20.2.15

Η KATYUSHA του ΚΚΕ...

Τζίμης Πανούσης, Γιάννης ΑγγελάκαςΕυτυχώς δεν υπάρχει Σύριζα Ωκεανίας!Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που δεν συστάθηκε Σύριζα Ωκεανίας Μαορί διότι ο  κάβος για την  χώρα θα ήταν μεγαλύτερος .
Όταν έχουν εξέλθει 18-20 δισ. ευρώ απο τις τράπεζες και έχεις να πληρώσει 6,6 δισ. ευρώ σε τόκους το επόμενο  διάστημα, όσο κι αν  προσπαθήσεις δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος γιατί και η συμφωνία να υπογραφεί θα έχει διάρκεια 6 μηνών, με το σημερινό πολιτικό προσωπικό. Το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει η χώρα θα είναι πάλι δυσανάλογα μεγάλο. Διότι κάθε ημέρα που περνά αυξάνονται τα προαπαιτούμενα που σου ζητούν και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας απαντά μονότονα ότι, λάβαμε νωπή λαϊκή εντολή ή ότι εκφράζουμε αυθεντικά τον  λαό – παρόλο που έλαβε το 36% του  63% των ψήφων...

Ο «απομονωμένος» Σόιμπλε και άλλα ανέκδοτα…
Οι μεγάλες συγκρούσεις γίνονται συχνά ακριβώς πριν από την επίτευξη συμφωνίας.
Αυτή η συμφωνία θα γίνει σήμερα στο Eurogroup, παρά τις χτεσινές αγριάδες του Σόιμπλε και τα συνεχή μπρος-πίσω της Αθήνας.
Το χτεσινό τηλεφώνημα Τσίπρα στην Μέρκελ μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης. Εγινε αργά, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Η κυβέρνηση επέλεξε το προηγούμενο  διάστημα να «περικυκλώσει» το Βερολίνο, αναζητώντας συμμαχίες στο Παρίσι, στη Ρώμη, στη Βιέννη και αλλού.
Η επίσκεψη Βαρουφάκη στον Σόιμπλε ήταν καταστροφική.
Ο κ. Τσίπρας είδε την Μέρκελ, εθιμοτυπικά και για λίγα λεπτά, στη Σύνοδο Κορυφής.
Δεν πήγε στο Βερολίνο, δεν επιδίωξε να συναντηθεί μαζί της κανονικά ούτε στις Βρυξέλλες.
«Δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού τέτοια συνάντηση», έλεγαν υπεροπτικά οι «πηγές» του Μαξίμου...


Έφεξε για τους εργατοπατέρες της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ…Το σχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας 2015 για τους εργαζομένους της ΔΕΗ παρουσιάζει, σε αποκλειστικότητα, το newpost.
Μια σύμβαση που από τη μία, επαναφέρει προκλητικά δικαιώματα και αμοιβές συνδικαλιστών, από την άλλη παρακάμπτει το νόμο που απαγορεύει ρητώς τη χρηματοδότηση δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων από την εργοδοσία.
Το newpost είναι σε θέση να γνωρίζει ότι αυτή τη σύμβαση παρουσίασαν οι επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ στον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό και ότι ο τελευταίος έχει δεχτεί να την υπογράψει. Σημειώνεται, δε, ότι κάθε κείμενο συλλογικής σύμβασης περνάει από την έγκριση του νομικού εκπροσώπου της ΔΕΗ, Αργύρη Οικονόμου. 
Προκλητικό χρήμα στους συνδικαλιστές…


Mπαλτά στην παιδεία από τον υπουργό της…Αρχή φόρμας
Παραιτούνται σήμερα, Πέμπτη, όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των Πειραματικών Σχολείων μετά από νέα συνάντηση «ναυάγιο» του προεδρείου τους με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.Όπως δηλώνει στο «Βήμα» ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των σχολείων Γ. Αντωνίου, ο υπουργός Παιδείας σχολιάζοντας το εγχείρημα των πρότυπων και πειραματικών σχολείων στη χώρα είπε ότι  «μοιάζει σχεδόν έως και χιτλερικό». Λίγα λεπτά αργότερα ξανασκέφτηκε τη φράση του, είπε «είμαι ίσως λίγο υπερβολικός», αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι η ιδεολογική του άποψη.


Σύριζα λέμε… όχι αστεία!Λίγες μέρες πριν ολόκληρη η Ελλάδα ξεχάσει τα προβλήματα και βγει στους λόφους και στα χωράφια για να πετάξει αετό, εγώ ο μίζερος συνεχίζω να ασχολούμαι με την εθνική μας ανάταση, αυτήν που ζούμε σχεδόν έναν μήνα τώρα.
Έχουμε λοιπόν και λέμε: Χάριν του κυρ Φώτη (αλήθεια ζει αυτός;), η χώρα πήγε σε εσπευσμένες εκλογές, προφανώς διότι ο δημοκράτης αυτός πολιτικός δεν ήθελε τον μνημονιακό Δήμα για ΠτΔ, οπότε και έκανε την επανάστασή του.
Όπως τότε που την έκανε από τη συγκυβέρνηση για χάρη της ΕΡΤ, και των υπερωριών των μοντέρ βάρδιας!
Από κει και πέρα, σε αυτό το διάστημα ζήσαμε όσα δεν θα ζούσαμε σε τρεις δεκαετίες και βάλε…Τέλος εποχής…Κυρίες και κύριοι πλησιάζει η ώρα που η θλιβερή παράσταση των τελευταίων πέντε ετών θα πάρει τέλος.
Έπειτα από πέντε ολόκληρα  χρόνια σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ "μνημονιακών" και "αντιμνημονιακών" δυνάμεων, η Ελλάδα αντιμετωπίζει για πρώτη φορά τα φαντάσματά της.Η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από την συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα ήταν συγκλονιστική. 
Δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι ένα και το αυτό πράγμα.
Επί της ουσίας! Πάμε παρακάτω!
Χάσαμε πέντε χρόνια σε ανούσιες αντιπαραθέσεις.
Όχι άλλο χαμένο χρόνο! 

Καλύτερα δεν γινόταν…Πληθαίνουν τα τραπεζώματα, οι συγκεντρώσεις και φυσικά οξύνεται η κριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα και την ήττα της Νέας Δημοκρατίας.
Ορισμένοι φτάνουν, εμμέσως πλην σαφώς, να επιζητούν την παραίτηση του προέδρου Αντώνη Σαμαρά.Αλλοι δεν τολμούν και λένε μισόλογα και ήξεις αφήξεις.
Θα συμφωνήσουμε με όσους εντοπίζουν το ζήτημα στην ελλιπή επικοινωνιακή πολιτική που άσκησε η ΝΔ όσο και τη «ρηχή» και ελάχιστα πειστική προεκλογική καμπάνια.
Και αυτό μέχρι ενός σημείου...