6.11.12

Η μουσική μας επιλογή.

Bruce Springstreen και Point Blank, από το άλμπουμ The River.
Ότι καλύτερο....
Από τον Strange με αγάπη!


Η μιζέρια οδηγεί στο μηδέν και στο τίποτα!


Στο ναό της δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων, έχει επιχειρηθεί πολλές φορές λόγω και έργω η κατάλυση της Δημοκρατίας, λόγω από μέσα, από τους εκάστοτε βουλευτές της και έργω από έξω, όταν ενίοτε στίφη διαδηλωτών σε διατεταγμένη υπηρεσία, συνεπικουρούμενα από κοινοβουλευτικούς, έχουν επιτεθεί εναντίον του κτιρίου της Βουλής, δημιουργώντας μια εφιαλτική εικόνα, η οποία δεν ταιριάζει σε ένα λαό, που αγωνίσθηκε να αποκτήσει κράτος και που ενώ έβγαινε από το αίμα, τον καπνό, τη φωτιά και τα χαλάσματα, ψήφιζε στην Τροιζήνα το τρίτο Σύνταγμα, το περίφημο «Σύνταγμα της Τροιζήνας»!

Όταν οι αλήθειες ακούγονται από τα λάθος στόματα

 
Απέδειξε σήμερα η Χρυσή Αυγή γιατί έχει γίνει μόδα. Γιατί σε ορισμένα θέματα δεν είναι "κότες" σαν  εμάς τους παραδοσιακούς δεξιούς, που έχουμε κάτσει όλη τη μεταπολίτευση να τρώμε σφαλιάρες για τις μαλακίες άλλων (εκτός αν ο επί συμμοριτοπόλεμου πρωθυπουργός ήταν ο μετέπειτα αρχηγός της... Ένωσης Δεξιάς και ο Καραμανλής δεν έφυγε εξ' αιτίας της προβοκάτσιας του ΙΔΕΑ).

Η ΝΔ πνέει τα λοίσθια.


Kάθε νέα περίοδος αναγέννησης και ανανέωσης της πολιτικής ζωής της Ελλάδας συνοδεύεται κατ’ αρχήν από την εξαγγελία και την προβολή ενός μεγαλόπνοου οράματος, το οποίο αφυπνίζει τις υγιείς δυνάμεις του Έθνους και συνταράζει κάθε δημιουργική του ικμάδα. Εξάλλου, ο μετασχηματισμός του κοινωνικού status quo από το στάδιο της στασιμότητας και της αδράνειας απαιτεί συνήθως μια εκ βάθρων αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, με την ανάδυση και τη συγκρότηση νέων πολιτικών και κομματικών μηχανισμών. Τα κόμματα αυτά, ως αποτέλεσμα διαλεκτικής και ζύμωσης- άλλοτε ραγδαίας και άλλοτε βραδυφλεγούς- στη βάση της κοινωνίας, είναι οι κατ’ εξοχήν φορείς των νέων οραμάτων, που δύνανται να επηρεάσουν την πορεία ενός ολόκληρου λαού για πολλές δεκαετίες.

 

Πακιστανέ, Πακιστανέ....



Τους βλέπετε καθημερινά στα φανάρια και αλλού. Έχουν κατακλύσει την χώρα μας. Κάποιοι τους λυπούνται, και τους θεωρούν φουκαράδες κακόμοιρους, που ήρθαν εδώ για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί.
Άλλοι τους απεχθάνονται, και τους θεωρούν εν δυνάμει Ταλιμπάν, μια μουσουλμανική πέμπτη φάλαγγα, και γενικά παραβατικά στοιχεία.
Μιλάμε για τις δεκάδες χιλιάδες των Πακιστανών, που μετέτρεψαν την Αθήνα σε Ισλαμαμπάντ.


Όπως και να έχει, η αλήθεια είναι ότι προέρχονται από έναν πολιτισμό, και από μια θρησκευτική κουλτούρα, που καμία σχέση δεν έχουν με τον δικό μας, ή με αυτόν της Ευρώπης.

Γκουντμόρνινγκ ... Αλμπάνια!!!!



Η γκρίνια και οι διαμαρτυρίες είναι δεύτερη φύση σε κάποιους.
Και άντε στην καθημερινότητα, τους γκρινιάρηδες και τους προβληματικούς, τους υποχόνδριους, τους κλαψομούνηδες, τους βάζουμε στην άκρη.
Τι γίνεται όμως όταν η  γκρίνια, εκφραζόμενη ως πολιτική διαμαρτυρία μετατρέπεται σε αντιπολίτευση, και μάλιστα αξιωματική;


Εκεί, η ψυχιατρική επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια, και εκεί είναι που αρχίζει να παίζει μπάλα ο Τσίπρας, ο Κουράκης, η Δούρου, και οι λοιποί γιαλαντζί επαναστάτες της σημερινής μας κατάντιας.

Ομπάμα, Ρόμνει, και Ευρώπη.



Λίγο πριν οι Αμερικανοί επισκεφτούν τις κάλπες, ο Mitt Romney προβοκάρει, λέγοντας πως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, τα σύμβολα της ευρωπαϊκής προνοιακής τρέλας, αποτελούν το μοντέλο του Ομπάμα για την Αμερική.


Ώρα για επίθεση στην Ευρώπη δηλαδή. Μια Ευρώπη που θα αποτελέσει το επίκεντρο της θεματικής στρατηγικής του  Romney αν κερδίσει τις εκλογές.