20.9.15

Τι μας περιμένει από αύριο…



Σε καθεστώς ασφυκτικών πιέσεων χρόνου θα βρεθεί η νέα κυβέρνηση αμέσως μετά τη συγκρότησή της, καθώς οι δεσμεύσεις οι οποίες έχουν αναληφθεί με το μνημόνιο αλλά και η εικόνα εκτροχιασμού που εμφανίζει ο προϋπολογισμός δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού.




O χρόνος θα είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της νέας κυβέρνησης και του νέου οικονομικού επιτελείου, που κληρονομεί μια «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του προϋπολογισμού ύψους 4,1 δισ. ευρώ και από την πρώτη στιγμή θα κληθεί να αναστρέψει την αρνητική εικόνα για να επιτευχθεί ο στόχος του νέου μνημονίου που προβλέπει πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του AEΠ για φέτος. Όμως, ακόμη και αυτός ο στόχος είναι αμφίβολο αν θα επιτευχθεί σε συνθήκες ύφεσης και σε καθεστώς capital controls, ενώ στα ταμεία του Δημοσίου θα πρέπει να εισρεύσουν έσοδα ύψους 18,1 δισ. ευρώ έως το τέλος Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, μέχρι το τέλος του έτους η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει από τη Bουλή και να νομοθετήσει μια σειρά από δύσκολα προαπαιτούμενα μέτρα που θα «ξεκλειδώσουν» τις επόμενες δόσεις από τα συνολικά 86 δισ. ευρώ του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος….


Τσιπραίοι και Κορωνάκηδες…



 «Είναι φασιστικό και ρατσιστικό να μας  χωρίζουν στις τάξεις οι καθηγητές των    Αγγλικών, σε αρχάριους και προχωρημένους»… 

Σύμφωνα με αυτόν τον κατακαημένο έφηβο  που εξέμεσε στη Βουλή των whatevers το παραπάνω απόφθεγμα, φασισμός και ρατσισμός είναι ό,τι δεν μας βολεύει!




Είναι σίγουρο ότι ο τύπος προετοιμάζεται για αιώνιος κλητήρας σε Υπουργείο, ή για αιώνιος φοιτητής διαμαρτυρόμενος για τις αδικίες «του συστήματος». ένας ακόμα Κορωνάκης δηλαδή και που ξέρεις ίσως και πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Σίγουρα η ογκώδης άγνοιά του είναι επαρκής λόγος λατρείας της ογκώδους άγνοιας του Τσίπρα στον οποίο είναι φυσικό να θέλει να μοιάσει...


Φοβού τους Διαμαντούρους και «Εκσυγχρονισμόν» φέροντας…



Εκεί που νομίζεις ότι η πολιτική ζωή δεν έχει να σου προσφέρει άλλο ενδιαφέρον πέραν του διλήμματος «Ανάταξη ή Οπισθογύρισμα» καταφέρνουν πάντοτε οι Έλληνες πολιτικοί να σου προσφέρουν κάποιου είδους ενδιαφέρον και μία ευκαιρία για να γράψεις το άρθρο σου.



Κάπως έτσι μόνον μπορεί να αντιμετωπιστεί η πνευματική ανεπάρκεια του Συντηρητικού χώρου να αντιδράσει ευθύς εξ αρχής απέναντι στην υποψηφιότητα Νικηφόρου Διαμαντούρου.
Παρεμπιπτόντως, είναι απορίας άξιον εάν υφίσταται ακόμα το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής» και εάν ναι, πού είναι οι παρεμβάσεις του;


Ο μύθος της Αριστερής ηθικής υπεροχής...



Μια ζωή ακούμε το παραμύθι.
Μια ζωή έχουν καταφέρει να κάνουν συνείδηση στην κοινωνία το μότο τους ότι «είμαι Αριστερός, άρα είμαι έντιμος»!
Κι όταν κάποιος αντέτεινε ή αντιτείνει ότι η εντιμότητα δεν είναι θέμα πολιτικής τοποθέτησης αλλά προσωπικής στάσης του καθενός, λάμβανες ή λαμβάνεις την απάντηση με φράσεις του τύπου…. άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.



Τα ίδια συμβαίνουν και τώρα με την υπόθεση Φλαμπουράρη.
Όταν, μάλιστα αποκαλύφθηκε αρχικά η συμμετοχή του στην τεχνική εταιρεία που έλαβε έργα αξίας 3,9 εκ. ευρώ από την περιφέρεια Πελοποννήσου, η αντίδρασή του ήταν ότι …είναι 50 χρόνια στην Αριστερά!
Κι ότι τον συκοφαντούν για ν’ αποδομήσουν το αναμφισβήτητο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.
Απίστευτη υπεροψία…