19.11.13

Μια Ζωή Σικέ (31)



Η όλη πορεία μας σαν όντα ήταν σικέ.
Όσο πιο πίσω στο χρόνο πάμε τόσο λιγότερο σικέ ήμασταν.
Η μόνη περίοδος που δεν υπήρχε το σικέ στη ζωή μας ήταν όταν ο άνθρωπος δεν ξεχώριζε από τα ζώα, και μοιράζονταν την ίδια σπηλιά μαζί τους.




Ήταν η λεγόμενη «εποχή των ονείρων», όπως την αποκαλούν οι αυτόχθονες ιθαγενείς της Αυστραλίας.
Τότε που η συνείδηση δεν  είχε πλήρως αναπτυχθεί, και όπως τα ζώα, έτσι και ο άνθρωπος περιφέρονταν ενστικτωδώς, και ζώντας μόνο για το παρόν.
Έκτοτε όλα είναι ψεύτικα, απατηλά, φτιαγμένα και προκαθορισμένα…


Το αντιμνημονιακό λάιφσταϊλ!



Ένα πολύχρωμο τσίρκο περιφέρεται στους ανά την επικράτεια καφενέδες.
Το τσίρκο αυτό αποτελείται από ανθρώπους που φορούν σανδάλια, χλαμύδες, χιτώνες και περικεφαλαίες, υμνούν το αρχαίο ελληνικό κλέος, αλλά δεν μπορούν να ψελλίσουν ούτε μια ορθά συντεταγμένη φράση στην κοινή ελληνική γλώσσα.




Συμμετέχουν σε αυτό φουστανελοφόροι ευθυτενείς και υπερήφανοι, με τσαρούχια και βαλκανικά φέσια που καλύπτουν το τριχωτό της κεφαλής και που θεωρούν πως ο Μακρυγιάννης είναι μια περιοχή κοντά στην Ακρόπολη που φημίζεται για τα τσιπουράδικα και τις καφετέριές της.




Φτηνά τη γλίτωσε ο Αλέξης στο Τέξας.



Όταν, με αφορμή την επίσκεψη του Τσίπρα στο Τέξας,  έγραφα «που πάει ο Αλέξης, ξεβράκωτος στα αγγούρια;», ήξερα τι έλεγα.
Η συγκεκριμένη πολιτεία είναι διάσημη για τον συντηρητισμό της, και αν οι ντόπιοι «γελαδάρηδες» έπαιρναν χαμπάρι ποιος ακριβώς είναι αυτός που τους επισκέφτηκε, και τι ακριβώς πρεσβεύει, τότε θα τον πασάλειβαν με πίσσα και πούπουλα, και θα τον έκαναν βόλτα δεμένο επάνω σε σιδηροδρομική ράγα….



Και δεν θα μπορούσε να τον σώσει ούτε η πριμαντόνα της μαϊμού academia, ο Μπαρουφάκης δηλαδή…. ούτε η Ζωζώκα, αφού στο Αμέρικα οι σερίφηδες δεν ανέχονται γιαλαντζί καγκελάριους.

Τα πολυτεχνεία πέφτουν, μα ο καναπές μένει…



Επειδή κλείνουν σαράντα χρόνια από τότε.
Επειδή η Χλεύη περισσεύει.
Επειδή η Μνήμη ξεθωριάζει, μετασχηματίζεται, κονταίνει και σβήνει.




Επειδή η Δειλία βολεύεται και πορεύεται με τον φιλοτομαρισμό.
Και επειδή η Ιστορία γράφεται από τους νικητές.
Για όλους αυτούς και ακόμα περισσότερους λόγους μερικά πράγματα οφείλω να ομολογήσω και να πω.
Σε όλους εσάς και στον εαυτό μου…

Δεν φταίει ο Σύριζας (ολέ).



Σήμερα κλείνουν αισίως ογδόντα μέρες για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα εύχεται κανονικά να φύγουν και να μην ξανάρθουν.
Ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε με την ανατροπή της κυβέρνησης «υπό το βάρος της λαϊκής πίεσης» στην ημερήσια διάταξη.



Τελικά, όμως, το «παλλαϊκό ρεύμα ανατροπής, αγώνα και κινητοποίησης» δεν ήλθε στο ραντεβού.
Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ξεκίνησαν καν, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια κατέβηκαν από τα οδοφράγματα, η πρόταση δυσπιστίας καταψηφίστηκε στη Βουλή, η ΕΡΤ εκκενώθηκε και η επέτειος του Πολυτεχνείου βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό όφελος τη Θεοδώρα Τζάκρη.
Δεν το υποτιμώ αλλά δεν ξέρω αν αντισταθμίζει τις χασούρες στα άλλα επίπεδα.

Βουλευτικά ξεκατινιάσματα… στον Σύριζα (ολέ).



«O γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο στην κοινοβουλευτική ομάδα. Για μία και μοναδική παράσταση. Γέλια μέχρι δακρύων».
Τα παραπάνω έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο
Facebook το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, απαντώντας στον δημοσιογράφο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτή Επικρατείας του κόμματος, Βασίλη Μουλόπουλο ο οποίος σε άρθρο του στην Αυγή τον χαρακτήρισε «γελωτοποιό» και «βιζιτού».



Μάλιστα, την ανάρτηση που Π. Τατσόπουλου σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός ο οποίος τον συμβούλευσε να μην ανεχθεί άλλες προσβολές από «αριστερούς δεινόσαυρους του πνεύματος».

Τα μπουμπούκια του δημοσίου!



Πώς οι καθυστερήσεις στην πειθαρχική και δικαστική διαδικασία "γέμισαν" τη δημόσια δεξαμενή με προσωπικό που κατηγορείται για σοβαρά αδικήματα.

Με μισθοδοσία δημοσίου ακόμα και σήμερα, οι δολοφόνοι του δημάρχου Παγγαίου!
Η υπόθεση με τους πενήντα πέντε (55) υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, στην πλειοψηφία τους εφοριακοί και τελωνειακοί, σε βάρος των οποίων αν και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή έχει επιβληθεί ποινή από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο δεν έχει προχωρήσει η πειθαρχική διαδικασία, που εντόπισε το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), μόλις προχθές έφερε στην επιφάνεια και πάλι το θέμα της ατιμωρησίας στο Δημόσιο ακόμη και για ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα όπως δολοφονίες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σύσταση συμμορίας, παιδεραστία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κλπ.
Σύμφωνα με την aftodioikisi.gr μάλιστα, οι εν λόγω υπάλληλοι κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα παρόμοια με αυτά για τα οποία μένουν ατιμώρητοι και άλλοι συνάδελφοί τους: εκβίαση, λαθρεμπορία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παθητική δωροδοκία, υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφου, πλαστογραφία, απιστία, απάτη κατ' εξακολούθηση, παραβίαση μυστικών της πολιτείας, παράβαση καθήκοντος κ.λπ.)