26.10.15

Η ζάπλουτη σοσιαλίστρια…


Κάποιοι νομίζουν ότι ο σοσιαλισμός δεν λειτουργεί. Υπάρχει όμως ένα άτομο στον πλανήτη που γι αυτό ο σοσιαλισμός λειτουργεί μια χαρά.
Αν θέλετε το πιστεύετε, αλλά ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βενεζουέλα δεν είναι κάποιος δισεκατομμυριούχος βιομήχανος, αλλά η κόρη του μακαρίτη σοσιαλιστή προέδρου Hugo Chavez.



Όπως είχε αναφέρει το 2014 το Bloomberg, υπάρχει μια ολόκληρη σειρά Βενεζουελανών, που προσκείμενοι στον Chavez στη διάρκεια των 14 χρόνων που ήταν στην εξουσία, κατάφεραν να γίνουν ζάπλουτοι.
Μια εξ αυτών είναι και η αγαπημένη του κόρη María Gabriela, που σήμερα είναι πολυεκατομμυριούχος…



Σύμφωνα με το Diario Las América του Μαϊάμι, τα ΜΜΕ της Βενεζουέλας οσονούπω θα δημοσιεύσουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η María Gabriela Chávez διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ και στην Ανδόρα ύψους $4.2 δισ!
Όπως λέει ο κυβερνήτης της περιοχής Μιράντα Henrique Capriles, που τον περασμένο Απρίλιο  έχασε με μικρή διαφορά την προεδρική εκλογή απέναντι στον Μαδούρο, «ο Chavez έκανε τους φίλους του πλούσιους μέσω κρατικών αναθέσεων… δεν υπάρχει πιο καπιταλιστής από έναν σοσιαλιστή στην εξουσία».
Η αμφιλεγόμενη, όπως και ο πατέρας της,  Maria Gabriella είναι μια κοσμική γυναίκα, που απολαμβάνει την καλή ζωή, αν και κατηγορείται για διαφθορά, αν και ο λαός της χώρας υποφέρει από θηριώδη πληθωρισμό, και ελλείψεις τροφίμων. Μάλιστα ακόμη κατοικεί στο προεδρικό μέγαρο αντί του προέδρου Μαδούρο.
Παράλληλα, η Maria Gabriela είναι αναπληρώτρια πρέσβειρα στον ΟΗΕ, μια ταιριαστή θέση αφού ο μπαμπάς της λατρεύονταν από τον Οργανισμό αυτό, κυρίως από τους συντρόφους του σοσιαλιστές που ζήλευαν τον τρόπο με τον οποίο κατάφερνε να κλέβει. Εξάλλου ήταν έναν σφοδρός αντίπαλος του καπιταλισμού και της επιχειρηματικής τάξης της χώρας του, ενώ συνήθιζε να λέει πως ο καπιταλισμός μας οδηγεί απευθείας στην κόλαση!
Εκτός από τον καπιταλισμό, ο Chavez πολεμούσε και τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι «η βορειοαμερικανική αυτοκρατορία είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας».
Αν οι πληροφορίες ευσταθούν τότε η κόρη του είναι πιο πλούσια και από τον πλουσιότερο Βενεζουελανό επιχειρηματία Gustavo Cisneros, που υπολογίζεται ότι αξίζει κάπου $3.6 δις. Σύμφωνα με την οργάνωση Criminal Justice International Associates, η οικογένεια Chavez συγκέντρωσε τεράστια περιουσία στη διάρκεια της πετρελαϊκής άνθησης της Βενεζουέλας.
Βέβαια δεν είναι η μόνη για την οποία ο σοσιαλισμός πέτυχε, αφού και ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών Alejandro Andrade, κολλητός του τότε προέδρου, αποκαλύφθηκε ότι διέθετε $11.2 δις στο όνομά του σε λογαριασμούς της HSBC στην Ελβετία. Την αποκάλυψη έκανε ο Hervé Falciani με ντοκουμέντα που διέρρευσε στα ΜΜΕ.
Μετά τον θάνατο του πατέρα της τον Μάρτιο του 2013, η Maria Gabriela συνεχίζει να  διατηρεί το δημόσιο προφίλ της, συναντώντας διάφορους λατινοαμερικανούς ηγέτες όπως οι Φιντέλ και Ραούλ Κάστρο, και τουιτάροντας τόσο για την πολιτική όσο και για το σκυλάκι της στα κοινωνικά μέσα, όπου διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο ακόλουθους. Βέβαια και ο Κάστρο θεωρείται κλέφτης μεγάλης εμβέλειας, αφού συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Forbes’ με τους πιο πλούσιους του κόσμου, και μάλλον λεηλάτησε μεγαλύτερο ποσοστό του πλούτου της χώρας του από οποιονδήποτε άλλον πολέμαρχο της ιστορίας.
Αυτό όμως θα πει σοσιαλισμός! Τεράστιος πλούτος και δύναμη για τους λίγους, φτώχια και ταπείνωση για την μεγάλη πλειονότητα. Πάντα έτσι συμβαίνει. Οι σοσιαλιστές στη κορυφή της σοσιαλιστικής πυραμίδας αρπάζουν όλο το χρήμα. Κάθε φορά τα ίδια. Και οι προλετάριοι; Ο λαός; Απλά κορόιδα…
Για ένα σύντομο διάστημα το 2002 η Gabriela έπαιζε και τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας, συνοδεύοντας τον πατέρα της σε κρατικές επίσημες εκδηλώσεις. Το 2014 διορίστηκε εκπρόσωπος της χώρας στον ΟΗΕ.
Ο πρώην πρέσβης Milos Alcalay είδε αυτόν τον διορισμό με σκεπτικισμό: «Για μια τέτοια θέση χρειάζεται μεγάλη διπλωματική εμπειρία σε ολόκληρο τον κόσμο… στην περίπτωση της Gabriela είναι η αρχή της καριέρας της. Ελπίζω να τα καταφέρει, αν και αμφιβάλλω».
Η Gabriela κατηγορείται για διαφθορά, έχοντας εισάγει ρύζι από την Αργεντινή (εταιρία Bioart) με τιμές κατά 80% πάνω από αυτές της αγοράς. Γι αυτό και την αποκαλούν «η βασίλισσα του ρυζιού».


