11.5.20

Πέτα τον γιατρό από το παράθυρο…


Στην Ελλάδα θεωρούνται ήρωες.
Για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό μιλάω, που μαζί με τους κούριερς και τους ντελιβεράδες σήκωσαν στις πλάτες τους όλο το βάρος της πανδημίας. 




Μέχρι και ο πρωθυπουργός τους επαίνεσε, μέχρι και η κυρά Σούλα (από το πρωτόκολλο δημόσιας υπΕρεσίας) έχει να λέει για την άοκνη προσπάθειά τους να βοηθήσουν στον πόλεμο εναντίον του ύπουλου ιού.
Που κόντεψε να μας διαλύσει ως χώρα, μόνο και μόνο επειδή κάποιος Κινέζος σερσερής έφαγε ή πήδηξε (έτσι μου είπε ταξιτζής ερασιτέχνης επιδημιολόγος) μια νυχτερίδα ή έναν μυρμηγκοφάγο… δεν πολυκατάλαβα…



Ενώ όμως εδώ οι γιατροί μας αναγνωρίζονται ως υπεράνθρωποι, με τον Τσιόδρα μάλιστα να απολαμβάνει τιμές ροκ σταρ, που ούτε ο Δρ. Μπαρουφάκης στα ντουζένια του δεν απόλαυσε, στην Ρωσία τους … εκπαραθυρώνουν. Κυριολεκτικά.
Για παράδειγμα ο 37χρονος νοσηλευτής Alexander Shulepov, από το Νοβάγια Ουσμάν, που υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ως αποτέλεσμα πτώσης του από τον δεύτερο όροφο νοσοκομείου στο οποίο εργάζονταν.
Ήταν, λέει, φορέας του κορωναϊού, και πριν από λίγες μέρες είχε γυρίσει βίντεο μαζί με έναν συνάδελφό του, τον Alexander Kosyakin, μέσω του οποίου εξέφραζαν έντονα παράπονα για το ότι οι αρμόδιοι τους ανάγκαζαν να δουλεύουν σκληρά και χωρίς ρεπό, παρά το ότι ο πρώτος ήταν και φορέας του ιού.
Δυο μέρες μετά το βίντεο, ο Shulepov, που σήμερα χαροπαλεύει, ετοίμασε ένα ακόμη στο οποίο προσπάθησε να «συμμαζέψει» το πρώτο, μιλώντας για συναισθηματική φόρτιση και εργασιακό στρες, ενώ υποβάθμισε την ασθένειά του, λέγοντας πως απλά έχει ένα συνάχι.
Την επομένη έπεσε (όλως τυχαίως) από το παράθυρο του Β’ ορόφου.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, μετά τα βίντεο, οι δυο άνδρες ανακρίθηκαν από την αστυνομία με την κατηγορία ότι διαδίδουν φέικ νιουζ.
Βέβαια ο συγκεκριμένος δεν είναι ο μόνος νοσηλευτής στη Ρωσία που (όλως τυχαίως) εκπαραθυρώνεται κυριολεκτικά.
Δυο γυναίκες γιατροί έπεσαν και αυτές από υψηλούς ορόφους, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.
Μια 48χρονη, που έπεσε από παράθυρο 4ου ορόφου νοσοκομείου της Μόσχας είχε βρεθεί θετική στον COVID-19, και μάλιστα είχε κατηγορηθεί πως εκείνη φταίει που μεταδόθηκε ο ιός στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.
Μια άλλη γιατρός, 47χρονη μητέρα δυο μικρών παιδιών, έπεσε (τυχαία λέμε) από τον 6ο όροφο νοσοκομείου της Σιβηρίας, δυο μέρες αφού είχε καταγγείλει την έλλειψη προστατευτικών μέσων για το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου που εργάζονταν.
Και οι δυο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τις πτώσεις.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, τα περιστατικά αυτά είναι εντελώς τυχαία, μεμονωμένα, και δεν υπάρχει κάποιο μυστήριο, ή κάποια συνωμοσία πίσω από τα τραγικά αυτά συμβάντα.
Και εμείς θεωρούμε σκληρή αντιμετώπιση το αυστηρό υφάκι του συμπαθέστατου Νικ Χαρντ, και το σοβαροφανές λιτό στυλ του εθνικού μας λοιμωξιολόγου… ο θεός να μας κόβει χρόνια να τους δίνει μέρες.
Φαντάζεστε στη θέση τους τον μπρουτάλ Πολάκη; Να θάβει στα 3 μέτρα ενοχλητικούς δημοσιογράφους;
Ή να εκσφενδονίζονται από τα παράθυρα οι ήρωες γιατροί μας;
Μπρρρ….
Υπάρχουν και χειρότερα.
Δείτε τον πρώην σοσιαλιστικό παράδεισο…

Strange Attractor


Δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου