4.2.17

Mad World...

Gary Jules






Επίκουρος: Περί Θανάτου…



Το μεγάλο πρόβλημα για τον άνθρωπο σχετικά με τον θάνατο είναι ο φόβος, τον οποίο νιώθει στην προοπτική του φυσικού του τέλους. «Το ανθρώπινο είδος είναι το μόνο που γνωρίζει ότι θα πεθάνει» έλεγε ο Βολτέρος.




Η γνώση του θανάτου του δημιουργεί στον άνθρωπο φόβο, από τον οποίο ορισμένοι φιλόσοφοι, προσπάθησαν να τον βοηθήσουν να απαλλαγεί. Ένας από αυτούς ήταν ο Επίκουρος ο Αθηναίος, ο ιδρυτής της σχολής του Κήπου.
Κοίτα να συνηθίσεις στην ιδέα ότι ο θάνατος για μας είναι ένα τίποτα.
Κάθε καλό και κάθε κακό βρίσκεται στην αίσθηση μας όμως θάνατος σημαίνει στέρηση της αίσθησης...


Κάτι σάπιο υπάρχει στην Ελληνική Κοινωνία…



Π​​άντα πίστευα ότι κάτι δεν πάει καλά στον Τόπο μας, αλλά τώρα πλέον έχω και το πιστοποιητικό. Εξηγούμαι. Το πιστοποιητικό προέρχεται από την Google, η οποία διαθέτει τη δημοφιλέστερη μηχανή αναζητήσεως και δημοσιοποιεί κάθε χρόνο τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις (Google Trends) που έγιναν σε κάθε χώρα. Ετσι και φέτος ανακοίνωσε τις αναζητήσεις για την Ελλάδα στις διάφορες κατηγορίες, τις οποίες και παραθέτω πιο κάτω.




Τις έχουν αναπαραγάγει πολλά site με διάφορα σχόλια. Για παράδειγμα, είδα σχόλια του τύπου «παρά την απουσία της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, το Euro 2016 είναι πολύ ψηλά στις αναζητήσεις από την Ελλάδα». Εμένα όμως, που προσπαθώ να εμβαθύνω σε κάθε πληροφορία και έχω μια διαφορετική αντίληψη των γεγονότων, με εντυπωσίασαν εντελώς διαφορετικά θέματα, τα οποία θέλω να αναδείξω με το σημερινό άρθρο μου. Προς το παρόν, μελετήστε τα ευρήματα της Google με προσοχή γιατί πιστεύω ότι είναι άκρως αποκαλυπτικά…


Ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος της ιστορίας…



Υπάρχουν σήμερα οκτώ δισεκατομμυριούχοι που διαθέτουν τόσα χρήματα, όσα διαθέτουν συνολικά 3.6 δισεκατομμύρια από τους πιο φτωχούς ανθρώπους του πλανήτη. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς σύντομα θα περάσει σε άλλο επίπεδο.



Όπως αναφέρει το CNBC, ο Bill Gates σχετικά σύντομα (μέσα στα επόμενα 25 χρόνια δηλαδή)  πρόκειται να  γίνει ο πρώτος και μοναδικός τρισεκατομμυριούχος του κόσμου, ίσως και του ηλιακού μας συστήματος…

Δεν είναι μόνο άχρηστοι! Είναι κυρίως ανήθικοι!



Λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία της χειρότερης κυβέρνησης όλων των εποχών, δειπνώ σε φιλικό σπίτι όπου κυριαρχεί το γέλιο και η ανησυχία για την τραγελαφική ομάδα Τσίπρα-Καμμένου. Κάποια στιγμή η οικοδέσποινα, επιτυχημένη επιχειρηματίας με αριστερές καταβολές και ήπιο χαρακτήρα, προσπαθεί να προσδώσει μια νότα αισιοδοξίας στο τραπέζι λέγοντας ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται καθώς στην κυβέρνηση συμμετέχουν και κάποιοι σοβαροί άνθρωποι όπως π.χ. ο Νίκος Ξυδάκης!




«Τον γνωρίζεις;» τη ρώτησα. «Τον γνωρίζω χρόνια» μου απήντησε , προσθέτοντας  πως «είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και αξιόλογος δημοσιογράφος, με βαθιά αγάπη για τον πολιτισμό και τις τέχνες.»
Παρά το προφανές της λάθος (αποκλείεται σοβαρός άνθρωπος να είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή του Καμμένου), αποφάσισα ν’ αφήσω ασχολίαστη την τοποθέτησή της για να μη χαλάσω την ευχάριστη, οινοκατανυκτική ατμόσφαιρα…


Το καλό, το κακό και το εφιαλτικό σενάριο…



Το καλό σενάριο είναι να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές, επειδή δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση και να λάβει νέα μέτρα, να τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και ο Θεός βοηθός. Αυτό το σενάριο απαιτεί ορθολογική σκέψη που δεν διαθέτει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Απαιτεί την ικανότητα χάραξης μακροπρόθεσμης πολιτικής, κάτι που δεν χαρακτηρίζει την ηγεσία του κόμματος. Και ακόμα συνεπάγεται την εγκατάλειψη της πολυπόθητης εξουσίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για όλο το στελεχικό δυναμικό τους, που νέμεται το Δημόσιο ταμείο.





Επί πλέον, αφοπλίζει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές, καθώς τον αφήνει χωρίς συνθήματα και προοπτική. Τι θα πουν; «Να μας ψηφίσετε για να μην υπογράψουμε τα μέτρα;» «Μα αυτό μπορούσατε να το κάνετε και χωρίς εκλογές. Κυβέρνηση ήσασταν. Να σας ψηφίσουμε για ποιον λόγο; Και αν σας ψηφίσουμε τι θα κάνετε;», θα ρωτήσει ο ψηφοφόρος και απάντηση δεν θα πάρει…