11.5.20

Τα πράγματα είναι σοβαρά! Όντως…


Παιδιά, τα πράγματα είναι σοβαρά… Έτσι ξεκινάει μια σειρά τηλεοπτικών σποτ για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον κορονοιό…
Μόνο που ένα από τα τελευταία κόπηκε! Γιατί ήταν… «σεξιστικό», λέει!
Παιδιά τα πράγματα είναι όντως, πολύ σοβαρά!
Ο σαρκασμός, ο αυτοσαρκασμός, η σάτιρα, το χιούμορ, όλα βρίσκονται σε καθεστώς απηνούς δίωξης πια!





Γιατί ο,τιδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί «προσβλητικό» για κάποιον ή για κάποιαν…
Κι αμέσως κόβεται! Εδώ είναι το πρόβλημα…
Ότι οι μουρλοί εισακούονται!
Γιατί μουρλοί και «ψεκασμένοι» πάσης φύσεως θα υπάρχουν πάντα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε γι’ αυτό.
Αλλά όταν τέτοιοι είδους φανατικά άτομα επιβάλλονται στην κοινωνία, αυτό είναι πρόβλημα όλων. Και μπορούμε να κάνουμε κάτι. Να το σταματήσουμε!
Αλλιώς, έχουμε πρόβλημα – και σε λίγο θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα: Ελευθερίας


Πέτα τον γιατρό από το παράθυρο…


Στην Ελλάδα θεωρούνται ήρωες.
Για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό μιλάω, που μαζί με τους κούριερς και τους ντελιβεράδες σήκωσαν στις πλάτες τους όλο το βάρος της πανδημίας. 




Μέχρι και ο πρωθυπουργός τους επαίνεσε, μέχρι και η κυρά Σούλα (από το πρωτόκολλο δημόσιας υπΕρεσίας) έχει να λέει για την άοκνη προσπάθειά τους να βοηθήσουν στον πόλεμο εναντίον του ύπουλου ιού.
Που κόντεψε να μας διαλύσει ως χώρα, μόνο και μόνο επειδή κάποιος Κινέζος σερσερής έφαγε ή πήδηξε (έτσι μου είπε ταξιτζής ερασιτέχνης επιδημιολόγος) μια νυχτερίδα ή έναν μυρμηγκοφάγο… δεν πολυκατάλαβα…


Όλα παίζονται…


Βλέποντας τηλεόραση σήμερα το πρωί, με πλάνα εκατοντάδων ανθρώπων να συνωστίζονται έξω από τη ΔΕΗ, και χιλιάδες άλλους να «χαίρονται» τον ήλιο στις παραλίες χθες, ο ένας πάνω στον άλλο, αυτό που μου ήρθε στο μυαλό είναι πως αν τυχόν βλέπουν τα ίδια πλάνα οι Τσιόδρας και Νικ Χαρντ… την έχουμε βάψει.
Τα κεφάλια ξανά μέσα. 



Βέβαια, αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων που θα προκύψουν σε 10-14 μέρες από την χαλάρωση των μέτρων, αλλά αν κρίνω από αυτά που βλέπω, τότε θα είναι αργά.
Διότι αν όντως ένας «μολυσμένος»  μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε άλλους 300 (όπως λένε οι ειδικοί) τότε την βάψαμε αδέρφια.
Δεν θα χρειαστούν 0ι 10-14 μέρες για να διαταχθεί νέο lockdown…