20.2.15

Καλύτερα δεν γινόταν…



Πληθαίνουν τα τραπεζώματα, οι συγκεντρώσεις και φυσικά οξύνεται η κριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα και την ήττα της Νέας Δημοκρατίας.
Ορισμένοι φτάνουν, εμμέσως πλην σαφώς, να επιζητούν την παραίτηση του προέδρου Αντώνη Σαμαρά.



Αλλοι δεν τολμούν και λένε μισόλογα και ήξεις αφήξεις.
Θα συμφωνήσουμε με όσους εντοπίζουν το ζήτημα στην ελλιπή επικοινωνιακή πολιτική που άσκησε η ΝΔ όσο και τη «ρηχή» και ελάχιστα πειστική προεκλογική καμπάνια.
Και αυτό μέχρι ενός σημείου...

 
Θα ήταν εξαιρετικά άδικο να επιρρίπτουν συλλήβδην ευθύνες στον πρόεδρο και να του ασκούν αβασάνιστη κριτική.
Ο Αντώνης Σαμαράς κουβάλησε το σταυρό του μαρτυρίου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου η χώρα να μείνει όρθια και το επέτυχε. Αυτό όμως απαίτησε κόπο, μόχθο, αγώνα, μεγάλη πολιτική φθορά και ανυπολόγιστο πολιτικό κόστος.
Οταν μία πολιτική παράταξη υποχρεώνεται, έστω και ως συγκυβέρνηση, εκ των πραγμάτων να λάβει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία κυριολεκτικά γονάτισαν το λαό και παράλληλα να διατηρεί την εκλογική της δύναμη στο 28%, αυτό δεν είναι τόσο εκλογική ήττα όσο εκλογικός άθλος, όταν μάλιστα πολιτικά κόμματα που συνέπραξαν στην προσπάθεια, συρρικνώθηκαν σε ανησυχητικό βαθμό.
Ποια άλλη πολιτική παράταξη, κάτω από αυτές τις συνθήκες, μπορεί να παραμείνει συμπαγής και ομοιογενής σε ποσοστό 28% εκτός από τη Νέα Δημοκρατία;
Ο ΣΥΡΙΖΑ που επέτυχε μία περιφανή εκλογική νίκη είναι στην πραγματικότητα ένα πολιτικό «μωσαϊκό» που συνθέτουν πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ, τους ΑΝΕΛ και άλλους μικρότερους σχηματισμούς, ακόμη και της ΝΔ, που «εύκολα» μετακινούνται από εδώ και από εκεί.
Η ΝΔ μπορεί να έχασε τις εκλογές, απέδειξε όμως πως παραμένει η πιο δυνατή ομοιογενής πολιτική παράταξη.
Αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους ορισμένοι.
Συνεπώς, ας λείψουν οι μεμψιμοιρίες και οι γκρίνιες, όπως και κάποιες μικροαρχηγικές εμφανίσεις και κυρίως ας μην αδικούν τον Αντώνη Σαμαρά, που έδωσε τα πάντα και πριν και κατά τον προεκλογικό αγώνα.
Ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα κάτω από τις κρατούσες συνθήκες καλύτερα δε γινόταν. Αντε να έπιανε και τρεις μονάδες παραπάνω.
Ας μη γελιόμαστε. Ο Αντώνης Σαμαράς κυβέρνησε τη χώρα υπό τις χειρότερες και πιο δυσμενείς συνθήκες που γνώρισε ποτέ ο τόπος…

Στράτος Σιμιτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου