11.10.12

Το μήνυμα του Τσίπρα στον Τσάβες



Μεγάλη χαρά στην Κουμουνδούρου για την επανεκλογή του Ούγκο Τσάβες. Ακολουθώντας πιστά τις γραμμές του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας δεν χάνει ευκαιρία να επιδιώκει "επαναστατικές" φιλίες αμφιβόλου ωφέλειας για τη χώρα μας. Όχι ότι είναι αρνητικό, αν και για τον Τσίπρα μιλάμε, θα βρει τρόπο να το κάνει, και ο Τσάβες, παρά τα προβλήματα διαφθοράς που παρουσιάζει η σοσιαλιστική του διακυβέρνηση, έχει επιδείξει μεγάλο έργο (σε αντίθεση με τους Έλληνες σοσιαλιστές που έχουνε επιδείξει μόνο διαφθορά). Απλά, να δούμε και κάνα βυτίο πετρέλαιο σε χαμηλότερη τιμή.

Ακολουθεί η συγχαρητήρια επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βενεζουέλας:

«Αγαπητέ σύντροφε Ούγκο,Ο περήφανος λαός της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας μίλησε. 
Η αξιοπρέπεια, οι αντίσταση στο νεοφιλελευθερισμό και τον ιμπεριαλισμό, η ενότητα του λαού και η πολιτική βούληση του Ενοποιημένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας για την συνέχιση των βαθιών αλλαγών σε όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής προς όφελος των εργαζομένων, των γυναικών , της νεολαίας , των ταπεινών και των φτωχών νίκησε το φόβο, την κοινωνική οπισθοδρόμηση και τα ξένα συμφέροντα. Η ελπίδα νίκησε το φόβο. Παρά την μιντιακή εκστρατεία , την ψυχολογική τρομοκρατία των ισχυρών ΜΜΕ μέσα και έξω από τη χώρα σου, η καθαρή νίκη του λαού είναι αδιαμφισβήτητη. 
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ εκφράζω τις πιο θερμές και επαναστατικές ευχές στη συνέχιση του δύσκολου έργου σου, που μπορεί να προσμετρά τη στήριξη και την αλληλεγγύη του λαού μας για έναν ειρηνικό κόσμο κοινωνικής δικαιοσύνης, δημοκρατίας και σοσιαλισμού στον 21ο αιώνα που διανύουμε.

Αλέξης Τσίπρας
Πρόεδρος ΚΟ Συριζα ΕΚΜ
Αντιπρόεδρος ΚΕΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου