19.3.13

Εργασία και χαρά.


Να μια καλή ιδέα, από την Ελβετία, για εξοικονόμηση πόρων στο δημόσιο, και παράλληλα για σωματική εξάσκηση των υπαλλήλων του….


Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι στη Γενεύη θα υποχρεώνονται στο εξής να σκουπίζουν οι ίδιοι το χώρο εργασίας τους και να αδειάζουν τα καλάθια των αχρήστων, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του τμήματος πολεοδομίας της πόλης. Αυτό, είπε, θα γίνει για λόγους οικονομίας.

Always Crashing In The Same Car....

Always crashing in the same car....
David Bowie forever!




Κινηματογράφος για … αρπαχτές!


Από τη μια, με τον «Ακάλυπτο» και τον Πέτρο Φιλιππίδη, χυδαίος, φτηνός, ανθυποτηλεοπτικός λαϊκισμός.
Από την άλλη, με το «Πλοίο για την Παλαιστίνη» του Νίκου Κούνδουρου, ασυγκράτητος, χαοτικός ελιτισμός.
Το ’να χέρι νίβει τ’ άλλο και μαζί μαλάζουν το γεροντομωρό του Greek Cinema.
Πρώιμη εβδομάδα ελληνοκινηματογραφικών Παθών!
Εντελώς Ακάλυπτοι…


Τάχα μου κωμωδία.
Τάχα μου καυστικά σχόλια εναντίον της λαμογιάς και της διαφθοράς.
Τάχα μου σενάριο.
Τάχα μου σκηνοθεσία.
Τάχα μου γελάκια.
Τάχα μου «εμπορική ταινία».
 Τάχα μου «κωμωδία για το μεγάλο κοινό».
Τουτέστιν, αρπαχτή και ό,τι βγει!

Σεφταλιές…


Το δεδομένο: οι έλληνες εναντιωνόμαστε στην πορνεία, στο εμπόριο ναρκωτικών, στο μαύρο χρήμα, στις χώρες κράτη offshore, στην παιδική εργασία, στο εμπόριο όπλων, στο trafficking, στη μεταφορά χρήματος συμπατριωτών μας στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης, στο λαθρεμπόριο και σε πολλά ακόμη.
Στα λόγια, βέβαια.



Το καλοκαίρι ο β. δούλεψε ένα μεγάλο έργο στην Κύπρο. Την ώρα της αποπληρωμής τού έδειξαν την e-banking κατάθεσή τους σε λογαριασμό του και του έδωσαν και μια σακούλα με μπανάνες.
Μπρος στην έκπληξή του, του εξήγησαν ότι κάτω από τις μπανάνες ήταν το υπόλοιπο ποσό της συμφωνίας σε cashερι «μαύρο».
Στο νησί το χρήμα από το πλυντήριο της χαμηλής φορολογίας (κάτι αντίστοιχο με το «καταπληκτικό» σχέδιο Σαμαρά για χορήγηση ιθαγένειας σε όποιον κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα, δηλαδή φέρε χρήμα βρώμικο και σε κάνουμε ελληναρά) κυκλοφορούσε σε σακούλες μαναβικής και πρόσφερε τα χρόνια της ξενοιασιάς εύκολο πλούτο μέσω δανείων και επενδύσεων.
 

Αν…..


Η «κερκόπορτα» άνοιξε…
Αν επιβαλλόταν haircut στις καταθέσεις των 5 χωρών που επλήγησαν από την κρίση θα εξοικονομούνταν περί τα 305 δισ. σύμφωνα με την Goldman Sachs!
Ποια είναι τα σενάρια για την Ελλάδα

 
Η ομολογουμένως αδικαιολόγητη απόφαση των Ευρωπαίων τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, να επιβάλλουν haircut στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών, άνοιξε όπως φαίνεται την "κερκόπορτα" για ένα γενικευμένο haircut στις καταθέσεις των προβληματικών χωρών.


Οι λύκοι και η Κύπρος…


Η απόφαση για την Κύπρο παραβιάζει μία σοβαρή αρχή: Οι καταθέτες των τραπεζών δεν είναι μέτοχοι.
Είναι σαν να ζητά κανείς από τον καταναλωτή ρεύματος να γίνει υποχρεωτικά ο νέος επενδυτής σε μία πιθανή κατάρρευση της εταιρείας παροχής ηλεκτρισμού.
Η βλακεία των ανθρώπων που έχουν στα χέρια τους την τύχη της Ευρώπης είναι τέτοια που θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε την ιδέα μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Είναι τέτοια η πλάκα που κάνουν οι Αμερικανοί στην Ευρώπη που αυτό και μόνο θα έπρεπε να είχε πείσει την κυρία Μέρκελ ότι ίσως έφτασε η ώρα να ασχοληθεί με τα οικοκυρικά, παίρνοντας μαζί της και τον «πολύ» κύριο Σόιμπλε.
Οι Αμερικανοί, λοιπόν, δήλωσαν ότι ο ασφαλέστερος τρόπος για να προφυλάξει ο Αμερικανός καταθέτης τα χρήματά του είναι να τα διατηρεί σε αμερικανικές τράπεζες. Αν κανείς θέλει να μελετήσει φαινόμενα αυτοκτονικού συνδρόμου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι το καλύτερο παράδειγμα...

Οι Κύπριοι στυλώνουν τα πόδια.


Όλα δείχνουν πως τελικά, η φορολόγηση των καταθέσεων της Κύπρου δεν θα προχωρήσει, αφού οι Κύπριοι βουλευτές, με τη στήριξη του κόσμου, δηλώνουν πως δεν θα περάσει το μέτρο.


 Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει πανικοβάλλει τόσο του Κυπρίους, όσο και πολλούς άλλους Ευρωπαίους, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.


Επιτέλους… αξιοποιείστε τους ικανούς!


Η παραίτηση Αθανασόπουλου- Μέργου από την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ και το υπ. Οικονομικών αντίστοιχα και μάλιστα λίγο πριν να κοπεί το νήμα των ιδιωτικοποιήσεων ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ, αναδεικνύει αυτό που όλοι γνωρίζουμε εδώ και χρόνια.



Ότι από την μεταπολίτευση έως σήμερα, μετά από κάθε αλλαγή κυβέρνησης, οι πρόεδροι και διευθύνοντες που διορίζονται σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες και άλλες υπό κρατικό έλεγχο επιχειρήσεις και οργανισμούς, προκειμένου να κρατηθούν οι εσωτερικές ισορροπίες, επιλέγονται ανάλογα με το «κομματικό κοστούμι» που φοράνε και δυστυχώς όχι με κριτήρια όπως η γνώση τους για το αντικείμενο, η εμπειρία τους και οι ικανότητές τους.
Αυτά περνάνε σε περνάνε σε δεύτερη μοίρα, αρκεί να διαθέτουν την κατάλληλη κομματική συστατική επιστολή.
Και ασφαλώς για να την εξασφαλίσουν, όταν έρθει η ώρα της «βασιλείας» τους, θα πρέπει να ανταποδώσουν τη χάρη στον εκάστοτε «ευεργέτη» τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.


Η περίπτωση Κατίδη, και η χαμένη ευκαιρία…


Δεν νομίζω να αμφιβάλει κανείς ότι ο Γιώργος Κατίδης είναι ένα αμόρφωτο και ακαλλιέργητο άτομο, δηλητηριασμένο από την εμετική νοοτροπία και κουλτούρα του σύγχρονου Ελληνάρα.

 
Διαφωνώ με όσους επιμένουν να τον θεωρούν παιδί, αφενός επειδή δεν είναι, και αφετέρου επειδή εκπροσωπεί ηθικά και ιδεολογικά τη συντριπτική πλειοψηφία των ενήλικων Ελλήνων, των οποίων η επικίνδυνη ελαφρότητα δεν φέρει κανένα ηλικιακό ελαφρυντικό.


Now I Ride Alone....

The Dream Syndicate.... Now I Ride Alone.