22.6.14

Forever Young...

Bob Dylan



Μήπως ήγγικεν η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης;



Ακόμη και τα κοινά συμφέροντα κάποια στιγμή οδηγούν τους συνεταίρους σε σύγκρουση και διάλυση της «εταιρείας».
Και κατά πως δείχνουν τα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας το ενδεχόμενο μιας ενδοκυβερνητικής σύγκρουσης και διάλυσης της συγκυβέρνησης κάθε άλλο παρά απίθανο είναι.



Ήδη υπάρχει μεγάλη ένταση , καθώς σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ, από τον πρόεδρο του μέχρι τους υπουργούς του, τους υφυπουργούς του, τους βουλευτές του και τα στελέχη του, έχουν αποφασίσει να τηρήσουν διαφορετική γραμμή, απ ότι τηρούσε το μικρό κόμμα της συγκυβέρνησης πριν από τις ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό.

Η πανεπιστημιακή ζωή συνεχίζεται…



Μπορεί τα πανεπιστήμια να είναι κλειστά, αλλά ουδείς λόγος ανησυχίας συντρέχει.
Η πανεπιστημιακή ζωή συνεχίζεται ως είχε.




Ετσι, την ερχόμενη Παρασκευή μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης» διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου του καταδικασθέντος για κατά συρροήν δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα, και κατόπιν πάρτι και συναυλία μέσα στη Νομική Αθηνών.
Δεν ξέρουμε αν πήραν από κανέναν άδεια για τη χρήση του χώρου, αλλά αυτά είναι μικροαστικές συνήθειες...


Μακάβρια μόδα…



Ο πυγμάχος φοράει τα γάντια του, και στέκεται απειλητικός στην άκρη του ρινγκ, έτοιμος να πλακώσει κάποιον στο ξύλο.
Με μια μόνο επισήμανση: Ότι είναι … νεκρός!



Η παραπάνω σκηνή είναι αληθινή, και είναι από κηδεία.
Την κηδεία του αποθανόντος πυγμάχου Christopher Rivera, που έγινε σύμφωνα με την τελευταία αμερικάνικη μόδα, η οποία ξεκίνησε από το Πουέρτο Ρίκο…


Απ’ τον Γκιωνάκη στον Λαζόπουλο…



M​​​​πορείτε να πείτε ό,τι θέλετε για τη δεκαετία του ’60. Μπορείτε να πείτε ότι τα Ανάκτορα και η αμερικανική πρεσβεία παρενέβαιναν στην ελληνική πολιτική ζωή, μπορείτε να πείτε πως υπήρχε παρακράτος που λειτουργούσε, μπορείτε να μιλήσετε για χούντες και ό,τι άλλο θέλετε.



Ομως εκείνο που σίγουρα δεν μπορείτε να πείτε είναι πως κάποιος αρχηγός της τότε ΕΡΕ πρότεινε στον Κώστα Λινοξυλάκη να μπει στο ψηφοδέλτιο.
Και κανείς αρχηγός της αριστεράς δεν περίμενε δύο εβδομάδες να του απαντήσει ο Γιάννης Γκιωνάκης αν θα δεχθεί να κατέβει υποψήφιος με το κόμμα του».

Από μικρή στη βιοπάλη…



Την λένε Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, είναι 27 χρονών, όπως φροντίζει κάθε χρόνο, να επαναλαμβάνει ως άλλοθι και είναι εκείνο του πρόσωπο, που όλοι υμνούν στον Άλφα.
Σε κάθε της εμφάνιση σε άλλες εκπομπές του ίδιου καναλιού, μόνο τα βάγια δεν βγάζουν να της κάνουν αψίδα να περάσει από κάτω, στρώνοντας χαλιά για να πατήσει!




Παραβγαίνουν δε όλοι στο ποιος θα πει τον μεγαλύτερο έπαινο, ποιος θα χειροφιλήσει και ποιος θα κολακέψει περισσότερο την 27χρονη κοπελίτσα, σε σημείο που καταντά διασκεδαστικό και αναμένεις πότε η ωραιότατη Σπυροπούλου θα αναφωνήσει «προς Κρήτα κρητίζεις» μιας και είναι και της Φιλοσοφικής, όπως διατρανώνει και αυτά τα παίζει στα δάχτυλα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεχαρβαλώσει την παιδεία.



Πριν από ένα περίπου χρόνο δημοσιεύθηκε στην Αυγή ένα κείμενο με θέσεις-προτάσεις του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάθε κατάθεση προτάσεων και πρόσκληση σε διάλογο είναι θετική, ιδιαίτερα όταν απουσιάζουν ανάλογες προτάσεις από άλλα κόμματα.




Οι προτάσεις όμως περιέχουν κάποια στοιχεία που μου προκαλούν ανησυχία κι έτσι αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση…