15.4.15

Hallo Spaceboy...

David Bowie




Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων made in SYRIZA…



Τελικά αυτή η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να βρει την ησυχία της και να γίνει ένα φυσιολογικό κράτος, μια σύγχρονη πραγματικά προοδευτική κοινωνία.
Δείτε το γιατί και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!
Η Βάλια Παναγιωτίδου βγαίνει από το καράβι στην Αιδηψό και πηγαίνει σε ένα πρατήριο να βάλει βενζίνη. Εκεί γίνεται μάρτυρας ενός επεισοδίου, στο οποίο βλέπει την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να ωρύεται, να φωνάζει δυνατά και να ζητά τα στοιχεία του υπαλλήλου και το τηλέφωνο του πρατηριούχου, απειλώντας τον υπάλληλο με απόλυση.
Αυτό μαρτυρά η Βάλια Παναγιωτίδου και η συνοδηγός της, το όνομα της οποίας είναι στη διάθεσή μας.




Επειδή το επεισόδιο είναι σοβαρό, οι δυο μάρτυρες φρονούν ότι πρέπει να το απαθανατίσουν και αυτό κάνουν με τα κινητά τους.
Το αντιλαμβάνεται η ΠτΒ και τις φωνάζει ότι είναι παράνομο αυτό που κάνουν. Τότε παρεμβαίνει ένας συνταξιούχος αστυνομικός, που βρέθηκε κι αυτός τυχαία εκεί και ζητά από τις κοπέλες να σβήσουν ό,τι έχουν γράψει στα κινητά τους. Μάλιστα, απευθυνόμενος στην ΠτΒ της λέει:
«Ζωούλα, θέλεις να φωνάξω την αστυνομία;»
Τότε η ΠτΒ κατευθύνεται πρώτα στη μια και μετά στην άλλη μάρτυρα, ζητά επιτακτικά να σβήσουν ό,τι έχουν γράψει και ζητά και παίρνει στα χέρια της τα κινητά τους, για να ελέγξει αν έσβησαν ό,τι έγραψαν!



Ας τους λουστούμε τώρα… όλοι μαζί!



Το ζήτημα που έχει προκύψει με τις χιλιάδες των λαθρομεταναστών που κυκλοφορούν χύμα στο κύμα είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο νομίζουμε.
Και μπορεί όλοι να ασχολούνται με τα σκασμένα λάστιχα της Ζωζώς, αλλά το μεταναστευτικό είναι η πραγματική βόμβα στα θεμέλια της ούτως ή άλλως σαθρής κοινωνίας μας.




Και όπως εξελίσσεται με τις ήξεις αφίξεις δήθεν πολιτικές της κυβέρνησης που μας έλαχε, ο μόνος κερδισμένος θα είναι η Χρυσή Αυγή.
Διότι ο αγαναΧτισμός που έφερε τον Σύριζα στη κυβέρνηση οσονούπω θα βρει νέο εκπρόσωπο, πιο μπρουτάλ… και μετά όλοι (μαζί και οι συριζαίοι) θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε…


Όχι στη κατάργηση της λογικής…



Η πλήρης απαξίωση του φαύλου και ανίκανου πολιτικού συστήματος της μεταπολιτεύσεως, η πλήρης ανικανότητα της κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου, μετά τις καταστροφικές περιόδους Κώστα Καραμανλή και Γ.Α.Π., οδήγησαν στη συντριβή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ.
Μια συντριβή που άργησε να έρθει και που υπήρξε απολύτως δίκαιη.




Δυστυχώς, το τίμημα της απαλλαγής μας από το δικομματισμό θα είναι πολύ βαρύ: πρόκειται για τον θρίαμβο του Λαϊκισμού!
Ο ελληνικός λαός, μέσα στην απόγνωσή του, δεν κατάφερε να αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική στο απεχθές πολιτικό σύστημα της μεταπολιτεύσεως, αλλά, αντιθέτως, είναι τον πλέον σκληροπυρηνικό του κομμάτι, το πλέον αντιδραστικό και οπισθοδρομικό...

