2.3.15

Ξυπνάτε. Κινδυνεύει η πατρίδα!



Η τουρκική πρόκληση με τη προσπάθεια δέσμευσης του μισού Αιγαίου για ασκήσεις είναι η κορυφή του παγόβουνου σε μια κατρακύλα που έχει πάρει η χώρα και στην οποία αποκλειστική υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση.




Τουρκικές προκλήσεις ασφαλώς έχουν ξαναγίνει.
Παραβιάσεις, βόλτες μέχρι το Σούνιο με πλοία, ψευτοτσαμπουκάδες και μάγκικες κουβέντες.
Πάντα γίνονταν και τελικά έχουμε μάθει να ζούμε μ’ αυτή την κατάσταση.
Η Ελλάδα άλλωστε δεν είναι πολεμοχαρής χώρα για να αντιδρά και να πλακώνεται με τον διεθνή ταραξία. Άλλωστε, υπάρχουν διεθνείς φορείς που πρέπει να βάλουν κάτω τα πράγματα και να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν την Άγκυρα που το παίζει «μπράβος» της Μεσογείου…

 
Ωστόσο, η χθεσινή πρόκληση εκτός από πρωτότυπη, δείχνει ότι η Τουρκία παρακολουθεί τις εσωτερικές εξελίξεις στην Ελλάδα και δρα αναλόγως. Και δυστυχώς μπορεί να γίνουν χειρότερα τα πράγματα.
Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη θα πρέπει να προβληματίσει τους πάντες, τον ελληνικό λαό, την κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσους έχουν ρόλο και λόγο στη χώρα. Όμως, δεν μπορούμε παρά να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία που έχει πάρει η χώρα και κυρίως για τις εγκληματικές αμέλειες της κυβέρνησης που μέσα σε ένα μήνα έχει οδηγήσει σε ένα απίστευτο μπάχαλο.
Αν υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι η επόμενη ημέρα που του ξημερώνει είναι καλύτερη από την προηγούμενη, να βγει και να το πει.
Αν υπάρχει έστω κι ένας πολίτης που αισθάνεται ασφαλής, βέβαιος για τη ζωή του, σίγουρος για ότι δεν θα έχει εκπλήξεις στο μέλλον, πράγματι είναι μοναδικός.
Από την πρώτη ημέρα που ορκίστηκε αυτή η πρώτη κυβέρνηση της «Αριστεράς» μονίμως υπάρχει ένας φόβος για το τι θα γίνει στην Ελλάδα. Σε οικονομικό επίπεδο επικρατεί χάος.
Ο κόσμος βγάζει τα λεφτά του από τις τράπεζες, ετοιμάζεται για τα χειρότερα, αγωνιά για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, βλέπει την κυβέρνηση να παλινωδεί και τον Βαρουφάκη να μας έχει τρελάνει τα αυτιά με τις συνεντεύξεις του και τις αντικρουόμενες απόψεις του.
Κάθε μέρα που ξυπνάμε λέμε τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί.
Δεν υπάρχει μια σταθερά να στηριχθούμε, ένα καλό γεγονός να αναθαρρήσουμε, μια θετική εξέλιξη να πάρουμε τα πάνω μας.
Εκβιασμοί, πιέσεις, θηλιά που σφίγγει συνεχώς, μια κυβέρνηση που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και οι Ευρωπαίοι που μας ρίχνουν μαχαιριές κάθε λίγο και λιγάκι.
Και την ίδια στιγμή που η χώρα χάνεται, που η στάση πληρωμών είναι προ των πυλών και ένα νέο μνημόνιο περισσότερο πιθανό από ποτέ, η κυβέρνηση… συσκέπτεται με τον εαυτό της.
Ο Τσίπρας βλέπει φαντάσματα που θέλουν να τον ανατρέψουν και πλακώνεται με τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους.
Ασχολείται μόνο με την επικοινωνία και με τα «επαναστατικά» μέτρα πουλώντας καθρεφτάκια στους χαχόλους.
Για σκεφτείτε μόνο τι έχει γίνει το τελευταίο 48ωρο στην τελική ευθεία προς ένα τετράμηνο – φωτιά.
Η χώρα δεν έχει φράγκο και δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνειά της και ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με το πώς θα βολέψει ξανά τους Καλφαγιάννηδες στην ΕΡΤ, πώς θα δώσει προνόμια στους Φωτόπουλους της ΔΕΗ, πώς θα κάνει εντυπωσιακές κινήσεις κλείνοντας τις Σκουριές ή πώς θα βγάλει νομοσχέδιο που θα χαρίζουν χρέη στους μπαταχτσήδες.
Και την ίδια στιγμή ασχολούμαστε με τον Λαφαζάνη, τον Νταβανέλο, τον Καλύβη, την Αριστερή Πλατφόρμα και αν θα βγει γραμματέας ο Κορωνάκης ή πόσους σταυρούς θα πάρει η άλλη πλευρά.
Δηλαδή ένα κόμμα τραυματισμένο και εσωκομματικά πληγωμένο θέλει να σώσει την Ελλάδα. Αν είναι δυνατόν!
Κι όμως, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα διαλύεται οικονομικά, οι Τούρκοι χτυπούν τύμπανα πολέμου και η κοινωνία βράζει γιατί δεν μπορεί να πιαστεί από κάπου και να γλιτώσει το τσουνάμι που έρχεται, η κυβέρνηση Τσίπρα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Ή κάνει εγκληματικά λάθη.
Ξυπνάτε... κυβερνάτε μια Ελλάδα περήφανη, αν και «σκοτωμένη».
Ξυπνάτε γιατί παραλάβατε χώρα και δεν πρέπει να παραδώσετε επαρχία, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου