2.3.15

Darkness, Darkness...

Robert Plant



Ξυπνάτε. Κινδυνεύει η πατρίδα!



Η τουρκική πρόκληση με τη προσπάθεια δέσμευσης του μισού Αιγαίου για ασκήσεις είναι η κορυφή του παγόβουνου σε μια κατρακύλα που έχει πάρει η χώρα και στην οποία αποκλειστική υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση.




Τουρκικές προκλήσεις ασφαλώς έχουν ξαναγίνει.
Παραβιάσεις, βόλτες μέχρι το Σούνιο με πλοία, ψευτοτσαμπουκάδες και μάγκικες κουβέντες.
Πάντα γίνονταν και τελικά έχουμε μάθει να ζούμε μ’ αυτή την κατάσταση.
Η Ελλάδα άλλωστε δεν είναι πολεμοχαρής χώρα για να αντιδρά και να πλακώνεται με τον διεθνή ταραξία. Άλλωστε, υπάρχουν διεθνείς φορείς που πρέπει να βάλουν κάτω τα πράγματα και να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν την Άγκυρα που το παίζει «μπράβος» της Μεσογείου…

Ήρθε η άνοιξη αφού!



Πέρασαν ήδη σχεδόν 40 μέρες από τότε που η ελπίδα επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα.
Από τότε που ο Αλέξης και η παρέα του ανέλαβαν τις τύχες της χώρας, την οποία είχαν γκρεμοτσακίσει οι δόλιοι μοιραίοι και άβουλοι σαμαροβενιζέλοι.
Και πράγματι, εγώ τουλάχιστον, όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, νιώθω διάχυτη την εθνική περηφάνια και την αξιοπρέπεια.




Κι αυτό δεν είναι δική μου παρανόηση, αφού το κλίμα αισιοδοξίας βγαίνει προς τα έξω, τόσο με τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις αλληλέγγυων προς τη κυβέρνησή (μας), όσο και από τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον Αλέξη να απολαμβάνει υψηλή δημοτικότητα.
Και αυτή η ανάταση σε όλα τα επίπεδα συμπίπτει με τον ερχομό της άνοιξης!
Τυχαίο; Δεν νομίζω, αφού κάτι είχαν πει γι’ αυτό και οι γέροντες στο Όρος (θα το ψάξω και θα επανέλθω)…


Το βέρτιγκο της κυβέρνησης κι η αγυρτεία του Λαφαζάνη…



Η πρόταση του Λαφαζάνη και της Αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κ.Ε. του κόμματος, με την οποία ζήτησαν από την κυβέρνηση ν’ αλλάξει τη συμφωνία με τους δανειστές εταίρους, καταδεικνύει πόσο ανίσχυρη είναι τούτη η κυβέρνηση.
Η πρόταση απορρίφθηκε βεβαίως, με ψήφους 92 κατά, 68 υπέρ και 5 λευκά, αλλά έδειξε σαφέστατα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι
κομμένος σχεδόν στη μέση.




Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει η κυβέρνηση, όταν οι μισοί εκ των μελών της πιστεύουν άλλα εξ εκείνων που πρέπει να εφαρμόσουν.
Πολύ περισσότερο όταν κάποιος συμπεριλάβει στην Αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και το μόρφωμα που συγκυβερνά, οι θέσεις του οποίου δεν απέχουν και πολύ από τις θέσεις της.
Αναρωτιέμαι και για κάτι ακόμη…


Mήπως έγινες κι εσύ νύχτα ΣΥΡΙΖΑ και δεν μας το 'πες;



Ξεκινώντας από το πετυχημένο αστείο που κυκλοφόρησε μέσα στην ίδια την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι 8 στους 10 τούς στηρίζουν και οι άλλοι δύο είναι… αριστεροί, επιβεβαιώνεται ότι συχνά μες στην πλάκα λέγονται και τα πιο σοβαρά πράγματα. 



Ετσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση σήμερα (αύριο ποιος ξέρει…), υπάρχει ένα ποσοστό γύρω στο 70%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που στηρίζει ή δείχνει ανοχή στην κυβέρνηση (μια που δεν έχει κάνει και τίποτα οδυνηρό ακόμη).
Αλλά και ένα 30% που δεν θέλει ούτε να τη βλέπει έτσι όπως κατάντησε… «μνημονιακή» εντός ευρώ και με τις ευλογίες του Σόιμπλε και του ΔΝΤ!
Μεταξύ αυτών που την κατηγορούν και πολλοί Συριζαίοι, ειδικά εκείνοι του αρχικού 3%-5% που συνειδητοποιούν σιγά-σιγά κάτι που όντως συντελέστηκε εντελώς ξαφνικά…

Ο απόλυτος φασισμός της Βενεζουέλας!



Κανένας δημοκράτης της Βορείου και Νοτίου Αμερικής δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει πλέον, ότι ο απατεώνας πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolás Maduro, μαζί με τον «σκοτεινό» πρόεδρο της Βουλής Diosdado Cabello, που κάποιοι κατηγορούν ως επικεφαλής σπείρας trafficking, έχουν επιβάλλει μια κανονική δικτατορία.




Παράλληλα, είναι πλέον ξεκάθαρο πως το οικονομικό τους μοντέλο, αυτό που προκαλεί σοβαρές ελλείψεις τροφίμων, είναι μια σκέτη αποτυχία...


Η προσέγγιση της θεωρίας Παιγνίων…



Η προσέγγιση της θεωρίας Παιγνίων είναι μαθηματική κι όχι οικονομική.
O John Nash μπορεί να πήρε το βραβείο Nobel οικονομίας το 1994 για το έργο του στη θεωρία Παιγνίων, αλλά είναι μαθηματικός. Και ως μαθηματικός μελέτησε τη θεωρία αριθμών, τις διοφαντικές εξισώσεις, την κβαντομηχανική και τη θεωρία της Σχετικότητας. 



Και η επινόηση της μεθόδου που θα ονομαστεί Nash–Moser, για να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα της διαφορικής γεωμετρίας περί πολλαπλότητας του Riemann δεν έχει βέβαια καμία σχέση με την οικονομία…

Χάθηκε η μπάλα!



Σάββατο απόγευμα, Πλατεία Αριστοτέλους.
Όχι ένα αλλά τρία ΙΧ μπέρδεψαν την ιστορική Πλατεία με δημόσιο πάρκινγκ.
Η πόλη σε πλήρες χάος.
Η Μητροπόλεως με δεύτερη σειρά παρακαρισμένα μονίμως (και όταν λέμε μονίμως εννοούμε μονίμως).



Καταντήσαμε να κάνουμε την απόσταση Βενιζέλου Παύλου Μέλα σε 15 και 20 λεπτά (μιλάμε για μια απόσταση 800 μέτρων είναι δεν είναι).
Οι τροχαίοι έχουν γίνει είδος προς εξαφάνιση.
Συναντάς κανέναν και πραγματικά εκπλήσσεσαι...