19.11.13

Βουλευτικά ξεκατινιάσματα… στον Σύριζα (ολέ).«O γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο στην κοινοβουλευτική ομάδα. Για μία και μοναδική παράσταση. Γέλια μέχρι δακρύων».
Τα παραπάνω έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο
Facebook το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, απαντώντας στον δημοσιογράφο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτή Επικρατείας του κόμματος, Βασίλη Μουλόπουλο ο οποίος σε άρθρο του στην Αυγή τον χαρακτήρισε «γελωτοποιό» και «βιζιτού».Μάλιστα, την ανάρτηση που Π. Τατσόπουλου σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός ο οποίος τον συμβούλευσε να μην ανεχθεί άλλες προσβολές από «αριστερούς δεινόσαυρους του πνεύματος».«Δεν θα ανεχτώ. Τίποτε και από κανέναν», ήταν η απάντηση του βουλευτή στο σχόλιο του κ. Ζερβού.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Βασίλη Μουλόπουλου:

"Διαφωνώ με τις κριτικές εναντίον του Π. Τατσόπουλου για τις τοποθετήσεις του για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τον Π. Λαφαζάνη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, το σκίτσο του Δ. Χαντζόπουλου. Τη σάτιρα.
Και υποψιάζομαι ότι όλοι αυτοί που του την πέφτουν υποκινούνται από το ποταπό αίσθημα του φθόνου απέναντι σε έναν Άνδρα και σε έναν Πολιτικό (παρακαλώ τη διόρθωση, με Α και Π κεφαλαία), που κατά δήλωσή του έχει "γαμήσει τη μισή Αθήνα".
Ποιος από όλους αυτούς μπορεί να επιδείξει μια τέτοια επίδοση;
Ποιος μπορεί να καυχηθεί ότι έχει πάει με 200.000 γυναίκες (τόσο είναι περίπου το 50% του ενεργού σεξουαλικά γυναικείου πληθυσμού της πρωτεύουσας). Και ταυτόχρονα να μιλάει καθημερινά στα μισά ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Ελλάδας; Ποιος, ζηλιάρηδες, ποιος;
Εγώ είμαι στο πλευρό του. Τον θαυμάζω, τον τιμώ.
Και υπακούοντας στη σκέψη του (είναι καθήκον της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει ένα βιβλιαράκι με τίτλο "Η σκέψη του Πέτρου"), όπως τη διατύπωσε στο (ελεύθερο) "Βήμα
FM" την περασμένη Πέμπτη, προχωρώ με την "ελευθερία του συνειρμού", "να κάνω αναγωγές που θα σας βάλουν να σκεφτείτε".
Όταν ο Πέτρος, που πάει παντού (εδώ πάει ένα καλό σατιρικό σκίτσο που να τον παρουσιάζει ως βιζιτού), δήλωνε "είμαστε όλοι χρυσαυγίτες", έκανε μια ιδιοφυή πολιτική κίνηση που οι μαοσταλινικοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσαν να κατανοήσουν: έκανε τη μεγάλη υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών, έβαλε τη βάση για ένα παλλαϊκό μέτωπο σωτηρίας της χώρας χωρίς αποκλεισμούς.
Η ιδέα μιας "Χρυσής Αυγής με ανθρώπινο πρόσωπο", ήταν μια ιδιοφυής πολιτική κίνηση που υπονόμευε το φλερτ του Φ. Κρανιδιώτη με τη βάση της Χ.Α.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, ακόμη και αν δεν υπήρχε ο Π. Τατσόπουλος, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Στις δύσκολες ώρες που ζούμε χρειάζεται και κάποιος με πηγαία αίσθηση της σάτιρας για να "κάνει το χειλάκι μας να σκάσει".
Κάθε κόμμα θα πρέπει να έχει τον γελωτοποιό του.
Η Ν.Δ. έχει τον Άδωνι, το ΠΑΣΟΚ τον Πάγκαλο κι εμείς τον Τατσόπουλο.
Ήγγικεν η ώρα να αναγνωρίσουμε τα χαρίσματα του Ανδρός, να τον στηρίξουμε να αντιμετωπίσει της αήθεις επιθέσεις που δέχεται και να αναφωνήσουμε: "Είμαστε όλοι Τατσόπουλοι".

ΥΓ.: Προειδοποίηση προς σοβαροφανείς μαρξιστές, λενινιστές, τροτσκιστές, σοσιαλιστές, φεμινιστές υπεύθυνους κεντροαριστερούς κ.λπ.: το κείμενο είναι σατιρικό και σας απαγορεύω να με στοχοποιήσετε. Αλλιώς θα βάλω το
Mega να σας καταγγείλει!"
Εισηγήσεις για διαγραφή Τατσόπουλου...
Μπορεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας να συνεχίσει να προστατεύσει τον κ. Πέτρο Τατσόπουλο ή ακόμα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει απηυδήσει με την ασταμάτητη ροπή του συγγραφέα και βουλευτή του κόμματός του στις διαφοροποιήσεις από την κεντρική γραμμή;
Από την απάντηση σε ερώτημα αυτό θα εξαρτηθεί και το εάν ο κ. Τατσόπουλος θα παραμείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ή θα αποτελέσει την πρώτη διαγραφή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Τσίπρας δέχεται εδώ και καιρό εισηγήσεις να καρατομήσει τον κ. Τατσόπουλο.
Βούτσης: Υπάρχει θέμα με τον Πέτρο τον Τατσόπουλο.
Για να εκτονώσει την κατάσταση ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης αποδοκίμασε (προφανώς κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Τσίπρα) τον κ. Τατσόπουλο, μήπως καταφέρει να εκτονώνει την κατάσταση, πριν αυτή γίνει ανεξέλεγκτη. «Υπάρχει θέμα και έχουμε μιλήσει τρεις φορές με τον Πέτρο τον Τατσόπουλο.
  Θα συζητήσουμε γι αυτό το ζήτημα και στην κοινοβουλευτική ομάδα την Τρίτη. Μακριά από μας τα καταστατικά μέτρα.
Αλλά ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε πόλεμο, χρειάζεται η ελάχιστη ή και κάτι περισσότερο από την ελάχιστη συνοχή και αλληλεγγύη. Διότι κάπου χάνει κανείς και το νήμα της αλληλεγγύης. Και αν χαθεί αυτό, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες» είπε ο κ. Βούτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου