24.8.14

Dead Things....

Emiliana Torrini




Άνθρακες ο θησαυρός (του διαδικτύου).



Έχω γράψει στο παρελθόν ότι το διαδίκτυο είναι κατά τη γνώμη μου η πιο σπουδαία εφεύρεση του σύγχρονου ανθρώπου.
Μόνο που αν παραδοθείς ολοκληρωτικά σε αυτό, τότε τη πάτησες.
Ειδικά αν δεν έχεις κάποιο υπόβαθρο, ή κάποια στέρεα πνευματικά θεμέλια τα οποία θα σε βοηθήσουν να φιλτράρεις όλα όσα βλέπεις και διαβάζεις.




‘Όπως όλα τα ευχάριστα, έτσι και το διαδίκτυο θέλει το μέτρο του.
Και γενικά, ως εύκολη λύση, ελκύει και σαγηνεύει στον υπέρτατο βαθμό κυρίως εκείνους που δεν το έχουν από πλευράς παιδείας ή μόρφωσης…
Οι υπόλοιποι έχουν διαβάσει ή διαβάζουν και κανένα βιβλίο που και που.


Ο μεγάλος κίνδυνος από τις ανασκαφές στην Αμφίπολη!



Όπως κάθε πολίτης αυτής της χώρας έτσι και εγώ παρακολουθώ στις ειδήσεις την ανασκαφή ενός τάφου στην Αμφίπολη Σερρών.
Σαν κάτοικος όμως του νομού ενίσταμαι και απορώ πως σε εκείνο τον χώρο, ενώ έχει κληθεί η αστυνομία να τον εποπτεύει, δεν σκέφτηκε κανείς –σκόπιμα;-  ότι στον χώρο υπάρχουν κίνδυνοι πέραν της αντιμετώπισης από ένα αστυνομικό όργανο.




Είναι γνωστό από τους άγιους πατέρες της εκκλησίας μας, ότι στους χώρους αυτούς των ειδωλολατρών, όπως ναοί, τάφοι κλπ… κατοικούν δαίμονες, οι οποίοι προφανώς έμειναν κλεισμένοι αιώνες στα έγκατα της γης…

Ο κυρ Φώτης (ο άφθαρτος) για πρόεδρος της Δημοκρατίας;



Το αλίευσα από το φέισμπουκ, μου άρεσε, και σας το παρουσιάζω.
S.A.

Διαβάζω στην Καθημερινή ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός σκέφτεται να προτείνει για πρόεδρο δημοκρατίας τον κ. Κουβέλη.
Με δεδομένες τις επιφυλάξεις για την εγκυρότητα και ακρίβεια των πληροφοριών αναρωτιέμαι για ποιο λόγο πρέπει να γίνει πρόεδρος ο κ. Κουβέλης;




-Μήπως γιατί κόντεψε να ρίξει την κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2013 για το θέμα της ΕΡΤ;
-Μήπως γιατί επέδειξε κάποιο φοβερό μεταρρυθμιστικό οίστρο ως κυβερνητικός εταίρος με την ολόθερμη συμμετοχή στο 4-2-1 και τη λυσσώδη υπεράσπιση του βαθέως κράτους…;



Δεν έχουν θέση στην παράταξη οι προδότες της.



Πολύ συζήτηση έχει ανοίξει τελευταία για τη μεγάλη κεντροδεξιά.
Την ενοποίηση όλων των κομμάτων και σχηματισμών πέριξ της ΝΔ και την ανασύνθεση της δεξιάς παράταξης για να αντιμετωπίσει τη… λαίλαπα του Αλέξη Τσίπρα.



Η κουβέντα άνοιξε αφενός με τον Καρατζαφέρη που όπου βρεθεί κι όπου σταθεί επί της ουσίας ικετεύει για επιστροφή με την δικαιολογία ότι η παράταξη πρέπει να κάνει τα πάντα για να μην έρθει ο Τσίπρας.
Κι αφετέρου από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι είναι καλοδεχούμενοι όλοι όσοι έφυγαν από τη ΝΔ. Και ο… Καμμένος, ερμήνευσαν κάποιοι και ο Άδωνις που είναι… σκοτωμένος με τον ΄΄καπετάνιο’’ του Ηλιάτορα είπε γιατί όχι.



Μια μεταγωγή στο Άστρος…



Υπάρχει μια φωτογραφία από τη μεταφορά των κατηγορουμένων για το φονικό στο Αστρος Κυνουρίας που δείχνει ίσως με τον καλύτερο τρόπο τον επιδερμικό εκσυγχρονισμό των ελληνικών δομών.



Σε πρώτο πλάνο είναι ένας πάνοπλος αστυνομικός που μεταφέρει έναν σκυφτό κρατούμενο στον ανακριτή.
Οταν λέμε πάνοπλος, εννοούμε ότι τα έχει όλα: φοράει κράνος, μαύρα γυαλιά, κρατάει οπλοπολυβόλο, έχει πιστόλι περασμένο στη ζώνη και θήκες (προφανώς με φυσεκλίκια), μπότες με περικνημίδες κ.λπ.


Τηλεοπτική ρωσολαγνεία…



Μετά την κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροπλάνου και τον φόνο των αθώων και ανυπόπτων επιβατών, το πρόβλημα της Ουκρανίας κυριάρχησε στην επικαιρότητα. (Έως ότου επισκιασθεί από την απίστευτη φρίκη των σφαγών από τους τζιχαντιστές).




Η παρουσίαση του «ουκρανικού» παρουσιάζει μία διαφορά εις τον τρόπο που αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα, σε αντιδιαστολή με τον πολιτισμένο κόσμο.
Στην Ευρώπη αριστερές εφημερίδες αποκαλούν την Ρωσία «κράτος μαφία», κάτι που κανείς δεν θα τολμούσε στην Ελλάδα…

Άρνηση για την άρνηση… όπως πάντα.



Την προκήρυξη απεργίας-αποχής κατά της αξιολόγησης αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ ξεκινώντας από τις 30 Αυγούστου και ως την ικανοποίηση των αιτημάτων της, σε διαφορετική περίπτωση η κινητοποίηση θα διαρκέσει έως την 1η Νοεμβρίου οπότε λήγει η διαδικασία.




Επιπλέον, η απόφαση της ΑΔΕΔΥ προβλέπει αποχή από όλες τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14.