1.12.15

Όνειρο ζει… μην τον ξυπνάτε!Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι μετά από αγώνα δεκαετιών ο Βασίλης Λεβέντης όχι μόνο θα κατάφερνε να μπει στη Βουλή, αλλά θα γινόταν και καταλύτης των εξελίξεων; Μάλλον ούτε ο ίδιος...Ούτε ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων δεν μπορεί να πίστευε στα πιο τρελά του όνειρα να μπει στη Βουλή και ενδεχομένως να κρέμεται από μια κουβέντα του μια ολόκληρη κυβέρνηση!


Μια κρίση που δεν χρειάζονταν…Μετά την πρόσφατη κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τους Τούρκους, οι ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι της Άγκυρας της πρόσφεραν τη στήριξή τους. Όπως επιχειρηματολόγησε και ο Ομπάμα, κάθε κράτος έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας.Στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας η Τουρκία στέκεται απέναντι στον Άσαντ, τον οποίο στηρίζει με παρεμβάσεις της η Μόσχα, και από την αρχή της σύρραξης προσφέρει βοήθεια σε μια σειρά από ένοπλες αντιπολιτευτικές ομάδες που πολεμάνε για την ανατροπή του συριακού καθεστώτος.
Πέρα όμως από τις διαφορές που υπάρχουν, χρειάζεται να απαντηθούν και ορισμένα ερωτήματα που προκύπτουν...


Αυτοκτονίες και ΜΜΕ…«Τώρα δηλαδή με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Κυβέρνηση, αυτοκτονίες δεν γίνονται;».
Ατάκα που ακούγεται αρκετά, ειδικά μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Εκεί το βασικό (ρητορικό) ερώτημα ήταν «Γιατί δεν έγιναν επεισόδια φέτος;».
Στην ίδια λογική ακολούθησαν κι άλλα, όπως αυτό που θέσαμε στην αρχή.Τώρα λοιπόν που οι αυτοκτονίες δεν είναι της μόδας, ας δούμε λίγο το ζήτημα με ψυχραιμία, έχοντας ως βάση μας την προ διμήνου έρευνα, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» (10/09/2015).
Αντιγράφω: «Σύμφωνα με έρευνες του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) [...] η επικράτηση του αυτοκτονικού ιδεασμού κατά τον τελευταίο μήνα (πριν την έρευνα) από 2,4% που ήταν το 2008, ανέβηκε στο 5,2% το 2009 για να φτάσει το 6,7% το 2011. Το 2013 το αντίστοιχο ποσοστό ωστόσο βρέθηκε στο 2,8%, να επιστρέφει δηλαδή σε επίπεδα πριν την έναρξη της οικονομικής κρίσης.»

Η κυρά Τασία και η … ΤΡΑΙΝΟΣΕ!Μέσα στο απέραντο μπάχαλο που έχει φέρει στη χώρα η στιβαρή διακυβέρνηση Τσίπρα, με τον απλό πολίτη να μην προλαβαίνει να μετράει σφαλιάρες, έχουμε εκτός από κάπιταλ κοντρόλς, εκτός από μειώσεις συντάξεων, εκτός από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, και δεκάδες χιλιάδες «παράτυπους» μετανάστες συγκεντρωμένους στα βόρεια σύνορά μας με τα Σκόπια.
Αναφέρομαι στη μεθοριακή κωμόπολη Ειδομένη, οι κάτοικοι της οποίας, μπορεί στην αρχή να χάρηκαν (το είχε πει και η κυρά Τασία για τους νησιώτες) από τις χρυσές δουλειές (καντίνες, πολύπριζα, κλπ) που προέκυψαν, αλλά τώρα που οι Σκοπιανοί έκλεισαν τα σύνορα, άρχισαν να δυσανασχετούν, αφού οι ταλαίπωροι «πρόσφυγες» δεν έχουν αφήσει μπαχτσέ για μπαχτσέ που να μην τον ρημάξουν, ενώ οτιδήποτε σηκώνεται, κλέβεται και στη συνέχεια καίγεται…

Μέχρι την Άνοιξη το πολύ…Στην μια γωνιά το τσίρκο της κυβέρνησης. Στην άλλη ο θίασος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παραδίπλα το μπουλούκι με τα δεκανίκια για πρωθυπουργούς με ειδικές ανάγκες... Αντιπολίτευση το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή... 
Περάστε κόσμε... Αυτό όμως το λαϊκό πανηγύρι δεν στέκεται ούτε και στην Ελλάδα του είσαι ό,τι δηλώσεις... Το τέλος του πλησιάζει…


Οι κουτοπονηριές του Τσίπρα…Είναι αυτός που έχτισε την πολιτική του καριέρα στον διχαστικό λόγο και στην απόρριψη στοιχειώδους συναίνεσης, από την αρχή της κρίσης. Είναι ο πολιτικός που έχτισε πέτρα- πέτρα το πολιτικό του προφίλ, καταγγέλλοντας όσους ανέλαβαν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, ως πουλημένους, μερκελιστές, ξενόδουλους και τσολάκογλου.
Έτσι, μαζί με την παρέα του και με μόνη ιδεολογία το ψέμα και τον λαϊκισμό, «φούσκωσε» το μικρό μπαλόνι του κόμματός του από το 4% στο 36%, γκρεμίζοντας ό,τι έβρισκε μπροστά του…