2.1.15

Για τη γιορτή της Μητέρας...

Μουσικές Ταξιαρχίες



Ο Αλέξης εγγυάται τις καταθέσεις, τελεία και παύλα...



Είναι αλήθεια πως η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά υποδαυλίζοντας την υφέρπουσα ανησυχία για τις τραπεζικές καταθέσεις και ένα ενδεχόμενο ενός bank run.  
Κάνει λάθος, γιατί αν κατεβάσουν ρολά οι τράπεζες λόγω αδυναμίαs να καλύψουν ενδεχόμενο κύμα αναλήψεων, κανένας δεν θα είναι σε θέση να προβλέψει τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν στην οικονομία αλλά και τον τρόπο που θα αντιδράσουν οι ψηφοφόροι.



Στις εκλογές του 1964 η ΕΡΕ προσπάθησε να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα με σύνθημα «Αυτή η δραχμή είναι δική σου - Μην αφήσεις τον Γεώργιο Παπανδρέου να σου την πάρει...». 
Παρατηρήθηκαν τότε μαζικές αγορές χρυσών λιρών από την Τράπεζα της Ελλάδας οι οποίες ενισχύθηκαν και από δηλώσεις, σαν αυτή του Παναγή Παπαληγούρα περί κινδύνου αναβίωσης των κατοχικών φαινομένων...

Μικροαστοί, θα σας φάνε τα παιδιά σας…



Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 είχε κυκλοφορήσει μια κασέτα, με τραγούδια του Τζίμη Πανούση και των Μουσικών Ταξιαρχιών.
Ο ένας την έδινε στον άλλο, ή την αντέγραφε, κι αυτό διότι αν θυμάμαι καλά τα τραγούδια τους είχαν κριθεί παράνομα λόγω στίχων, οπότε και δεν επιτράπηκε να γίνει δίσκος.




Σε ένα από αυτά τα τραγούδια, ο Πανούσης μας προειδοποιούσε πως «μικροαστοί, θα σας φάνε τα παιδιά σας, θα σας φάνε ζωντανούς, κανίβαλοι θα γίνουν…».
Ως νέος τότε θεώρησα τους συγκεκριμένους στίχους αστείους, και δεν τους πήρα στα σοβαρά...

ΣΥΡΙΖΑ: Πορεία χωρίς εστίαση…



Οι «αποκαλύψεις» σχετικά με το «κρυφό» σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ανατάραξαν ξαφνικά τα πολιτικά ρεύματα και έδωσαν λαβή για πληθώρα σχολίων.
Μέχρι και ο Αντώνης Σαμαράς έκανε για το θέμα έκτακτες δηλώσεις. 
Αλλά ήταν, πράγματι, κρυμμένο ένα καταχθόνιο πρόγραμμα που βγήκε ξαφνικά στην επιφάνεια;
Όχι, κατα τη γνώμη μου.




Εάν διαβάσουμε προσεκτικά τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, καταλήγουμε στο αυτονόητο: στη στάση εξυπηρέτησης των δανειακών συμβάσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται!
Με διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς την συναινετική διαδικασία με τους εταίρους της Ελλάδας.
Οι μεν δεν θέλουν πολλά λόγια, προτιμούν τη ρήξη στα γρήγορα, οι δε, όπως ο κ. Δραγασάκης και ο κ. Μηλιός, θέτουν ένα πλαίσιο διεργασιών πριν... τραβήξουν το καλώδιο από την πρίζα…


Επιμένει ο Τόλιος!



Επέμεινε στη «διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων για μία ικανή περίοδο» ο Γ. Τόλιος.
Αντιδράσεις από νέες δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή στη Β Αθήνας Γ. Τόλιου, λίγα μόλις 24ωρα μετά τις δηλώσεις για πιθανή στάση πληρωμών και να μην πληρώσει η χώρα τοκοχρεολύσια. 



Αυτή τη φορά μιλώντας στα Παραπολιτικά fm ο κ. Τόλιος, ο οποίος προέρχεται από την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η Ελλάδα θα βγάλει έντοκα γραμμάτια που θα τα πληρώσουν οι Έλληνες καταθέτες όχι υποχρεωτικά».

Η συνέχεια του κράτους…



Με τόσα που μας έχουν βρει («Norman Atlantic», πρόωρες εκλογές και δεν συμμαζεύεται), πού να δώσεις σημασία στο γεγονός ότι, μόλις την περασμένη Δευτέρα, ο ΕΔΣΝΑ, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Ρένας Δούρου, ακύρωσε τον διαγωνισμό για την κατασκευή στην Αττική τεσσάρων ΟΕΔΑ με ΣΔΙΤ, επειδή η κατασκευή τους θα ήταν ασύμβατη με την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ.




Αμφιβάλλω αν καταλάβατε τίποτε από την προηγούμενη πρόταση, αλλά αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός των εκνευριστικών ακρωνυμίων, που έχουν κατακλύσει τη γλώσσα.
Ευχαρίστως, λοιπόν, να σας εξηγήσω παρακάτω…


Αλλάζει σελίδα το Πακιστάν;



H Xίλαρυ Κλίντον ως Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ωμά στο Πακιστάν το 2011: « Δεν μπορείτε να έχετε φίδια στην αυλή σας και να περιμένετε ότι θα δαγκώνουν  μόνο τους γείτονες».
Εντούτοις, η προειδοποίηση της , όπως και άλλων Αμερικανών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων Προέδρων και επικεφαλής της CIA, δεν εισακούστηκε από το Πακιστάν.




Ένα παράδειγμα των προβλημάτων που δημιούργησαν «τα φίδια αυτά» είναι το πρόσφατο μακελειό με τους 132 μαθητές στο Peshawar από μαχητές που δεν βρίσκονται πλέον κάτω από τον έλεγχο των Πακιστανών στρατηγών…

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι καταθέσεις…



Αν δεν είναι φοβερή σύμπτωση πρόκειται για ενορχηστρωμένη συνωμοσία.
Ολοι οι ξένοι, απ’ τους Γάλλους που υποτίθεται ότι είναι φίλοι μας, έως – φυσικά – τους Γερμανούς που καίγονται για τα λεφτά «τους», αλλά ακόμη και τους Αμερικάνους που υποτίθεται ότι είναι στο πλευρό μας, (και συμπαθούν μάλιστα και τον ΣΥΡΙΖΑ) αντέδρασαν ακραία στις πολιτικές εξελίξεις εν Ελλάδι.




Απ’ το CNN: «Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα», έως τη Washington Post : «Πιο πιθανή από ποτέ η έξοδος απ’ το ευρώ» οι διεθνείς εκτιμήσεις, οι οίκοι κι όλα τα αλλοδαπά ΜΜΕ προσπέρασαν με απίστευτη ευκολία τις διαβεβαιώσεις του κ. Αλ. Τσίπρα ότι εγγυάται τις καταθέσεις και δεν πρόκειται να ανακατώσει όλη την Ευρώπη.
Διαβεβαιώσεις που οφείλουμε να πάρουμε τοις μετρητοίς.
Κυριολεκτικά…