25.9.19

Η «Πολιτική Ορθότητα» βλάπτει σοβαρά…


Όπως στα πλαίσια της αντικαπνιστικής εκστρατείας κάθε πακέτο τσιγάρων γράφει με γιγαντιαία γράμματα: το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία, έτσι χρήσιμο θα ήταν και στα γραφεία της ΝΔ να μπει μια αντίστοιχη επιγραφή-υπόμνηση: Η Πολιτική Ορθότητα, βλάπτει σοβαρά - και την Παράταξη και τη Χώρα!






Στο μεταξύ, παρακαλώ, κάποιος να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, ότι πέρσι το καλοκαίρι, τη μέρα που κάηκε το Μάτι, το θερμόμετρο στην Αθήνα έδειχνε «μεγίστη θερμοκρασία» 37 βαθμούς!
Και στο Μάτι, πιο χαμηλά: το πολύ 35 βαθμούς! Ούτε συνηθισμένο καλοκαιριάτικο «καύσωνα» δεν το λες.
«Πολύ μέτρια», για μήνα Ιούλιο στην Ελλάδα. Σίγουρα ΔΕΝ είχε καμία σχέση με…. «κλιματική αλλαγή»!
Ακόμα και η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το επικαλέστηκε – στην αρχή τουλάχιστον…


Η φούσκα της Γκρέτα…


Ποια είναι στην πραγματικότητα η Γκρέτα Τούνμπεργκ και πώς άρχισε όλος ο πλανήτης να μιλά για την 16χρονη ακτιβίστρια;
Ο καταξιωμένος Σουηδός δημοσιογράφος Αντρέας Ενρικσον διεξήγαγε έρευνα γύρω από το πρόσωπο της 16χρονης και αυτά που ανακάλυψε έρχονται σε αντίθεση με αυτά που προσπαθεί η ακτιβίστρια να βγάλει προς τα έξω.





Όλα άρχισαν στις 20 Αυγούστου του 2018, όταν ο Σουηδός επικοινωνιολόγος Ίγκμαρ Ρέντζχογκ συνάντησε «τυχαία» την Γκρέτα Τούνμπεργκ έξω από το σουηδικό Κοινοβούλιο, ενώ απεργούσε για την κλιματική αλλαγή. Εκείνη τη μέρα, ο γνωστός επικοινωνιολόγος έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.
Μόλις τέσσερις μέρες αργότερα, κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία της Σουηδίας μια αυτοβιογραφία που εμπλέκει την οικογενειακή κρίση με την κλιματική αλλαγή, την οποία έχει συγγράψει η Γκρέτα, η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή της…