11.10.12

Δεν κρατιούνται για τη Δραχμή μερικοί


Τι κι αν το πετρέλαιο αυξήθηκε;

Δεν πάει να αυξηθεί το πετρέλαιο, το αέριο, ακόμη και τα καυσόξυλα;
Δεν πάει να χιονίσει όσο θέλει;
Μη φοβόσαστε το κρύο Έλληνες!
Έχουμε, λέει,  γερμανική κουβέρτα..... και την λένε Άγκελα.
Η οποία φοβήθηκε προφανώς μη τυχόν και προλάβουν να μας σώσουν οι ΕΛ με τα €600 δισ του Θεού Απόλλωνα, και του Τσάκα της Αμερικής, και έσπευσε να μας αγκαλιάσει, όψιμα....




Η μόρφωση των γυναικών, αποτελεί όπλο κατά του εξτρεμισμού.


Την Τρίτη που μας πέρασε, κάποιοι θρησκευτικά οπισθοδρομικοί Ταλιμπάν του Πακιστάν, πυροβόλησαν ένα 14χρονο κορίτσι στο κεφάλι, επειδή αγαπούσε το σχολείο, και μιλούσε για αυτό.




Ο Μεγάλος Αδελφός είναι εδώ…



 
Ή, όταν οι αρχές αυτοκαρφώνονται!
Η διαφάνεια είναι μια αξία, που ακόμη και στις δημοκρατικές κοινωνίες χρειάζεται να υπάρχει και να διαφυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού, αφού όλες οι κυβερνήσεις έχουν την τάση να συμπεριφέρονται καλύτερα όταν γνωρίζουν πως ελέγχονται και παρακολουθούνται.

Το νέο αστέρι του θιάσου της Κουμουνδούρου

Η ΟΝΝΕΔ "Στηρίζει"!


Πλέον τσιμπάμε στο παραμικρό



Βούιξε το διαδίκτυο με την υποτιθέμενη είδηση πως η Τρόικα μας πρότεινε να... εκκενώσουμε νησιά. Όσα μάλιστα έχουνε κάτω από 150 κατοίκους.


Μια πολύ απλή, πλην όμως κρίσιμη διαπίστωση.


Το 1998, στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ήμουν τυχερή, και  για ένα περίπου  εξάμηνο  έζησα στο Rotterdam της Ολλανδίας.


Στήθος με στήθος οι Romney και Obama.


Η προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα, αφού τα έχει όλα. Ανατροπές, αγωνία, κλπ.

Μπλε και πράσινο μέλι!


Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο καινούριο πρωτοποριακό προϊόν. Δυστυχώς, πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση περιβαλλοντικής ρύπανσης που στρέφεται ενάντια στον δημιουργό της, τον άνθρωπο.


Επιστημονική φαντασία, και πραγματικότητα!


Αν και η θεωρία του Einstein αφήνει να εννοηθεί πως τίποτα δεν μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτήν του φωτός, εν τούτοις, δυο επιστήμονες αναπτύσσουν τις εξισώσεις του μεγάλου φυσικού, για να μας δείξουν το τι μπορεί να συμβεί αν η κίνηση με ταχύτητα πέραν αυτής του φωτός, μπορούσε να πραγματοποιηθεί.



Η σιδηροτροχιά που έγινε πάρκο


Η λανθασμένη μακροοικονομική πολιτική της Ευρώπης.


Όταν τον περασμένο Ιούλιο, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi, ανακοίνωσε πως θα κάνει ότι μπορεί, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος της απειλής της εξόδου από την ευρωζώνη κάποιων χωρών, τα σπρεντς των ισπανικών και ιταλικών κρατικών ομολόγων παρουσίασαν απότομη πτώση.
Στην συνέχεια, το Δ.Σ. της ΕΚΤ επιβεβαίωσε την δέσμευση του προέδρου της, ηρεμώντας περαιτέρω τις αγορές. 




Το μήνυμα του Τσίπρα στον Τσάβες



Η Ιταλία έχει να παλέψει και με την μαφία.


Δεν της έφτανε της Ιταλίας η οικονομική κρίση, έχει να αντιμετωπίσει και τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα.


Όπως π.χ. την μαφία... 
 

«Πως ένα βιντεοπαιχνίδι με βοήθησε στη μάχη μου με την κατάθλιψη»





Συγκλονιστική και ειλικρινής η μαρτυρία του Phil Owen, ανεξάρτητου δημοσιογράφου στο χώρο της ψυχαγωγίας που έχει συνεργαστεί με μεγάλα sites του χώρου των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.





Η φθινοπωρινή σχολική παράδοση της …. κατάληψης.


Μιλώντας με μια φίλη μου σήμερα το απόγευμα, μου ανέφερε λυπημένη, ότι ο γιός της δεν πάει σχολείο εδώ και κάποιες ημέρες, διότι το σχολείο του έχει κατάληψη!



Τα PCs πέφτουν και τα smartphones ανεβαίνουν!


Τα στοιχεία που έρχονται από παντού, όσον αφορά στο μέλλον των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, είναι μαύρα και άραχλα.
Η βιομηχανία των PCs χωλαίνει πολύ περισσότερο από όσο περίμεναν οι ειδικοί.

Οι Τούρκοι κλιμακώνουν...



Οι ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας πήραν μια ακόμη πιο άσχημη τροπή, αφού τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη ανάγκασαν ένα συριακό επιβατικό τζετ να προσγειωθεί στην Άγκυρα.

Παγκόσμιας κλάσης τζουντόκα ο Πούτιν

Μπορεί ο δικός μας πρώην Πρωθυπουργός να έμεινε στην ιστορία περισσότερο για τις περιπετειώδεις βαρκάδες του (οπότε και χανόταν) και τις ατυχείς ποδηλατάδες του (οπότε και κουτρουβαλούσε κάνοντας αεροπλανικά κόλπα με την αλυσίδα εν κινήσει), παρά για το έργο του, αλλά ο Πρόεδρος της Ρωσίας φαίνεται πως είναι σοβαρός αθλητής και δεν χάνει ευκαιρία να το αποδεικνύει.