8.8.13

Ο Σαμαράς, ο Τσίπρας, και οι φονιάδες των λαών…



Επειδή εκεί στην Κουμουνδούρου, τρέμουν το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ομπάμα, ας θυμηθούμε τι έλεγε ο κ. Σκουρλέτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha Radio και στους δημοσιογράφους Βερύκιο και Σταυρόπουλο.



Δείτε τι λέει για τον ιμπεριαλισμό των Αμερικάνων, για την αγιογραφία του κ. Ομπάμα από τον κ. Τσίπρα και άλλα ενδιαφέροντα:


Φέρτε κεφάλια δημοσίων υπαλλήλων….



Σε μια χώρα όπου ο λεγόμενος ιδιωτικός τομέας είναι κυριολεκτικά λούμπεν, με τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες, εργολάβους, κλπ. να είναι κρατικοδίαιτοι, και τους μικρομεσαίους απλά φοροφυγάδες, ξαφνικά ξυπνήσαμε και ανακαλύψαμε τους πρωταίτιους όλων των δεινών…



Ναι, για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ανεξαιρέτως.
Αυτοί παίρνανε τις μίζες για τα εξοπλιστικά, αυτοί φοροδιαφεύγανε συστηματικά, αυτοί παίρνανε τα χαριστικά θαλασσοδάνεια, αυτοί παίρνανε τα μεγάλα έργα τα οποία στη συνέχεια παρατούσαν ημιτελή έχοντας πληρωθεί κανονικά, αυτοί δεν πληρώνανε τις εισφορές τους στα ταμεία, αυτοί απασχολούσανε λαθρομετανάστες, αυτοί φτιάχνανε τις όφσορ εταιρίες, αυτοί αλλάζανε σημαίες στα καράβια τους, αυτοί οργάνωναν συναυλίες με σκυλάδες χωρίς να κόβουν αποδείξεις, και ούτω καθ εξής…

Η δική μου Χαλκιδική.



Είναι από τα πιο παρεξηγημένα μέρη στην Ελλάδα.
Και από τα ομορφότερα.
Η εικόνα ενός τόπου που αγαπάμε να μισούμε υπερτερεί συνήθως ενός άλλου τόπου που ακόμα, δεκαετίες μετά κρύβει μυστικά.
Την τελευταία εικοσαετία η τεράστια τουριστική ανάπτυξη του μοναδικού κοντινού στην Θεσσαλονίκη παραδείσου, άλλαξε άρδην την εικόνα του νομού.





Η οικιστική επέκταση, τα τεράστια άχαρα συγκροτήματα, η απογοητευτική κατάσταση ολόκληρων περιοχών μέχρι τα Μουδανιά,  η ασφυκτική ανοικοδόμηση του πρώτου ποδιού,  η φωτιά που το κατέστρεψε, η εμπορευματοποίηση του τουρισμού, η ελλιπής υποδομή, οι αρπαχτές των ντόπιων, ο απαράδεκτος δρόμος που δε λέει να τελειώσει, τα μποτιλιαρίσματα που προκαλούν εκνευρισμό στον πηγαιμό και την επιστροφή, τα ληστρικά μπιτσόμπαρα, τα μπουζουκομάγαζα, το κιτς, είναι οι βασικές αιτίες ενός μειδιάματος κάθε φορά που η παρέα ξεκινάει για κει.


Μετά από επτά έτη…



Είναι η τελευταία φορά που θα γράψω για την περιβόητη «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας», αυτό το «όραμα» με το οποίο έζησε για κάποια χρόνια η πόλη της Θεσσαλονίκης, έδωσε όνομα σε αστική γραμμή ο ΟΑΣΘ, και τώρα απλά υπάρχει και αναμένει τον ορισμό ενός νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με την ευκαιρία και του νόμου που ετοίμασε και κατέθεσε το Υ.ΜΑ.ΘΡΑ. στη Βουλή, τονίζοντας μάλιστα το ίδιο το Υπουργείο ότι είναι ο πρώτος νόμος που καταθέτει (δεν ξέρω η πρωτιά σε τι ακριβώς συνίσταται: πρωτιά ever, πρωτιά στην τωρινή Κυβέρνηση, πρωτιά σε σχέση με τη ζώνη;; Τι;;)



Από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, η ζώνη ταλανίστηκε μέσα στον γνωστό κυκεώνα της πολυαρχίας και της γραφειοκρατίας του Ελληνικού Κράτους, διοικήθηκε από ανθρώπους που προέρχονταν από τον ακαδημαϊκό και ερευνητικό χώρο, από επιχειρηματίες και φυσικά από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και επαγγελματικών συνδέσμων-φορέων οι οποίοι είχαν άμεσα λόγο στο όραμα της καινοτομίας και της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων.
Όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι ήταν μέλη στο διοικητικό της συμβούλιο.




Γίνε παιδί μου ΚΚΕ, να δεις χαΐρι…



Ποια είναι η καλύτερη ΜΚΟ; Ο Περισσός.
Ποιοι είναι οι πιο ευνοημένοι φορολογούμενοι της χώρας;
Τα κομματικά στελέχη του ΚΚΕ.
Τελικά αυτό το κόμμα είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η απίστευτη ελληνική κουτοπονηριά σε συνδυασμό με την αναίδεια και την «τζάμπα μαγκιά».



Και τελικά, οι πραγματικοί νικητές του Εμφυλίου είναι οι κομμουνιστές, όχι στα πρώτα χρόνια που υπέστησαν τα πάνδεινα, αλλά από τη Μεταπολίτευση και μετά όπου έχουν γίνει κράτος εν κράτει.



Οι γκουρού του νεοφιλελευθερισμού.



Δεν υπάρχει ισχυρότερο ψυχολογικό όπλο από την αυθυποβολή.
Πείθοντας τον εαυτό σου απόλυτα για κάτι, είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις κάθε
αντιξοότητα που σε εξαιρεί από τα αίτια και τις συνέπειες.
Αν πεισθείς πως είσαι ο εντιμότερος άνθρωπος στην κοινωνία δεν δυσκολεύεσαι να κηρύξεις τον πόλεμο στη διαφθορά.
Ανεξάρτητα από το αν ο πλουτισμός σου έχει σκοτεινές πηγές και περίεργες διακλαδώσεις.
Εξίσου κι αν πιστέψεις πως είσαι ο Μεγαλέξανδρος κανένα φυσικό εμπόδιο δεν θεωρείς ικανό να εκτρέψει τους στόχους και τις επιδιώξεις σου.
Κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβαίνει και στην πολιτική.
Τίποτα δεν θίγει τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις σου αν αποκτήσεις τη βεβαιότητα πως για κάθε αποτυχία υπεύθυνη είναι μια άλλη, αντίπαλη, πολιτική επιλογή.
Ο νεοφιλελευθερισμός, λόγου χάριν.
Του φορτώνεις όλα τα δεινά και δεν αμφιβάλλεις ούτε λεπτό για τις δικές σου, καταστρεπτικές στην ουσία, πολιτικές.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι χαρακτηριστικό φαινόμενο πολιτικής αυθυποβολής.
Η χώρα μας είναι η μοναδική που χρεοκόπησε λόγω κατάρρευσης του δημόσιου τομέα.


Φοροφυγάδες παντού…



Περιστατικό που θύμισε την περιπέτεια των ελεγκτών του ΣΔΟΕ στην Ύδρα έλαβε χώρα στις Αρχάνες της Κρήτης, με τον κόσμο, ούτε λίγο ούτε πολύ, να διώχνει το κλιμάκιο που βρέθηκε στην περιοχή για έλεγχο.



Σύμφωνα με  ρεπορτάζ από το Cretalive, η επίσκεψη του κλιμακίου στην πλατεία των Αρχανών έγινε ανήμερα της γιορτής της Μεταμόρφωσης, μεγάλη γιορτή για την περιοχή, που κάθε χρόνο κατακλύζεται από κόσμο.

Σε συνθήκες καπιταλισμού, δεν μπορείς να εφαρμόσεις τον σοσιαλισμό σύντροφε….



Εμένα μου άρεσε ο 902.
Εκτός από πολωνέζικες πολεμικές κι αστυνομικές σειρές, απ‘ όταν ο Γιαρουζέλσκι ήταν Εύελπις, είχε και την πιο σουρεαλιστική εκπομπή μαγειρικής στην ελληνική τηλεόραση.
Δεν μαγειρεύανε το φαγητό. Απλά μιλούσαν γι’ αυτό!
Το περιέγραφαν, μια κυρία κι οι καλεσμένοι της. Κάτι σαν την αταξική κοινωνία στο ανώτατο στάδιο της Επανάστασης.
Μιλάνε γι’ αυτήν αλλά κανείς δεν την είδε.
Η μπεσαμέλ της ουτοπίας, στο μιλητό, χωρίς τεντζερέδια, έξοδα και γκόμενες να γλείφουν τα κουτάλια και να κάνουν μμμμ και οοοοο με τσαχπινιές.




Επειδή μερικές φορές έχω μια σατανική αίσθηση του χιούμορ εκεί παρακολούθησα ένα απόγευμα κι ολόκληρη την πρώτη ομιλία του Κουτσούμπα.
Είχα ρίξει και μια μεταμεσημβρινή σιέστα και ήμουν έτοιμος, σφουγγάρι να ρουφήξω τον επιστημονικό σοσιαλισμό.
Τί είπε ο άνθρωπος!
Πω ρε, θυμήθηκα τα νιάτα μου στο Γυμνάσιο Αρρένων Κορυδαλλού. Ντεζαβού! Μπρέζνιεφ τότε στα πράγματα, λίγο σιτεμένος και με γενικό κλακάζ των υποσυστημάτων, ετοιμαζόταν για μπάρκο.
Μόδα όμως τότε η Αριστερά.
Οι πιο μεγάλοι εκεί γραφόσαντε για να βρουν γκόμενα.
Εδώ, ήταν ο Χαρίλαος στα ντουζένια του, πριν υπαγορεύσει στην Παναγιωταρέα την αυτοβιογραφία του.
Εκεί, όπου λέει πως όταν κατέβηκε στην Ρούμελη με τον ΔΣΕ, διοικούσε και μια μονάδα ΣΝΟΦίτες, μαϊμού «μακεντόνσκι», ε; Μετά τους πήγανε τα πόδια στο σβέρκο ως τα σύνορα.