11.10.12

Τα PCs πέφτουν και τα smartphones ανεβαίνουν!


Τα στοιχεία που έρχονται από παντού, όσον αφορά στο μέλλον των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, είναι μαύρα και άραχλα.
Η βιομηχανία των PCs χωλαίνει πολύ περισσότερο από όσο περίμεναν οι ειδικοί.


Στο τρίτο τρίμηνο του 2012, οι παραγγελίες έπεσαν κατά 8%, και οι προβλέψεις για το επόμενο τρίμηνο θέλουν να σημειώνεται μια πτώση, που θα είναι η πρώτη εδώ και δέκα χρόνια!
Ένας λόγος για την μείωση των ζητήσεων σε PCs, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, είναι το γεγονός πως ο κόσμος περιμένει την κυκλοφορία των νέων Windows 8 από την Microsoft, στα τέλη του τρέχοντος μηνός.
Το αν όμως η κυκλοφορία του νέου λειτουργικού θα συντελέσει στην ανάκαμψη της συγκεκριμένης αγοράς, απομένει να αποδειχτεί.
Δυστυχώς για τους «κλασικούς» υπολογιστές, η εποχή μας κυριαρχείται πλέον από τα tablets και τα  smartphones.
Όπως λένε οι αναλυτές, η βιομηχανία των υπολογιστών βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι… μπορεί ή να διαλυθεί, ή να θεριέψει!

Από την άλλη, τα smartphones πάνε μια χαρά, αν και  οι απανταχού aficionados των γκάτζετς, ανησυχούν σφόδρα με τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα IPhone 5.
Όπως όμως αναφέρει το Bloomberg, αυτό οφείλεται στην επιβολή αυστηρότερων ελέγχων ποιότητας, που εφαρμόζονται επειδή διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός συσκευών με … γρατζουνιές.
Η ειδική στρώση αλουμινίου, που χρησιμοποιείται για να κάνει την συσκευή ελαφρότερη και λεπτότερη, είναι πολύ μαλακή, πιο ευαίσθητη, και έχει την τάση να γρατζουνίζεται πιο εύκολα.
Από την πλευρά της, η Apple ισχυρίζεται ότι οι γρατζουνιές είναι φυσιολογικές.
Οι θαυμαστές όμως των IPhone δεν πείθονται, και πολλοί καταγγέλλουν ότι οι συσκευές τους είναι ήδη γρατζουνισμένες, μόλις τις βγάλουν από το  κουτί!
Μάλιστα, οι κινέζοι εργαζόμενοι στα εργοστάσια συναρμολόγησης των εν λόγω τηλεφώνων δέχονται τόσο πολλές πιέσεις, που λέγεται ότι προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αν και η εταιρία Foxconn το διαψεύδει.
Όταν η Apple πρωτοπαρουσίασε το νέο  iPhone 5, ο ειδικός αναλυτής σε θέματα τεχνολογίας Farhad Manjoo, το κατακεραύνωσε ως «βαρετό».
Τώρα, έχοντας ένα στην κατοχή του επί δυο εβδομάδες, ανακάλεσε την σκληρή του άποψη, και όπως γράφει στο Slate, «πρόκειται για το καλύτερο τηλέφωνο, που εμφανίστηκε ποτέ επί της γης»!
Και συμπληρώνει πως όταν το παρατηρεί, και το επεξεργάζεται, απορεί για το «πως ένα τέτοιο θαύμα υπάρχει πραγματικά».
Σύμφωνα λοιπόν με τον Manjoo, το iPhone είναι μια τέλεια κατασκευή. Κάνει τα ίδια ακριβώς με τους προκατόχους του, αλλά τα κάνει καλύτερα, και επί πλέον έχει μια πολύ καλή αίσθηση.
Και καταλήγει πως η Apple έπιασε το νόημα, και μπόρεσε να το περάσει στην παραγωγή.
Όπως θα έλεγε και ο Steve Jobs, «όπως το αισθάνεσαι, έτσι λειτουργεί».

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου