1.11.14

Break on Through...

The Doors



Οι άλλες καθαρίστριες…



Το να συμπαραστέκεσαι στις καθαρίστριες που έχασαν τη δουλειά τους δεν αποτελεί υπόσχεση για την πρόσληψή τους στην περιφέρεια Αττικής.
Σε αυτό η Ρένα Δούρου έχει δίκιο.
Εξάλλου, ισχύουν πλέον κανόνες για τις προσλήψεις που η περιφερειάρχης θα ήταν υποχρεωμένη να ακολουθήσει αν ήθελε να κάνει προσλήψεις καθαριστριών. Ευτυχώς.




Αν οι καθαρίστριες ήθελαν απλώς να εργαστούν και όχι τη συγκεκριμένη δουλειά που είχαν στο Υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσαν να συγκροτήσουν κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση και να διεκδικούν τον καθαρισμό κτηρίων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Αν, όπως ισχυρίζονται -με το Υπουργείο να διαφωνεί- το κράτος πληρώνει περισσότερα στον ιδιώτη μειοδότη εργολάβο από ό,τι του στοίχιζαν οι ίδιες, τότε οι καθαρίστριες είναι πολύ ανταγωνιστικές…


Ζούμε στη Κούβα της Μεσογείου!



Σκηνή πρώτη: γύρω στις 2.00 χτες το μεσημέρι πάω να πάρω ταξί στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.
Βλέπω καμιά δεκαριά ηλικιωμένους να κάθονται με μεγάλη δυσκολία στα σκαλιά του Μετρό και παρτέρια κοντά στο σταθμό. 
      


 -Γιατί κάθεστε εδώ; ρωτάω.
 -Μα γιατί δεν δουλεύει το Μετρό. 
 -Γιατί δεν δουλεύει  ;
 -Έχουν γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι, και κάνουν τρίωρη στάση εργασίας έως τις 2.00.
 -Και γιατί δεν πάτε να καθίσετε στις θέσεις που έχουν στις πλατφόρμες των τραίνων- όπου νάναι θα ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία του .
 -Γιόκα μου, δεν δουλεύουν οι κυλιόμενες σκάλες ,και δεν μπορούμε να κατέβουμε ως εκεί κάτω με τα πόδια...

Η σοβαρότητα προϋπόθεση της σταθερότητας…



Παρά το (κατ’ εμέ τουλάχιστον, ανεξήγητο) ενδιαφέρον των δημοσιογράφων για το μενού σε ένα πολιτικό γεύμα, τίποτε δεν μάθαμε για το τι έφαγαν ο νυν και ο τέως αρχηγός της Ν.Δ. στο περίφημο γεύμα τους στον «Μύλο» του Χίλτον.
Πολύ φυσικό.
Διότι ο σκοπός του γεύματος δεν ήταν να φάνε αυτοί, αλλά να τους δούμε εμείς.




Παλαιόθεν φίλοι, με κοινή προέλευση από την ιστορική Δεξιά και όχι τη φιλελεύθερη πτέρυγά της, επίσης με κοινή δυσανεξία προς την αστική παράδοση είτε παραταξιακή είτε οικογενειακή.
Πέρασαν καλά οι δυο τους, δεν αμφιβάλλω.
Ωστόσο, ακόμη και να υποθέσουμε ότι βαρέθηκαν όσο δεν πάει άλλο στη συνάντησή τους και είπαν ελάχιστα, εντελώς τυπικά και βγαλμένα με το ζόρι, ακόμη και αν πέρασαν την ώρα τους λέγοντας κρυάδες και χοντροκομμένα αστεία εφηβικού τύπου, από την ώρα που η συνάντηση έγινε για το θεαθήναι, το γεγονός έχει τη σημασία του…


Τέτοιοι ήμασταν από τότε που γίναμε κράτος…



Το είδα, μου άρεσε, και το ανεβάζω... (S.A.)

H συμπεριφορά αυτής της μειοψηφίας φοιτητών που μπουκάρει στις συγκλήτους, που απειλεί καθηγητές, και προκαλεί τρόμο, δεν διαφέρει από την κατάληψη πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων από τους Νεοέλληνες οδηγούς.



Δεν διαφέρει από την αυθαίρετη δόμηση που έγινε καθεστώς στην Χώρα μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την έλευση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων...

Εγκληματική συμπεριφορά και … γονίδια!



Μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη μπορεί να βοηθήσει τους εγκληματίες στο να δικαιολογούν τη συμπεριφορά τους, αφού αντί γι αυτούς, ίσως να φταίνε τα … γονίδιά τους.



Η εργασία εξέτασε 900 κατάδικους στη Φιλανδία, και οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσοι από αυτούς είχαν μεταλλαγμένες μορφές δυο συγκεκριμένων γονιδίων, ήταν 13 φορές περισσότερο πιθανό να παρουσιάσουν εγκληματική συμπεριφορά.



Κάτι μεγάλο κρύβει η Αμφίπολη!



Σήμερα (χθες), 31/10/2014, σε μια λιτή σχετικά ανακοίνωση του το ΥΠΠΟ μας αποκαλύπτει ανάμεσα σε άλλα και τα εξής :
«Η έδραση των τοίχων γίνεται επί τεχνητής επίχωσης, από καλά συμπυκνωμένο αμμοχάλικο με άργιλο, πάχους περίπου 0, 40μ. Η επίχωση αυτή πατά πάνω στο φυσικό έδαφος του λόφου Καστά, το οποίο εμφανίζεται επιφανειακά ως εδαφοποιημένος-κερματισμένος σχιστόλιθος»



Με άλλα λόγια φτάσαμε πια στο φυσικό έδαφος του λόφου και από ότι φαίνεται ο κατασκευαστής του τάφου επωφελείται από κοιλότητα που βρίσκεται μέσα τον λόφο, όπως σωστά είχαμε προβλέψει από τις 22/9/2014…