7.2.14

Cheyenne Anthem...

Kansas (from the LP Leftoverture).




Πού το πάει ο Σαμαράς; (μια θεωρία, αλλά όχι συνωμοσίας).



Μερικές φορές, βλέπεις ορισμένα πράγματα πώς εξελίσσονται λίγο ή πολύ καιρό μετά από κάποια γεγονότα που σε είχαν οδηγήσει σε ορισμένα συμπεράσματα, κι αυτό είναι κάτι που σε αναγκάζει να τα αναθεωρήσεις.
Ή έστω να αναζητήσεις εναλλακτικές ερμηνείες.



Ο Σαμαράς και η τακτική που ακολουθεί (ή δεν ακολουθεί) σε πολλά ζητήματα είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση, κάτι που το έχουμε αναφέρει και παλιότερα.
Συχνά δείχνει να τρέχει πίσω απ’ τις εξελίξεις, να παλεύει απλώς να επιβιώσει τουλάχιστον μέχρι την επόμενη μέρα και μετά «βλέπουμε».
Η εντύπωση αυτή που δίνει έχει γίνει αφορμή για σκληρότατη κριτική σε βάρος του, καθώς ο κάθε άνθρωπος ο οποίος ηγείται (και ένα παραπάνω σε έκτακτες και δύσκολες συνθήκες σαν αυτές που ζούμε), οφείλει αν μη τί άλλο να έχει κάποιο συγκεκριμένο και τουλάχιστον μακροπρόθεσμο σχέδιο

Ο Σαμαράς έχει σχέδιο…



Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των τοπικών εκλογών, έρχονται και επιβεβαιώνουν την πάγια άποψη που είχα από μικρό παιδί, τόσο για τα κόμματα γενικώς, όσο για την Νέα Δημοκρατία ειδικώς.



Ο κόσμος καίγεται, η χώρα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, και οι κομματάνθρωποι σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει ποια θέση.
Η γαλάζια γλίτσα σε όλο της το μεγαλείο…


Οι πολιτικές δολοφονίες της Θεσσαλονίκης…



Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Σπύρου Κουζινόπουλου «Οι μεγάλες πολιτικές δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη του 20ου αιώνα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ.
Με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο κύριος Κουζινόπουλος, τις μαρτυρίες, το ανέκδοτο υλικό, τα ντοκουμέντα και αδημοσίευτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες, φωτίζονται επαρκώς και οι έξι αυτές πολιτικές δολοφονίες που συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη.



Του μίλησα ώστε να μάθω περισσότερα...


Αριστεροί ψεκασμένοι…



Εντάξει, τα κόμματα που θέλουν να γίνουν μεγάλα δεν πρέπει να περιορίζονται στους δικούς τους.
Χρειάζονται και τους απέξω.
Είναι μοιραίο αυτά τα κόμματα να γίνονται ένα είδος σούπερ μάρκετ.



 Όποιος ισχυρίζεται ότι ένα κόμμα θα καταλάβει την εξουσία μένοντας «καθαρό», δηλαδή έχοντας στις τάξεις του μόνο τους στενά δικούς του, ζει στον κόσμο του.
Το έχουν καταλάβει πολύ καλά στον ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και μπουκώνουν σιγά-σιγά το μαγαζί με διαφόρους απέξω, από τα δεξιά και από τ’ αριστερά.
Άλλωστε, δεν το κρύβουν.

Περί φοροδιαφυγής.



Απ΄ όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ακούω για την "πάταξη της φοροδιαφυγής".
Είναι ο από μηχανής Θεός της σύγχρονης Ελλάδας.
Φάρμακο για κάθε νόσο.
Που θα βρεθούν τα λεφτά για τις "κοινωνικές δαπάνες";
Στην πάταξη της  φοροδιαφυγής. 
Ποιός φταίει για την χρεοκοπία του κράτους;
Η φοροδιαφυγή.
Πως θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του μέλλοντος;
Θα "πιάσουμε την φοροδιαφυγή". 



Σύντροφοι! Έχουμε εξαντληθεί να κυνηγάμε την αφεντιά της.
Λες κι είναι φάντασμα!

Ο αντιεξουσιαστής υποψήφιος δήμαρχος…



Την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει κακήν κακώς τον εκλεκτό του στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη, νέο σάλο αναμένεται να προκαλέσει η στάση και οι απόψεις του υποψήφιου για τη δημαρχία της Αθήνας, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.



Ο 34χρονος που εμφανίζεται ως το «νέο αίμα» της Αριστεράς που θα αλλάξει τα πάντα προέβη πριν μερικά χρόνια σε ένα ατόπημα το οποίο θα τον κυνηγά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για την «κατάληψη» του δημαρχιακού θώκου.