26.10.15

Τι θα έκανε ο Αλ.Τσίπρας εάν ήταν στην αντιπολίτευση;



Είναι το όνειρο του Αντώνη Σαμαρά: να πάλευαν πραγματικά το «παλιό» με το «καινούργιο». Δηλαδή, ο Αλ. Τσίπρας της αντιπολίτευσης, με τον Αλ. Τσίπρα πρωθυπουργό. Κι όλα αυτά, στη χώρα με τα capital controls, που ψηφίζει το μνημόνιο στη Βουλή ενώ λαμβάνει τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ και υποδέχεται ως επίσημο καλεσμένο τον Φρ. Ολάντ.



 
Με το που θα πατούσε ο Γάλλος πρόεδρος το δεξί του πόδι στο αεροδρόμιο, ο Αλ. Τσίπρας θα ήταν ήδη επικεφαλής της διαδήλωσης στο Σύνταγμα, όπως το 2012 που μας επισκεπτόταν η Αγκ. Μέρκελ. Με τις πέτρες και τα δακρυγόνα να πέφτουν στο βάθος του πλάνου, ο παλιός Αλ. Τσίπρας θα προσάρμοζε στη συγκυρία την αξέχαστη ατάκα του: «Go back, μίστερ Ολάντ! Go back, κύριε της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης!»…

Η ζάπλουτη σοσιαλίστρια…


Κάποιοι νομίζουν ότι ο σοσιαλισμός δεν λειτουργεί. Υπάρχει όμως ένα άτομο στον πλανήτη που γι αυτό ο σοσιαλισμός λειτουργεί μια χαρά.
Αν θέλετε το πιστεύετε, αλλά ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βενεζουέλα δεν είναι κάποιος δισεκατομμυριούχος βιομήχανος, αλλά η κόρη του μακαρίτη σοσιαλιστή προέδρου Hugo Chavez.



Όπως είχε αναφέρει το 2014 το Bloomberg, υπάρχει μια ολόκληρη σειρά Βενεζουελανών, που προσκείμενοι στον Chavez στη διάρκεια των 14 χρόνων που ήταν στην εξουσία, κατάφεραν να γίνουν ζάπλουτοι.
Μια εξ αυτών είναι και η αγαπημένη του κόρη María Gabriela, που σήμερα είναι πολυεκατομμυριούχος…


Mε το βλέμμα στο μέλλον…



Η ΓΣΕΕ αποφάσισε απεργία για ένα μήνα μετά. Για τις 12 Νοέμβρη. Τότε υπολογίζει ότι θα είναι έτοιμο προς ψήφιση το νέο σφαγιαστικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αλλά κι αν κάτι αλλάξει στον προγραμματισμό, κράτησε το δικαίωμα με απόφαση της ολιγομελούς διευθυντικής ομάδας της να αλλάξει την ημερομηνία.



Το βέβαιο είναι πως η αντίσταση στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση θα είναι μια 24ωρη απεργία. Θέλετε να πούμε κι άλλη μία; Μπορεί να γίνει κι αυτό…

Η πλατεία είναι πια στην εξουσία…



Οταν προ εβδομάδων μάς είχε απορροφήσει το φιάσκο της συζήτησης Τσίπρα και Κλίντον, γεννήθηκε μέσα μου ένα ερώτημα, που εκείνες τις ώρες φαινόταν πρόωρο, απεδείχθη όμως δικαιολογημένο.
Αναρωτήθηκα, συγκεκριμένα, αν θα μπορούσε να υπάρξει κάτι χειρότερο στον διεθνή εξευτελισμό της χώρας.



Ε, λοιπόν, νομίζω ότι υπάρχει και μόλις το ζήσαμε με την επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Μιλώ, βέβαια, για τη γενική εικόνα της επίσκεψης Ολάντ και τις επικοινωνιακές δυνατότητές της…

Οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι δηλαδή;



Για πρώτη φορά, το τιμόνι της χώρας κρατούν άνθρωποι που αντί να σπουδάσουν, βολόδερναν έξω από πρεσβείες βρίζοντας τους «Αμερικάνους» και περίμεναν να έρθει η ώρα του τσιπουράδικου για να ονειρευτούν- καραφάκι το καραφάκι- την Ελλάδα ως σοβιετικό παράρτημα, στο οποίο το κράτος θα ταυτίζεται με το κόμμα και η ελευθερία με τον κομμουνισμό.




Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία ότι αποτελεί ένα τσούρμο εκδικητικών, συμπλεγματικών και παντελώς ανίκανων κομπάρσων, που ο ιστορικός του μέλλοντος θα συγκρίνει μόνο με τις πιο ταπεινωτικές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.