στην Ρόζα Λούξεμπουργκ, στον Τρότσκι, στον Γκράμσι, ακόμη και στη σχολή της Φρανκφούρτης, και σε άλλα  παρόμοια ων ούκ έστιν αριθμός.

Πλατεία Ομονοίας ή … πλατεία Ταχρίρ;


Η πλατεία Ομονοίας ήταν κάποτε η καρδιά του εμπορίου της Αθήνας, ενώ τώρα έχει μεταβληθεί σε ένα  εθνικό σύμβολο απελπισίας και κοινωνικής κατάρρευσης, περιτριγυρισμένη από εγκαταλελειμμένα κτήρια,  άδεια καταστήματα, ναρκομανείς και πόρνες.


Την θλιβερή όψη της πλατείας Ομονοίας καταγράφει σήμερα η
Wall Street Journal σε ένα εκτενές ρεπορτάζ όπου δίπλα στις εικόνες τις υποβάθμισης έρχονται να προστεθούν και οι καταγγελίες μεταναστών ότι οι αστυνομικοί τους κλέβουν χρήματα και κινητά.

Το μέλλον της Ελλάδας (και της Ισπανίας) είναι σκοτεινό.


Λίγο μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Κομισιόν Jose Manuel Barroso ότι τα χειρότερα της κρίσης της ευρωζώνης βρίσκονται πίσω μας,  ήρθε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία να δημοσιεύσει στοιχεία για την ανεργία στην ΕΕ, που μας κάνουν να ανατριχιάζουμε.

 
Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν ανεργία της τάξης του 26% και 26.6% αντίστοιχα…

Τα άπλυτα της CIA και το απόρρητο.


Ο πρώην υποδιευθυντής της CIA  Jose Rodriguez διαμαρτύρεται δημόσια, ότι η ταινία Zero Dark Thirty που σπάει τα ταμεία είναι ανακριβής.

 
Όπως λέει, οι πράκτορες της υπηρεσίας του, που πραγματοποιούσαν βασανιστήρια και εικονικούς πνιγμούς εις βάρος υπόπτων για τρομοκρατία, χρησιμοποιούσαν μπουκάλια, και όχι κουβάδες, όπως ανακριβώς δείχνει η ταινία…

Οι ονειρώξεις των Ελλήνων...


Σε τούτη τη χώρα των θαυμάτων και των “θαυματοποιών”, ακόμα και η ιστορία διαβάζεται ανάποδα.

 
Μια ζωή πολιτικοί με νανοφυή αντίληψη, ηγετίσκοι και “διανοούμενοι” της εξαγορασμένης επιβίωσης “τσαμπουνάνε” ότι είμαστε ένας υπερήφανος και γενναίος λαός. Αυτό το παραμύθι το διηγούνται πρώτα οι γιαγιάδες στους εγγονούς τους. Και το επαναλαμβάνουν οι αρχαιόπληκτοι κουφιοκεφαλάκηδες και οι αρκετοί πολιτικοί ηγέτες αυτής της χώρας με την παχύδερμη λογική τους, για να ικανοποιήσουν την ψωροπερηφάνεια των δουλοπαροίκων…