5.4.15

Ιωάννα και Μαριέττα...

Ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ



Έχουν σχέδιο για παράλληλο νόμισμα;



Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μια κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δανειστών και της Αθήνας, μια ισορροπία τρόμου για την οποία βεβαίως ευθύνονται τα λάθη και οι παλινωδίες της κυβέρνησης.



Παράλληλα, τελευταία διακρίνουμε μια κλιμάκωση της επίθεσης των ξένων μέσων ενημέρωσης που άλλα μας προτρέπουν να φύγουμε από το ευρώ, άλλα μας λένε ότι χρεοκοπήσαμε, κι άλλα ότι θα καταστραφούμε το επόμενο διάστημα.
Ουσιαστικά η χώρα ζει σε καθεστώς χρεοκοπίας η οποία μένει να επιβεβαιωθεί σε κάποια συνεδρίαση εκτός αν το καράβι στρίψει…


Ξεκολλήστε επιτέλους από τη δεκαετία του '80!



Η πλήρης αλλαγή οικονομικής πολιτικής και η απαλλαγή του πολιτικού συστήματος από τον λαϊκισμό είναι η μόνη λύση που υπάρχει πλέον για να ορθοποδήσει η οικονομία και να περάσουμε από την ύφεση στην ανάπτυξη.




Χρειάζεται δηλαδή άμεσα απελευθέρωση όλων των αγορών και επαγγελμάτων, προσέλκυση ξένων και ελληνικών επενδύσεων, κατάργηση και όχι απλώς μείωση της γραφειοκρατίας, ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, δραστικό περιορισμό των αντιπαραγωγικών δράσεων του δημοσίου τομέα και κυρίως άμεση μείωση των φόρων που θα στηριχθεί στη μείωση των δαπανών του δημοσίου και στην σύλληψη της φοροδιαφυγής. 


Όνειρα θερινής συνεκμετάλλευσης…



Δεν είναι ωφέλιμο ούτε έξυπνο να ξύνεται κάποιος στην... γκλίτσα του τσοπάνη, κάτι που, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν έχει υπόψη του ο Πάνος Καμμένος, καθώς μας ανακοίνωσε ότι πρότεινε στις ΗΠΑ μια μοιρασιά των ενεργειακών πόρων του Αιγαίου...



«Δεν σας κρύβω» δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο υπουργός Άμυνας «ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία»…. 

Ποιοι «λίσταρχοι»; Εμείς θα πληρώσουμε πάλι!



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Είχαμε μια ελπίδα -όσοι είχαν, τέλος πάντων- ότι με τη νέα κυβέρνηση θα πληρώσουμε λιγότερους φόρους, επειδή θα έπιανε κάνα ευρώ παραπάνω από τους φοροφυγάδες, εγχώριους και εξωχώριους.
Άλλωστε, τόσες λίστες υπάρχουν (Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Νικολούδη), τους μισούς από όσους είναι εκεί μέσα να πιάσουν και να τους βάλουν να πληρώσουν, εμείς μπορούμε να γλιτώσουμε, ας πούμε, την έκτακτη εισφορά.



Αμ δε. Όνειρο ήταν και πάει.
Φρόντισε ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός να προσγειώσει τους πάντες: Τους οικονομικούς υπουργούς, που κυνηγούν κάθε ευρώ με το ντουφέκι.
Τον πρωθυπουργό, που μας έχει ταράξει στις πομφόλυγες, ότι θα συλλάβει τους «λίσταρχους», τους οποίους οι προηγούμενες κυβερνήσεις «έκρυβαν». Προσγείωσε ο υπουργός τον ίδιο τον εαυτό του.
Γιατί ήταν ο ίδιος υπουργός, ο οποίος είχε, προφανώς, παραμυθιάσει όλους τους προηγούμενους ότι θα πιάσουμε τον θησαυρό των «λιστών» και θα λύσουμε τα προβλήματά μας...


Σαν πρόβατα επί σφαγή…



Τις ημέρες που πέρασαν βρέθηκα στην γενέτειρά μου, την Ορεστιάδα.
Μεταξύ άλλων συνάντησα τους φίλους μου, η πλειοψηφία των οποίων είναι παιδικοί μου φίλοι που η αγάπη μεταξύ μας είναι αυτονόητη και πολύ παλιά.
Τους αγαπώ σε όλη μου την ζωή και θα τους αγαπώ σε όλη μου την ζωή όπως νιώθω ότι με αγαπάνε το ίδιο και αυτοί.




Εντυπωσιάστηκα όμως με την τεράστια διείσδυση που έχει κάνει στην σκέψη τους, ως μέσοι Έλληνες η προπαγάνδα της επικίνδυνης αριστερής κυβέρνησης που έχουμε…


Ο νέος ΕΝΦΙΑ θα γίνει το Βατερλό και του ΣΥΡΙΖΑ…



Αν ρωτήσεις έστω και έναν Έλληνα τι ήταν εκείνο που προκάλεσε τη μεγαλύτερη ζημιά στην προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς να το πολυσκεφτεί θα σου πει: «Ο ΕΝΦΙΑ. Ο τρόπος που εφαρμόστηκε και φυσικά που σχεδιάστηκε».




Ήταν το «Βατερλό» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και παρά το ότι τους προειδοποιούσαν όλοι εκείνοι έκαναν του κεφαλιού τους.
Μάλιστα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε την πιο χρυσή ευκαιρία για να αποδομήσει την κυβέρνηση και να στρέψει τον κόσμο εναντίον της.
Έγινε μπαϊράκι στα χέρια του Τσίπρα, της Βαλαβάνη, του Στρατούλη που αν θυμόμαστε καλά δεν έχουν πληρώσει ΕΝΦΙΑ γιατί ήταν… ενάντια στα πιστεύω τους...