«Πατριωτική Αριστερά» ή Φιλική Εταιρεία;



Εντυπωσιακή είναι η υποστήριξη την οποία απολαμβάνει η κυβέρνηση όχι μόνο από έναν απελπισμένο λαό, αλλά από τον ίδιο τον αντιμνημονιακό χώρο, μέσα και έξω από τον Σύριζα, και μάλιστα από την πατριωτική πτέρυγά του, που κατά τεκμήριο θα είχε μία αίσθηση των διακυβευμάτων και των κινδύνων που αντιμετωπίζει η χώρα.




Από κείνους που θα έπρεπε, λογικά, να αξιολογούν το ζήτημα της υπογεννητικότητας και της δημογραφικής κατάρρευσης ως σημαντικότερο από πολλά από τα υπαρκτά ζητήματα των φαρμακοποιών, επί παραδείγματι.
Από εκείνους που θα έπρεπε να αξιολογούν το ζήτημα της παραγωγικής ενδογενούς ανάπτυξης ως κατά πολύ σημαντικότερο από τον ΦΠΑ στα τουριστικά νησιά…


Πόσο μεγάλη είναι η Λέσβος;



“Όταν λέμε από το πρωί «λαθρομετανάστες», όταν λένε οι δήμοι έχουμε πρόβλημα, τι νομίζετε ότι ακούει η ΕΕ;”, αναρωτήθηκε  η αρμόδια για τη μετανάστευση υπουργός κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου κι είχε απόλυτο δίκαιο. Τίποτε απ” όλα “όσα πομπωδώς λέμε στο εσωτερικό της χώρας, δε μένει εδώ.
Πάει παντού.
Αλλά προφανώς όχι μόνο στην ΕΕ, αλλά και στους μεταφορείς των μεταναστών. 




H μεταφορά των μεταναστών είναι ένα “επάγγελμα”, όπως όλα τα άλλα επαγγέλματα, ως προς τη λογική των κανόνων και κυρίως του οικονομικού πλαισίου, που καθορίζει τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ασκείται, με το επιπρόσθετο ρίσκο, που έχει το παράνομο της δραστηριότητας…


Σκηνές από ένα Ε.Σ.Υ, που κάνουμε ότι δε βλέπουμε…



ΣΚΗΝΗ 1η: Μεγάλο Σάββατο βράδυ, επείγοντα, Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Ο γνωστός σε όλους Ελληναράς μού λέει: «Αργούμε, γιατρέ, εγώ σε πληρώνω εσένα…»
Με απλήρωτες ακόμα τις εφημερίες από τα Χριστούγεννα, που πάλι λείπαμε από το σπίτι μας και τα παιδιά μας, δεν τον λες και καλοπληρωτή…




ΣΚΗΝΗ 2η: Σήμερα πρωί-πρωί, μαμά με το πιτσιρίκι αγκαλιά με κυνηγάει στους διαδρόμους. Γιατρέ, η αναμονή να δεις το παιδί είναι μήνες.
Και το παιδί είναι αλλεργικό και τα βράδια πνίγεται. Πάλι στο φιλότιμο με ρίχνει…


Μας βαράνε ντέφια…



Οι δεξιοί πιστεύουν μόνο τις μαλ... που τους έμαθαν. Οι αριστεροί πιστεύουν μόνο τις μαλ... που οι ίδιοι ανακάλυψαν.
Βολινσκί
Επί δυόμισι μήνες παρακολουθούμε τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν διαλέξεις τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη για να σωθεί... Το τι πρέπει όμως να κάνουν οι ίδιοι, ως υπεύθυνοι διαχειριστές της εξουσίας πλέον, το αποφεύγουν όπως ο Διάβολος το λιβάνι…



Με πρώτο φυσικά τον ειδήμονα περί παντός του επιστητού, πλην των άμεσων αρμοδιοτήτων του, κ. Βαρουφάκη που προχθές στο συνέδριο που διοργάνωσε ο κ. Σόρος ανέπεμψε και τον... επικήδειο της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια ασύμμετρη ένωση και σε κάποιο σημείο οι ασύμμετρες ενώσεις τελικά θα συντριβούν»...