14.2.18

Brain Damage...

Pink Floyd





Τι προαναγγέλλει το επεισόδιο στα Ίμια…


Οι επιθετικές κινήσεις είναι πολλές πλέον για να τις υποτιμήσει η Αθήνα. Χωρίς αφορμή, η Άγκυρα κλιμακώνει τις έμπρακτες προκλήσεις της στο Αιγαίο, φθάνοντας στο σημείο τουρκική ακταιωρός να εμβολίσει περιπολικό του Λιμενικού. Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες τουρκική ακταιωρός είχε πραγματοποιήσει επικίνδυνο ελιγμό, αγγίζοντας την κανονιοφόρο»Νικηφόρος».




Τις έμπρακτες αυτές προκλήσεις συνόδευσε μία εμπρηστική ρητορική εκ μέρους συνεργατών, αλλά και του ίδιου του Ερντογάν. Είναι προφανές ότι η κλιμάκωση συνδέεται με δύο γεγονότα:
·       Πρώτον, με την πειρατική πράξη του τουρκικού ναυτικού να εμποδίσει την πλατφόρμα της ιταλικής ΕΝΙ από το να μεταβεί στο σημείο όπου έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει γεώτρηση.
·       Δεύτερον, με τη στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία και ειδικότερα στο κουρδικό καντόνι του Αφρίν. Όπως αποδεικνύεται, αντί για «περίπατο» ο τουρκικός στρατός και οι ένοπλες ομάδες τζιχαντιστών που πολεμούν μαζί του αιμορραγούν, χωρίς να σημειώνουν αξιόλογη πρόοδο στην κατάληψη του κουρδικού θύλακου…


Υπάρχει μια συμμορία με έναν αρχισυμμορίτη…


Ο Α.Λοβέρδος είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός και πολύ αποτελεσματικός απ΄όπου πέρασε. Έτσι, με παραξένεψε το πώς αποκαλεί τους Συριζαίους.
Συμμορίτες. Αρχικά, βρήκα ακραία αυτήν την λέξη. Όσο όμως ξανακοιτάζω και ξανακρίνω τις πράξεις και τα λόγια τους, βρίσκω πως ο Α.Λοβέρδος είναι ιδιαίτερα επιεικής στον χαρακτηρισμό του.


 

Η τελευταία, χουλιγκανικού επιπέδου, ανακοίνωση με την υπογραφή του Μεγάρου Μαξίμου, αποδεικνύει πως έχουμε να κάνουμε με μια συμμορία που δεν σέβεται τίποτα και που έχει ως μοναδικό σκοπό την, πάση θυσία, παραμονή της στην εξουσία. Αλλά, πώς δρουν οι συμμορίες;


Λάσπη και ψέματα μέχρι τις εκλογές…


Το σκάνδαλο της Novartis είναι η πρώτη κίνηση της κυβέρνησης σε έναν αγώνα λασπολογίας μέχρι τις εκλογές. Εντάσσεται στη λογική της λασπολόγησης των πολιτικών αντιπάλων προκειμένου να κερδηθεί το χαμένο πολιτικό έδαφος και να ανατρέψει η κυβέρνηση την πολύ κακή εικόνα που έχει διαμορφωθεί στους ψηφοφόρους από την υπερφορολόγηση και τη λιτότητα.




Δεν έχει καμία απολύτως σημασία το αποτέλεσμα της έρευνας για χρηματισμό από την εταιρεία Novartis, αυτό που έχει σημασία για την κυβέρνηση είναι ότι η λάσπη κολλάει στους Νεοδημοκράτες, οι οποίοι, ακόμη κι αν αθωωθούν, ήδη έχουν υποστεί μεγάλο επικοινωνιακό πλήγμα. Και έτσι θα συνεχίσει η κυβέρνηση παράγοντας σκάνδαλα, κατηγορίες και ύβρεις προς όλους τους πολιτικούς αντιπάλους. Με κραυγές και κουνώντας το δάχτυλο οι Συριζαίοι θα πορευτούν μέχρι τις εκλογές…


Τα καφενεία του κ. Πολάκη και οι τροχήλατες Samsonite του Μαξίμου…


«Έχει αλλάξει το πολιτικό κλίμα στα καφενεία» φέρεται να είπε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση NOVARTIS. 




Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται ίσως ο βασικός πολιτικός στόχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας: να αλλάξει το δυσμενές αυτό κλίμα των τελευταίων μηνών, με μια επιχείρηση βομβαρδισμού της κοινής γνώμης με τη «ρετσινιά» κατά των πολιτικών προσώπων, που «δεν μπορεί, κάτι έχουν κάνει»...