12.1.14

Loving the Alien...

David Bowie....



Οι αγαναΧτιστές, οι άδειοι τενεκέδες, και η μαμά μου….



Πολλοί φίλοι μου, αγανακτισμένοι και μη,  εκπλήσσονται με την «αταλάντευτη» μνημονιακή μου στάση και εμμονή.
Πολλοί μάλιστα έπαψαν και να με μιλάνε, ταυτίζοντάς με με την ανάλγητη κυβέρνηση της τρόικας που μας πίνει το αίμα με το μπουρί.
Που μας φορολογεί ξεδιάντροπα.



Και όμως, παρά το γεγονός ότι και εγώ πλήττομαι άμεσα και έμμεσα από τη κρίση και το μνημόνιο, ίσως περισσότερο από κάποιους άλλους επαγγελματίες αγαναΧτιστές,  εν τούτοις εμμένω σταθερά στην άποψή μου ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια μάχη μεταξύ των δυνάμεων της ομαλότητας και αυτών του χάους, με τον Σαμαρά να ηγείται των πρώτων, και τους συριζαίους, ψεκασμένους, κλπ να εκπροσωπούν το μπάχαλο.
Οπότε και στηρίζω Σαμαρά.


Αριέλ Σαρόν: Το λιοντάρι του Ισραήλ!



Αν ο Αριέλ Σαρόν δεν είχε μπει στη πολιτική, σήμερα θα ήταν γνωστός σε όλο τον κόσμο ως ένας στρατιωτικός διοικητής, και δεινός  τακτικιστής.
Και στους δυο αυτούς ρόλους ήταν ασυνήθιστα καλός, κυρίως επειδή χρησιμοποιούσε μη συμβατικές στρατιωτικές μεθόδους, ακόμη και για τα δεδομένα του φύσει αντισυμβατικού ισραηλινού στρατού.



Για παράδειγμα στον πόλεμο του Yom Kippur.
Την 16/10/73, δέκα μέρες μετά το αιφνιδιαστικό πέρασμα της διώρυγας του Σουέζ από τον αιγυπτιακό στρατό, ο Σαρόν μετέτρεψε μια φανερή  ήττα σε σπουδαία νίκη περνώντας τις δικές του μονάδες απέναντι, μέσα από ένα μικρό κενό του μετώπου που εντόπισε.
Στη συνέχεια οι Ισραηλινοί περικύκλωσαν τον αντίπαλο, υπερκεράζοντας τα αντιαεροπορικά του πυροβόλα, και μπλοκάροντας τις γραμμές ανεφοδιασμού του.

Ο σεσημασμένος…



Νέες -απίστευτες- καταγγελίες έρχονται στο φως αναφορικά 

με το εξοχικό του Μιχάλη Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας.
Σύμφωνα με το “Έθνος”, φαίνεται πως είχε δηλώσει 
ψεύτικα στοιχεία στη ΔΕΗ, 
για την επιφάνεια του πολυτελούς σαλέ.
Ως εκ τούτου, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, για περισσότερα 
από 20 χρόνια πλήρωνε λιγότερα από τα μισά για δημοτικά τέλη 
και φόρο ακίνητης περιουσίας, από όσα ήταν -κανονικά- υποχρεωμένος να πληρώνει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αρχικός μετρητής που τοποθετήθηκε από τη ΔΕΗ το 1992, στο όνομα του αδελφού του πρώην υπουργού, ήταν για παροχή μονοφασικού ρεύματος -και μάλιστα για οικιακή και όχι επαγγελματική χρήση- σε κτίσμα 90 τετραγωνικών μέτρων και όχι 233,05 τ.μ, όπως αναφέρεται για το σαλέ στο πόθεν έσχες του Μ. Λιάπη, που ανήκει εξ ημισείας στον ίδιο και τον αδελφό του.


Χριστόδουλος Ξηρός και … Κοεμτζής.



Πριν οτιδήποτε άλλο πρέπει να σας σεντράρω μια declaration vertical πως δεν είμαι κάνας νομομαθής και γι αυτό όσα διαβάσετε μην τα πάρετε σαν τίποτα φιλοσοφίες και τέτοια.
Μοναχά απορίες κι ανησυχίες ενός πολίτη είναι, για την ουσία και τη λειτουργία της Δημοκρατικής μας της Πολιτείας.




Αμέσως μετά την απόδραση του κυρίου Χριστόδουλου Ξηρού (το «κυρίου» το χρησιμοποιώ επειδή είμαι ένας comme il faut γραφιάς στη Μεταρρύθμιση παρακαλώ και όχι καμιά άξεστη πολιτική τσοκαρία) έγιναν τα εξής δύο σημαντικά σημαίνοντα και σημαινόμενα (άλα-τις και σημειολογία η μετριότης μου):

Οι ευαγγελιστές της Αποκάλυψης…



Τους ακούς να προεξοφλούν την καταστροφή και νομίζεις από το ύφος τους
πως απολαμβάνουν τη θέα της λύτρωσης. 



Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, το ευρώ θα καταρρεύσει και μαζί του και ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Το κοινωνικό ξέσπασμα είναι αναπόφευκτο, οι κατά συρροήν αυτοκτονίες θα αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο, μαζί με την ομοφυλοφιλία και τα προβλήματα αναπνοής.
Στους δρόμους θα κυκλοφορούν μόνον άνεργοι, οι δε εργαζόμενοι θα εξορισθούν στα ξερονήσια του Αιγαίου.
Οι ψεκασμοί θα πέφτουν βροχή…

Τι άλλαξε από την εποχή της εξάρθρωσης της 17Ν;



Oταν το 2002 εξαρθρωνόταν ο επιχειρηματικός βραχίονας της 17Ν και έναν
χρόνο αργότερα οδηγούνταν στις αίθουσες των δικαστηρίων ο Γιωτόπουλος, ο Κουφοντίνας, τα μέλη της οικογένειας Ξηρού, οι άλλοι συνεργαζόμενοι με την οργάνωση, ένα κλίμα αισιοδοξίας κυριαρχούσε στη χώρα με την ένταξη στο ευρώ, την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και την προεδρία στην Ε.Ε. (το πρώτο εξάμηνο του 2003).



Κι όλα αυτά έπειτα από όσα είχαν συμβεί στις ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 και την απειλητική παρουσία της Αλ Κάιντα και της νέας μορφής «τζιχάντ» σε ολόκληρη τη Δύση.