Κατοικούσε παράτυπα στο προεδρικό μέγαρο ακόμη και μετά τον θάνατο του πατέρα της, αν και ο διάδοχός του νυν πρόεδρος  Μαδούρο επανειλημμένα της ζητούσε να το εγκαταλείψει.
Ζει πολυτελέστατα την ώρα που στα σούπερμαρκετ της χώρας ξεσπάνε καθημερινές διαδηλώσεις από πλευράς των απελπισμένων κατοίκων που δεν βρίσκουν κανένα σχεδόν αγαθό για να αγοράσουν. Την ώρα όμως που ο λαός δεν έχει να φάει, ούτε καν να βρει χαρτί υγείας, η οικογένεια του Chavez ζει βασιλικά, κοστίζοντας στους φορολογούμενους περίπου $300.000 τον μήνα, όπως καταγγέλλει στο Fox News ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Carlos Berrizbeitia.
Σύμφωνα με αναφορές γειτόνων, οι αδελφές Chávez έχουν μετατρέψει το προεδρικό μέγαρο σε κλαμπ διασκέδασης για τις παρέες τους, οργανώνοντας συχνά θορυβώδη πάρτι μέχρι τα ξημερώματα.
Όπως λέει ο Dr Mora, παρά την σοσιαλιστική τους ρητορική, η ζωή που ζουν οι αδελφές Chavez δεν διαφέρει από αυτήν που ζούσαν όλοι όσοι κυβέρνησαν την Βενεζουέλα τα προηγούμενα χρόνια…

Απόδοση: S.A.


Σημ. Ο- Τέτοια βλέπουν και οι δικοί μας και ξεσαλώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου