18.6.19

Το τέλος των εθνομηδενιστών…


Είχα γράψει πριν δέκα μέρες περίπου ένα κείμενο για τα «τρία εφιαλτικά σενάρια». Δηλαδή για μια κρίση στο Αιγαίο το αμέσως επόμενο διάστημα.
·       Μια κρίση που, πρώτον, μπορεί να προκαλέσει την αφορμή – μετά την εκτόνωσή της – για «διαπραγμάτευση» Τουρκίας-Ελλάδας με στόχο τον διαμοιρασμό των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων (και των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης της Ελληνικής ΑΟΖ), που χρόνια τώρα εποφθαλμιά η Τουρκία.
·       Μια κρίση που, δεύτερον, θα μπορούσε να «συνδυαστεί» με την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα και να αλλάξει τα εκλογικά δεδομένα.






Τα τελευταία 24ωρα όλα αυτά ήλθαν ξανά στην επικαιρότητα.
Με σενάρια να κυκλοφορούν, ότι μπορούμε να δούμε έκτακτη σύνοδο συμβουλίου αρχηγών, όχι απλώς για «ενημέρωση», αλλά και για λήψη «εκτάκτων μέτρων». Όπως αναβολή εκλογών και δημιουργία κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» κλπ.


«Πρόσφυγες πολέμου» εναντίον ντόπιων στην Αιανή Κοζάνης…


Επικίνδυνα ηλεκτρισµένο είναι το κλίµα στην Αιανή Κοζάνης ανάµεσα σε κατοίκους και ασυνόδευτους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δοµή της «ΑΡΣΙΣ».
Η άγρια συµπλοκή µεταξύ νεαρών που εκδηλώθηκε τα µεσάνυχτα του Σαββάτου, µε αποτέλεσµα τον τραυµατισµό ενός 18χρονου κατοίκου της κωµόπολης, αποτέλεσε την κορύφωση του πολεµικού κλίµατος που συντηρείται εδώ και καιρό.





Η ένταση αναµένεται να µεταφερθεί σήµερα στα δικαστήρια της Κοζάνης, όπου θα δικαστούν επτά πρόσφυγες ως εµπλεκόµενοι στο επεισόδιο.
Την ίδια ώρα, στην Αιανή οι 30 ασυνόδευτοι πρόσφυγες παραµένουν κλειδωµένοι στη δοµή, βρισκόµενοι υπό αστυνοµική προστασία για να µην υπάρξουν αντίποινα…