11.12.14

One Better Day...

Madness



Είδατε η άφθαρτη Αριστερά της Ρένας Δούρου;



Ευνοιοκρατία, κομματοκρατία και οικογενειοκρατία αλλά και «πογκρόμ» συνδικαλιστικών διώξεων από τη νέα διοίκηση καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
Το σωματείο βάλλει ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της περιφερειάρχου Αττικής κυρίας Ρένας Δούρου που είναι και πρόεδρος του φορέα διαχείρισης, ανοίγοντας το πρώτο μέτωπο εναντίον της από συνδικαλιστές μετά την εκλογή της.



Το σωματείο εργαζομένων του ΕΣΔΝΑ μιλά για μεθοδεύσεις μιας συνδικαλιστικής μειοψηφίας ενώ, όπως δηλώνουν, στάθηκαν ευνοϊκά και με διάθεση συνεργασίας απέναντι στο πρώτο στοίχημα αριστερής δημοκρατικής διακυβέρνησης.
Έτσι καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι συνδικαλιστές που επιστρέφουν για να αναλάβουν θέσεις αλλά και προσχηματικές πειθαρχικές διώξεις, χωρίς πάντως να δημοσιοποιούν κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις.


Οι κλακαδόροι, και οι βαστάζοι του ΣΥΡΙΖΑ…



Να’ μαστε πάλι εδώ λοιπόν!
Ενώπιον της αβύσσου.
Με τον Αλέξη να απειλεί να μας σπρώξει, και αυτή τη φορά με πρόθυμους βαστάζους.




Αναφέρομαι στους βουλευτές που τυχόν θα καταψηφίσουν την επιλογή Δήμα, οπότε και θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου για τη χώρα, και ο δρόμος του ολέθρου για τη νέα γενιά.
Η οποία αν είχε μια ευκαιρία να βρει δουλειά, και να έχει κάποιο μέλλον σε μερικά χρόνια, με μια κυβέρνηση Σύριζα δεν έχει να ελπίζει σε τίποτα παρά στο να ζήσει κι αυτή με τη σειρά της καταστάσεις που γνώρισαν μόνο οι σημερινοί παππούδες…

Δεν θα τους περάσει. Εμείς θα τους ψηφίσουμε…



Δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται δάνεια από την τρισκατάρατη Ευρώπη με επιτόκιο 1,48%, επειδή μπορεί δήθεν να πάρει δάνεια από την Ρωσία κι ας είναι με επιτόκιο ανώτερο του 10%.



Ο κ. Τόλιος του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε και τις σχετικές δηλώσεις, συμπλήρωσε ότι εναλλακτικά μπορούμε να δανειστούμε και από τη Λατινική Αμερική.
Έχουμε μπλέξει, σύντροφοι.
Κι εμείς που σας ακούμε κι εσείς που παλεύετε να μας πείσετε να μην σας ψηφίσουμε.
Αλλά δεν θα σας περάσει! Εμείς θα σας ψηφίσουμε!

Πώς εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας…



Συνήθως ένα μήνα πριν λήξει η θητεία του εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας συγκαλείται από τον Πρόεδρο της Βουλής συνεδρίασή της με σκοπό την εκλογή του διαδόχου του.



Η ψηφοφορία γίνεται ονομαστικά, ψηφίζουν όλοι οι βουλευτές και δεν προηγείται συζήτηση.
Αν και τους υποψηφίους τους προτείνουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες, ψήφοι υπέρ προσώπων που δεν έχουν προταθεί δεν θεωρούνται άκυρες, εκτός από την 6η ψηφοφορία που θεωρούνται έγκυρες μόνο οι ψήφοι μεταξύ των δύο επικρατεστέρων…

Θα πάμε εκεί που θέλουμε… ή εκεί που θα μας οδηγήσουν;



Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, απρόσμενες χρονικά για μερικούς, αλλά αναμενόμενες για πολλούς άλλους, τείνουν προς επιβεβαίωση πολλών που ψέλλιζαν χωρίς όμως να το αιτιολογούν, ότι ο 2015 μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολη χρονιά και να αποδειχθεί έτσι η χειρότερη των προηγούμενων χρόνων.




Θα είναι ενδεχομένως χειρότερο το 2015, γιατί εμείς θα το θέλουμε, γιατί εμείς θα γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε με κόπους και με θυσίες τα τελευταία χρόνια, γιατί η χώρα ενώ είχε μια καταγεγραμμένη θετική πορεία στα δημοσιονομικά της και στα οικονομικά της δεδομένα και θα μπορούσε έτσι να πάρει βαθιές ανάσες σταθεροποιητικές αλλά και έστω και δειλά αναπτυξιακές, ήρθε ο εκβιασμός και η πίεση της προεδρικής εκλογής να αντιστρέψει την πορεία μας και να μας οδηγήσει εκεί που κανείς δεν θα ήθελε να πάει .


Για μια «αριστερή» αστυνομία…



Η ιστορία επαναλαμβάνεται (στην προκειμένη περίπτωση) μόνο σαν φάρσα.
Μία από τις υποσχέσεις που έδινε, λίγο πριν κατακτήσει την εξουσία, εκεί περί το 1980, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ότι θα καταργούσε τα λαομίσητα (από τότε) ΜΑΤ. Τότε ήταν «τα ΜΑΤ της Δεξιάς».




Φυσικά, ουδέποτε τα κατάργησε.
Ο σοσιαλιστικός ρεαλισμός το επέβαλε.
«Τα ΜΑΤ της Δεξιάς» έγιναν «ΜΑΤ της Αλλαγής».
Αλλά έδερναν το ίδιο, τα ίδια δακρυγόνα πετούσαν.
Πώς αλλιώς θα γινόταν, όταν οι «γνωστοί άγνωστοι», κουκουλοφόροι και μη, έχουν αναγάγει σε επιστήμη την κατασκευή και εκτόξευση μολότοφ και λοιπών ροδοπετάλων;

Πετάνε, πετάνε... τα αεροδρόμια!



Με το που ανακοινώθηκε η παραχώρηση εκμετάλλευσης των περιφερειακών αεροδρομίων δεν άργησαν οι πρώτες γκρίνιες.
Εκποιείται δημόσια περιουσία, θα αυξηθούν τα εισιτήρια, συνολικά δεν δημιουργούν ελλείμματα αυτά τα 14 αεροδρόμια, το τίμημα ήταν μικρό.
Στα αυτιά πολλών όλα αυτά μπορεί να ακούγονται κι ως λογικά επιχειρήματα.



Έλα όμως που δεν πωλείται απολύτως τίποτα!
Η εκμετάλλευση τους δίνεται, με πολύ συγκεκριμένους όρους, σε ιδιώτες που έχουν την πρόθεση να επενδύσουν άμεσα 300 εκατομ. ευρώ και 1,4 δις σε βάθος χρόνου