31.3.14

Open Heart Surgery...

The Brian Jonestown Massacre



Τι γνώριζε ο γέροντας;



Τα τελευταία αυτά δύσκολα χρόνια που ζούμε, και εξαιτίας της βαθιάς πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνουμε, πολλοί συνέλληνες αναζήτησαν εκ νέου καταφύγιο στην ορθόδοξη παράδοσή μας.
Και ψάχνοντας τα αρχαία κιτάπια, ανακάλυψαν και τις προφητείες, που είχαν διατυπώσει διάφοροι σοφοί γέροντες, όσιοι, μοναχοί, ιερείς, ερημίτες, κ.ά.




Προφητείες, που αν τις αναλύσει κανείς, βλέπει το σήμερα!
Ένας από τους εύστοχους αυτούς γέροντες του παρελθόντος ήταν και ο όσιος Στρέιντζ, ο αποκαλούμενος «ποταπός», που έζησε στα τέλη του 18ου αιώνα, περιφερόμενος στη Μακεδονία, και διδάσκοντας την αρετή, αλλά και το … μέλλον!


Και τι καλό μου κάμανε;



Με αφορμή ένα παλιότερο άρθρο μου, που αναδημοσίευσε πρόσφατα το Antinews εδώ
ακολούθησαν πάμπολλα σχόλια, και μια γενική συζήτηση για τον ρόλο του «ξανθού γένους» στην ιστορία μας.




Του γένους δηλαδή των Ρώσων ομόδοξων, που κατά πολλούς (στυλ Λιακόπουλου, κ.ά), ακόμη και σήμερα, θα μας σώσει από τους Τούρκους, από την τρόικα, και γενικά από την κακή μας μοίρα…

Οι ελληνικές φυλές του ποδοσφαίρου, μέρος 2ο:



Οι ενωσίτες (“χανούμια” για τους “φίλους” τους)

Στην Ελλάδα αγαπάμε τα δίπολα όσο ελάχιστοι στον πλανήτη: Καλό/Κακό, Μαύρο/Άσπρο, Με-εμάς/με-τους-άλλους, Δεξιά-Αριστερά και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει.




Το ποδόσφαιρο και τα δημοφιλή ομαδικά αθλήματα (βλέπε και το πρώτο μέρος της σειράς: ( εδώ ), παρόλο που κανονικά χρειάζεται πολλούς περισσότερους αξιόλογους παίχτες από δύο, δε θα μπορούσε να είναι εξαίρεση.
Κάπως έτσι το δίπολο που επικρατεί είναι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, με την εξαίρεση βέβαια της  Θεσσαλονίκης και των γειτνιάζοντων περιφερειών όπου υπάρχει άλλο τοπικό δίπολο.
Όπως και να έχει, στα 3/4 της Ελλάδας (τουλάχιστον) και ιδίως στην περιφέρεια πρωτευούσης ενός κατά τα άλλα άκρως συγκεντρωτικού κράτους, το δίπολο ισχύει σε καταθλιπτικό βαθμό…

Ήταν σκληρός και τον φωνάζανε … Βλαδίμηρο!



Ή αλλιώς, ο Πούτιν και ο Τσακ Νόρις…

Εάν κάποιος γράψει για τον Τσακ Νόρις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, διότι, σύμφωνα με ένα διαδικτυακό μιμίδιο, ο Texas Ranger έχει απειλήσει να απενεργοποιήσει το Διαδίκτυο εάν διαπιστώσει ότι κυκλοφορούν ηλίθια αστεία εις βάρος του.
Αυτή η απειλή θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη: σύμφωνα με ένα άλλο post, ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει ζωή στον Άρη είναι ότι ο Texas Ranger μόλις τον είχε επισκεφθεί.




Τα αστεία για τον Τσακ Νόρις ακολουθούν όλα το ίδιο μοτίβο: είναι ανίκητος και παντοδύναμος.
Όπως λέει ένα, όταν ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ εφηύρε το τηλέφωνο, είχε ήδη τρεις αναπάντητες κλήσεις από τον Τσακ Νόρις.
Λένε ότι ο σταρ των ταινιών δράσης μπορεί να κάνει ακόμη και ένα Happy Meal των McDonald's να κλάψει.
Ομοίως, η δύναμη του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αυξηθεί πιο γρήγορα και ακραία στο διαδίκτυο από ό,τι στην πολιτική σκηνή.
Το 2013, το περιοδικό Forbes τον ονόμασε τον πιο ισχυρό άνθρωπο στον κόσμο, αλλά το Διαδίκτυο έχει συνειδητοποιήσει τις υπερφυσικές δυνάμεις του ρώσου προέδρου εδώ και καιρό…


Πεζόδρομος, ή έκθεση καναπέδων;



Λέμε πολλές φορές ότι είναι άδικο να χαρακτηρίζεται η Θεσσαλονίκη «φραπεδούπολη», αλλά τελευταία πιστεύω ότι μας ενοχλεί περισσότερο το είδος του καφέ που μπαίνει ως πρώτο συνθετικό στο κλισέ, παρά το αυτό.




Μια μικρογραφία της κατάστασης που επικρατεί σ’ όλη την πόλη, με τις καφετέριες και τους φούρνους ν’ ανοίγουν με ταχύτητα που σε βάζει σε σκέψεις, βλέπουμε στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.
Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους πεζοδρόμους της πόλης και όταν κατασκευάστηκε είχε δώσει τεράστια ώθηση στην εμπορική ανάπτυξη της Καλαμαριάς.
Θυμάμαι ακόμη τις καμπάνιες του τοπικού εμπορικού συλλόγου που καλούσαν τον κόσμο να προτιμήσει την τοπική αγορά και πραγματικά δεν υπήρχε λόγος να κατέβεις στο κέντρο…

Αχ… αι κατσίκαι!



Στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη παράδοση με τις κατσίκες.
Τις εκτρέφουμε επί χιλιάδες χρόνια, και τις αγαπάμε.
Μάλιστα, κάποιοι μερακλήδες τις αγαπάνε και πιο πολύ!



Είθισται όμως να θεωρούμε τις κατσίκες κουτές.
Και σίγουρα δεν είναι οι Άινσταιν του ζωικού βασιλείου, πλην όμως δεν είναι και τόσο χαζές όσο δείχνουν ή όσο νομίζουμε…


Η Treblinka στο φως μετά από 70 χρόνια…



 Το 1943 οι ναζί είχαν φροντίσει να γκρεμίσουν το περίφημο στρατόπεδο θανάτου στη Treblinka, και να κρύψουν κάθε απόδειξη ότι είχε ποτέ υπάρξει.




Εν πολλοίς το πέτυχαν, πλην όμως η σύγχρονη αρχαιολογία με τις υψηλής τεχνολογίας μεθόδους της, κατάφερε να ξαναφέρει στο φως τον σκοτεινό αυτόν τόπο θανάτου…