8.8.13

Ο Σαμαράς, ο Τσίπρας, και οι φονιάδες των λαών…



Επειδή εκεί στην Κουμουνδούρου, τρέμουν το ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ομπάμα, ας θυμηθούμε τι έλεγε ο κ. Σκουρλέτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha Radio και στους δημοσιογράφους Βερύκιο και Σταυρόπουλο.



Δείτε τι λέει για τον ιμπεριαλισμό των Αμερικάνων, για την αγιογραφία του κ. Ομπάμα από τον κ. Τσίπρα και άλλα ενδιαφέροντα:



- Ωστόσο και ο Τσίπρας εξέπληξε με τις δηλώσεις του, που ουσιαστικά εκθειάζει τις προχθεσινές δηλώσεις Ομπάμα.
Ο Ομπάμα τα τελευταία δύο χρόνια έχει πει πράγματα, εντός ή εκτός εισαγωγικών, αρκετά ριζοσπαστικά για τα δεδομένα της αμερικανικής πολιτικής ζωής.
Δηλαδή, για παράδειγμα, το «φορολογείστε τον πλούτο» και η μάχη που έδωσε τα προηγούμενα χρόνια ώστε να υπάρχει ένα στοιχειώδες δημόσιο σύστημα υγείας, είναι συγκρούσεις πρώτου μεγέθους για τα αμερικανικά δεδομένα.
Άρα, λοιπόν, τηρουμένων των αναλογιών, ο Ομπάμα μάχεται υπέρ κάποιων βαθιών αλλαγών για την αμερικανική κοινωνία.
Δεν είμαστε εμείς, προφανώς, ο Ομπάμα, ούτε και η πρότασή μας. Αυτό το ξέρει και εκείνος και εμείς.
- Κ. Σκουρλέτη, ευθέως η ερώτηση ευθέως και η απάντηση, γιατί νομίζω ότι έχω αρχίσει και μπερδεύομαι. Για τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αμερικανοί είναι ιμπεριαλιστές και ο Ομπάμα εκπροσωπεί την ψευδαίσθηση του αμερικανικού ονείρου;
Η ψευδαίσθηση του αμερικανικού ονείρου είναι ένας όρος, ο οποίος είχε πριν από δυο δεκαετίες, τρεις δεκαετίες και παλαιότερα, διαφορετικό περιεχόμενο. Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει σήμερα αμερικανικό όνειρο. Είναι τεράστιες οι αντιφάσεις στην ίδια την υποτιθέμενη πρώτη χώρα, που δεν είναι πλέον πρώτη χώρα, οι ΗΠΑ.
- Είναι οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές για το ΣΥΡΙΖΑ;
Ο ιμπεριαλισμός υπάρχει ως αντίπαλος, εκπορευόμενος όχι μόνο από την Αμερική.
Προφανώς η επίσημη αμερικανική εξωτερική πολιτική έχει ως βασικό της στοιχείο και τον ιμπεριαλισμό.
Αλλά δεν είναι ένα πλέον μόνο το κέντρο.
- Συγνώμη που διακόπτω, αλλά ο Σταυρόπουλος το λέει πιο καφενειακά. Εξακολουθεί να ισχύει το παλιό σύνθημα «φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι»; Αυτό είναι στο μυαλό του Σταυρόπουλου, χάνει αυτό το όνειρο τον απόηχο του συνθήματος των προηγούμενων δεκαετιών…
– Τι να κάνω κ. Σκουρλέτη, παλιός είμαι, με αυτό ξεκίνησα, αυτό το σύνθημα έχω στο μυαλό μου και ρωτώ αν αυτό ισχύει. Και σας το λέω ξεκάθαρα και με πολύ αθωότητα, αν θέλετε.
Κάθε εποχή έχει, νομίζω, τα δικά της συνθήματα, τους δικούς της φονιάδες και τις δικές της δυνάμεις που προσπαθούν να διεκδικήσουν μια δικαιότερη κοινωνία.
Άρα, λοιπόν, η πρόκληση είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ να βρει τα σημερινά … συνθήματα χωρίς βέβαια….
- Για τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν είναι ο φονιάς, είναι η φόνισσα;
Δεν το κατάλαβα αυτό….
- Είναι η Μέρκελ;…
Όλα αυτά βεβαίως μέσα σε εισαγωγικά, διότι οι πόλεμοι πλέον όπως αντιλαμβάνεστε δεν παίρνουν το χαρακτήρα των προηγούμενων δεκαετιών. Μπορούν να υπάρχουν πολύ χειρότερα αποτελέσματα από εμπόλεμες καταστάσεις, σαν κι αυτά που ζούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό στη σημερινή Ελλάδα.
Και για να μη νομίζετε ότι έχουμε αλλάξει κάτι από τα ανωτέρω, δείτε όλη τη συνέντευξη, στο δικό τους left.gr
Θυμηθείτε και αυτά, όταν θα διαβάζετε τις δηλώσεις της Κουμουνδούρου, μετά τη λήξη της συνάντησης…
Και μια ερώτηση: Αν ήταν Πρωθυπουργός ο Τσίπρας, θα επεδίωκε ή όχι συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ;
Γιατί εμείς θυμόμαστε ότι όταν πήγε, θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία η συνάντησή του με έναν Υφυπουργό…
Άντε, για να μην τρελαθούμε τελείως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου