24.8.14

Τηλεοπτική ρωσολαγνεία…



Μετά την κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροπλάνου και τον φόνο των αθώων και ανυπόπτων επιβατών, το πρόβλημα της Ουκρανίας κυριάρχησε στην επικαιρότητα. (Έως ότου επισκιασθεί από την απίστευτη φρίκη των σφαγών από τους τζιχαντιστές).




Η παρουσίαση του «ουκρανικού» παρουσιάζει μία διαφορά εις τον τρόπο που αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα, σε αντιδιαστολή με τον πολιτισμένο κόσμο.
Στην Ευρώπη αριστερές εφημερίδες αποκαλούν την Ρωσία «κράτος μαφία», κάτι που κανείς δεν θα τολμούσε στην Ελλάδα…


Εδώ η κυβέρνηση της Ουκρανίας χαρακτηρίζεται κυβέρνηση νεοναζί, ενώ αναδύεται αυτό που συνάδελφος αρθρογράφος της «Εστίας» αποκάλεσε «ρωσολαγνεία».
Το παράλληλο με την συμπεριφορά της Τουρκίας στην βόρειο Κύπρο περνάει απαρατήρητο.
Εντύπωση προκαλεί ότι ως «πηγή» ρεπορτάζ αναφέρεται το ρωσικό κανάλι Russia Today (RT), στην αγγλική, με κατευθείαν αναπαραγωγή των δελτίων του σε ελληνικά «Δελτία Ειδήσεων», ενώ στο κάτω μέρος της οθόνης φαίνεται η χαρακτηριστική πράσινη ταινία του ρωσικού καναλιού.
Το κανάλι αυτό είναι μία απροκάλυπτη ρωσική προπαγάνδα, τόσο χοντροκομμένη ώστε απορεί κανείς για τον κυνισμό τους και την υποτίμηση της νοημοσύνης των τηλεθεατών.
Ελλείψει χώρου θα αναφέρω μόνο λίγα.
Π.χ., παρουσιάστηκε μία κυρία που συστήθηκε ως «Γκαλίνα Πούσνυακ, πρόσφυγας από το Σλαβυάνσκ», που δήλωσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυς της σταυρώσεως ενός βρέφους τριών ετών, από Ουκρανούς στρατιώτες, οι οποίοι μετά, έσυραν την μητέρα του πίσω από ένα τανκ στην Πλατεία Λένιν.
Η κυρία όμως αναγνωρίστηκε ως η ηθοποιός Γκαλίνα Ασταπένκο, σύζυγος του Ντιμίτρυ Πούσνυακ, μαχητή των ανταρτών στο Ντονμπάς.
Σήμερα, σύμφωνα με την δική της ιστοσελίδα, η Ασταπένκο απολαμβάνει τις διακοπές της παραθερίζοντας με τα παιδιά της.
 Όπως δήλωσε ο αυτόκλητος Υπουργός Αμύνης της «Δημοκρατίας του Ντονμπάς»: «Το Μαλαισιανό αεροπλάνο ήταν γεμάτο με πτώματα. Πολλά ήταν νεκροί μερικές ημέρες και βρωμούσαν από αποσύνθεση. Όλο το επεισόδιο ήταν «μαγειρεμένο» από το Κίεβο για να κατηγορήσει τους αυτονομιστές. Είναι ικανοί για κάθε χυδαιότητα».
Η δημοσιογράφος Sara Firth παραιτήθηκε έπειτα από πέντε χρόνια υπηρεσίας στο RT σε υπεύθυνη θέση.
Μετά από «ρεπορτάζ» για αστέγους στην Αμερική, συνεντεύξεις με τον Τσάβες, παρουσίαση θεωριών συνωμοσίας και τα σχετικά, δεν μπόρεσε να αντέξει παρουσιάσεις «αυτοπτών» μαρτύρων…
Όλα αυτά όμως είναι «βούτυρο στο ψωμί» δικών μας καναλιών.
Πολύ γνωστός παρουσιαστής ραδιοφωνικής και προσφάτως τηλεοπτικής εκπομπής, ρώτησε την βοηθό του στον αέρα «Ποιοί νομίζεις ότι είναι πίσω από την πτώση του αεροπλάνου;»
Μέγα μυστήριον…

*Απόσπασμα από το άρθρο με τίτλο «Σκόρπια θέματα» του Τηλέμαχου Μαράτου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Εστία στις 23.8.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου