22.6.14

Η πανεπιστημιακή ζωή συνεχίζεται…



Μπορεί τα πανεπιστήμια να είναι κλειστά, αλλά ουδείς λόγος ανησυχίας συντρέχει.
Η πανεπιστημιακή ζωή συνεχίζεται ως είχε.




Ετσι, την ερχόμενη Παρασκευή μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης» διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου του καταδικασθέντος για κατά συρροήν δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα, και κατόπιν πάρτι και συναυλία μέσα στη Νομική Αθηνών.
Δεν ξέρουμε αν πήραν από κανέναν άδεια για τη χρήση του χώρου, αλλά αυτά είναι μικροαστικές συνήθειες...



Αλλά και σε ό,τι αφορά τις καταλήψεις και τους τραμπουκισμούς, η πανεπιστημιακή ζωή συνεχίζεται ως είχε.
Η επιστολή του κοσμήτορα Θετικών Επιστημών, Κωνσταντίνου Βαρώτσου, προς τον πρύτανη του Καποδιστριακού, Θεοδόσιο Πελεγρίνη, αποτυπώνει γλαφυρά το κλίμα τρομοκρατίας που κάποιοι επαναστατημένοι καλλιεργούν στα ΑΕΙ: «Στον χώρο της γραμματείας ο πρόεδρος του τμήματος, Γιώργος Τόμπρας, δέχθηκε επίσκεψη ομάδας φοιτητών, μέλη κατά δήλωσή τους του Δ.Σ. των φοιτητών, με απαίτηση να συναινέσει στο κλείσιμο του τμήματος, αύριο Πέμπτη.
Στην άρνησή του, δέχτηκε αρχικά φραστική επίθεση, όπως και η παρευρισκόμενη επίκουρη καθηγήτρια Ν. Σαουλίδου, και στη συνέχεια και σωματική, με αλλεπάλληλες σπρωξιές, χτυπήματα και απειλές για την προσωπική του και οικογενειακή του ασφάλεια και συγκεκριμένα: “Θα βρω πού μένεις ρε και θα σε κάψω”, “θα κάνουμε κατάληψη, θα σε κλείσουμε σε υπόγειο και θα σε βασανίσουμε ρε”».
Ο κατά καιρούς πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αν και έλαβε την επιστολή Πέμπτη (18.6.2014), την Παρασκευή το μεσημέρι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου άγνοια για το γεγονός και έκανε την εξωφρενική παρατήρηση ότι «σε περιόδους έντασης συμβαίνουν αυτά».
Ευτυχώς έσωσε την τιμή της Συγκλήτου ο κοσμήτορας Μ. Σπουρδαλάκης καταδικάζοντας το γεγονός.
Γι’ αυτό δεν έχουμε λόγους να ανησυχούμε για τα πανεπιστήμια και ειδικά για το Καποδιστριακό.
Ο κ. Πελεγρίνης καμώνεται τον πρύτανη και αδιαφορεί για το αν τραμπούκοι προπηλακίζουν καθηγητές ενώ οι καταλήψεις και τα πάρτι συνεχίζονται.
Κατά τα άλλα, τα ελληνικά ΑΕΙ πατώνουν στις διεθνείς κατατάξεις επειδή είναι απλώς παρεξηγημένα.
Ευτυχώς όμως έχουμε καινούργιο υπουργό Παιδείας που θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Μόνο που ο κ. Ανδρέας Λοβέδος δήλωσε πριν από μερικές μέρες ότι χρειάζεται δύο μήνες για να ενημερωθεί σχετικά με τα ΑΕΙ.
Ετσι, κατά τον Σεπτέμβριο, που θα πληροφορηθεί τους προπηλακισμούς, κάτι δυναμικό θα κάνει...

Πάσχος Μανδραβέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου