19.8.13

Δεν είναι όλοι το ίδιο…



Ακούω και βλέπω αυτές τις ημέρες στα κανάλια και στις εφημερίδες τα γνωστά περί κοπανατζήδων δημοσίων υπαλλήλων, που εκμεταλλευόμενοι το τριήμερο του δεκαπενταύγουστου, την έκαναν από τις υπηρεσίες τους με άδεια από τη σημαία.



Βλέπω τα κλασικά πλέον ρεπορτάζ, της δημοσιογράφου με το μαρκούτσι στο χέρι, που περιδιαβαίνει άδειους διαδρόμους σε εφορίες, ΙΚΑ, κλπ. ψάχνοντας να βρει κανέναν υπάλληλο, αλλά αυτοί πουθενά.
Μάλλον είναι στις παραλίες ή στο χωριό τους…
Ως είθισται ...

Περί τιμωρίας




Ή αλλιώς: Η υπόγεια αιτιώδης συνάφεια τιμωρίας και ατιμωρησίας….

Ο λαός, ο κόσμος αν προτιμάτε άλλο όρο, ανέκαθεν αγαπούσε τις δημόσιες εκτελέσεις. Σοκάρει πολλούς στη νεωτερική και «πολιτισμένη» εποχή μας αυτή η διαπίστωση, ωστόσο μία ματιά στην παγκόσμια ιστορία θα έπειθε και τον πλέον δύσπιστο.
Αν μπορούσαμε να κάνουμε τη μεταφορά σε ένα μήνα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δημόσιες εκτελέσεις ως αγαπητό θέαμα του λαού γίνονταν επί 29 μέρες και αρκετές ώρες, ενώ μόνο τις τελευταίες ώρες της τελευταίας μέρας αυτές έπαψαν να θεωρούνται καθωσπρέπει και σε ένα μέρος του κόσμου τουλάχιστον, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, δεν διεξάγονται πια.



Εντούτοις το ένστικτο που έκανε τους ανθρώπους να αγαπάνε τέτοια θεάματα δεν εξαφανίστηκε εντελώς.
Το βλέπουμε στις απόπειρες λυντσαρίσματος των υπόπτων όταν προσάγονται π.χ. στα δικαστήρια, το βλέπουμε στα έξαλλα πρόσωπα των πάσης φύσεως αυτόκλητων εισαγγελέων, δικαστών κλπ, ιδίως στην τηλεόραση που έγινε ο κύριος τόπος διεξαγωγής των «λαϊκών» δικαστηρίων.

Είμαστε άραγε Ευρωπαίοι;



Στο φινάλε κάποιου γουέστερν, ο Τόμι Λι Τζόουνς λέει μια φράση που περικλείει όλες τις παθογένειες των Νεοελλήνων: «Από τους τάφους τους οι νεκροί καθορίζουν την πορεία των ζωντανών».
Που πάει να πει, «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα».




Έχουμε και λέμε:
Ο Μέγας Κωνσταντίνος, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τη Δυτική, Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, επιλέγει ως κυρίαρχη θρησκεία την Ορθοδοξία.
Ενός κακού μύρια έπονται.
Άσβεστο το μίσος ανάμεσα στους αυτοκράτορες του Βυζαντίου και τους Δυτικούς της Ουνίας.
Οι ηγεμόνες της Βασιλεύουσας θα προτιμούσαν να «παραδώσουν» τα κλειδιά της Κωνσταντινούπολης στα στίφη των αλλόθρησκων Οθωμανών παρά να μετατραπούν σε υποτελείς των αιρετικών Δυτικών.


Η αποκαθήλωση των … ειδώλων.



Την ώρα που οι ελεγκτές μετρούσαν τις αποδείξεις, στο καμαρίνι της Άντζελας οι «ποντικοί» έκαναν πάρτι!
Σοκαρισμένη η Άντζελα Δημητρίου δεν μπορούσε να πιστέψει πως έπεσε θύμα κλοπής την ώρα που τραγουδούσε στην Εύβοια.



Η συναυλία έγινε σε χώρο του δημοτικού σχολείου Δροσιάς, σύμφωνα με το
evianews.gr και όπως ήταν φυσικό επικρατούσε το αδιαχώρητο.
Μαζί της εμφανίστηκε και ο Βασίλης Τερλέγκας.
Γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ το γλέντι κορυφώνονταν, άγνωστοι άρπαξαν από το καμαρίνι της τραγουδίστριας δύο πανάκριβα χρυσά ρολόγια και μετρητά. 

Η γοητεία της φοροδιαφυγής.



Το στιγμιότυπο από νησί των βορείων Σποράδων, που εμφάνισε τουριστική έκρηξη το φετινό καλοκαίρι, ενώ παράλληλα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας φοροπαραβατικότητας με ποσοστό που ξεπερνάει το 85%: κυρία, επιχειρηματίας στον τουριστικό κλάδο, καταθέτει στο τοπικό παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας ένα ευμέγεθες -δείχνει να ’χει πάχος πάνω από είκοσι εκατοστά- πάκο από 50ευρα.



«Αντε να φύγουν να ησυχάσουμε», προσποιείται πως δυσφορεί από την όλη κατάσταση, όταν ο ταμίας τη ρωτάει πώς πάει η σεζόν.
Προφανώς η κίνηση ήταν μεγάλη, επήλθε κορεσμός και οι «καλοδεχούμενοι» τουρίστες ξαναέγιναν ανεπιθύμητοι ξένοι.



Γιατί ο Ομπάμα δέχθηκε τον Σαμαρά;



Ο «Μηδενισμός» είναι βασικό στοιχείο της ζωής στην Ελλάδα.
Και επειδή είμαστε αυθόρμητοι, και μερικές φορές όχι ευγενικοί άνθρωποι, το πρώτο πράγμα που συνήθως κάνουμε είναι να μηδενίζουμε τα πάντα.
Ιδιαίτερα, εάν αφορούν τα κόμματα και τις ομάδες που υποστηρίζουμε, δεν είμαστε καθόλου «χουβαρντάδες» εάν οι αντίπαλοί μας πετύχουν κάτι, που χρειάζεται ένα μπράβο, μία καλή κουβέντα.



Ούτε «φιλοαμερικανό» μπορεί να με χαρακτηρίσει κανείς, ούτε «νεοδημοκράτη». Εχω τις απόψεις μου για την Αμερική σαν χώρα, η οποία είναι καταπληκτική με εξαιρετικούς ανθρώπους, αλλά διαφωνώ με την εξωτερική και την αμυντική της πολιτική, η οποία είναι κοντόφθαλμη, εγωιστική και συνήθως προκαλεί πόνο στους άλλους λαούς.



Αποκλειστικές δηλώσεις Σταυρίδη, πριν από λίγο!!!

Τι είπε ο Σταυρίδης για να δικαιολογήσει το ατόπημά του, εξαιτίας του οποίου και απεμπέμφθη με εντολή Στουρνάρα;



Γιαλαντζί αριστεροί και αυτοί;



Στις εποχές της απουσίας των «εμβασμάτων», η διατήρηση κομμουνιστικών επιχειρήσεων είναι δύσκολη, το ΚΚΕ αποφαίνεται και έως αδύνατη.
Πόσο, μάλλον, όταν αυτές καλούνται να λειτουργήσουν στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος και ιδιαίτερα, όταν αυτό βρίσκεται σε κρίση.



Η τυποεκδοτική έκλεισε κι ο 902, πουλήθηκε.
Δεν άντεξαν οικονομικά !...