1.9.18

Σεξουαλικοί θηρευτές … στον αέρα!


Παλιά είχαμε τις κάθε τρεις και λίγο αεροπειρατείες, όπου ο κάθε πικραμένος καταλάμβανε κι από ένα αεροπλάνο, γεμάτο επιβάτες, ζητώντας το μακρύ και το κοντό του.
Εδώ και αρκετά χρόνια, ίσως δεκαετίες, το φαινόμενο αυτό έχει εκλείψει, με κόστος τα ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφάλειας, που έχουν καταντήσει το αεροπορικό ταξίδι μια δοκιμασία γερών νεύρων και απίστευτης υπομονής, αντί για μια ευχάριστη εμπειρία χαράς…





Πριν από μερικά χρόνια, αλλά και σήμερα,  είδαμε να αναδύεται το φαινόμενο air rage, που μαζί με τους  unruly passengers, δυσχέραινε επιπλέον την όλη αεροπορική ταξιδιωτική εμπειρία. Αναφέρομαι δηλαδή σε κάποιους που κυριολεκτικά τρελαίνονται εν πτήσει, που μεθάνε και τα κάνουν λίμπα, ή που  απλά είναι δύστροποι, τόσο προς τους συνεπιβάτες τους όσο και προς το πλήρωμα.
Με αποτέλεσμα η παγκόσμια κοινότητα της πολιτικής αεροπορίας να σφίξει τα λουριά αλλά και τη νομοθεσία για αυτές τις περιπτώσεις…


Χάλια η Χαλκιδική…


Ο δεκαπλασιασμός των τουριστών και επισκεπτών τα τελευταία 30 χρόνια, έφερε χρήμα σε κάποιους, αλλά ....
ασχήμυνε πάρα πολύ τη Χαλκιδική.
Παντού υπάρχει υπερκορεσμός σε κόσμο, με αποτέλεσμα




·       οι μάζες να στριμώχνονται σε κακοστημένα beach bars, 
·       να κυνηγούν μια θέση πάρκινγκ για να κάνουν το μπάνιο τους
·       να τρώνε βιαστικά κατεψυγμένα, αφού τα μαγαζιά δεν προλαβαίνουν από την πολυκοσμία,
·       να στριμώχνονται γενικά, παντού


Διαστημικά παρατράγουδα…


Όσοι ακόμη ασχολούνται με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στον πρόσφατο «σαρωτικό» ανασχηματισμό, με αέρα νίκης μπλα μπλα, που έκανε ο  Αλέξης, λίγο πριν πάει στη ΔΕΘ και υποσχεθεί τον ουρανό με τα άστρα στο λαό του.




Κάποιοι άλλοι, πιο επιδερμικοί παρατηρητές της πολιτικής μας σκηνής, κυρίως γλιτσεροί και κακόπιστοι σαμαρικοί, ασχολούνται με την υπουργοποίηση της Νοτοπούλου, προσθέτοντας κακεντρεχή σχόλια για τη μαμά της και για την αδελφή της, που δήθεν θα καταλάβει την κενή θέση της αντ’ αυτού πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Μικροπρέπειες. Λέτε και η κοπέλα δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα…


Ο σεξισμός ως λογοκριτής…


Την ημέρα του κυβερνητικού ανασχηματισμού κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο ένα δίπτυχο με τις πονηρά επιλεγμένες (ώστε να έχουν κάποιες, ανεπαίσθητες έστω, ομοιότητες) φωτογραφίες του Τρύφωνα Σαμαρά και της Κατερίνας Παπακώστα. Κάτω από τον κομμωτή έγραφε «Τρύφων με ΝΔ» και κάτω από τη νέα υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη «Τρύφων με ΣΥΡΙΖΑ».
Παραδέχομαι πως γέλασα, όσο και αν το αστείο ήταν τραβηγμένο από τα μαλλιά.





Με μνημόνια
Χωρίς μνημόνια









Την ίδια στιγμή, επηρεασμένος κι εγώ από το κλίμα της εποχής που θέλει να δίνουμε σημασία στην πολιτική ορθότητα όχι μόνο όσων λέμε, αλλά και όσων σκεφτόμαστε, σκέφτηκα πως το «σχόλιο» ήταν σεξιστικό για την κυρία Παπακώστα. Αλλά και για τον κύριο Σαμαρά. Ετσι δεν είναι;