12.3.15

The Devil May...

The Brian Jonestown Massacre





Όταν χάνεις λάδια…



Μέσα στην απέραντη σοσιαλιστική φιλανθρωπία του ο Σύριζα, το είπε και το έκανε.
Μπορεί δηλαδή να μην έκανε τίποτα άλλο απ όσα είχε υποσχεθεί, αλλά στο θέμα των λαθρομεταναστών πρόλαβε.
Τους άφησε ελεύθερους.
Δηλαδή χύμα στο κύμα.




Με αποτέλεσμα να ξαναγεμίσει η Ομόνοια με χιλιάδες ταλαίπωρους, που χωρίς μία στη τσέπη και χωρίς σπίτι, περιφέρονται άνευ σκοπού…
Και σε λίγο καιρό θα ξαναθεριέψει το μικροέγκλημα, οι διαρρήξεις, οι ληστείες, ακόμη και οι συμπλοκές με γιαταγάνια.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμιά ελπίδα να βρουν δουλειά, και πολλοί εξ αυτών καμιά διάθεση.
Οπότε;

Ψυχίατρο ή ... μπόγια;



Ιδού η νέα εθνική φαντασίωση: Κατοχικό δάνειο και γερμανικές αποζημιώσεις.
Με κάθε επίσημο ταρατατζούμ από το βήμα της Βουλής και υπό την αιγίδα της πασιονάριας Κωνσταντοπούλου, η οποία το πρωί έζησε αφ’ υψηλού το μύθο της με τις καθαρίστριες και αργότερα πρόλαβε να επιθεωρήσει τιμητικό άγημα στο Πεντάγωνο με άψογο βορειοκορεάτικο στυλ δίπλα στον ακροδεξιό υπουργό Άμυνας.




Οι τόνοι προς το Βερολίνο οξύνονται κατακόρυφα και είναι άξιο απορίας, για ποιο λόγο επιλέγεται μια τέτοια μετωπική σύγκρουση ακριβώς τη στιγμή που αρχίζουν (;) ξανά οι διαπραγματεύσεις της χρεοκοπημένης Ελλάδας με τους εταίρους.
Η πρόθεση δε ότι η Ελλάδα πρόκειται να δημεύσει γερμανική περιουσία στη χώρα, όπως π.χ. το Ινστιτούτο Γκαίτε, δεν εξηγείται πολιτικά.
Μήπως θέλουν να κηρύξουν και πόλεμο στη Γερμανία για λόγους ηθικής τάξης;


Οι βρώμικες καθαρίστριες…



Ανεχτήκαμε να σκούζουν τόσους μήνες, λες και δεν απολύθηκε κανένας άλλος, λες και δεν έμεινε χωρίς δουλειά κανένας άλλος, λες και μόνο αυτές αντιμετωπίζουν πρόβλημα.




Δε σεβάστηκαν ούτε καν το γεγονός πως ο μισθός που τόσα χρόνια έπαιρναν, στους περισσότερους Έλληνες μοιάζει άπιαστος στόχος.
Ακόμα και σ' αυτούς που έφαγαν τη μισή τους ζωή στα θρανία προσπαθώντας να μορφωθούν και να εξειδικευτούν…

ΣΥΡΙΖΑ για capital controls…



Τα capital controls μόνο καταστροφή θα προκαλούσαν στην οικονομία και στις τράπεζες.
Οι συμφωνίες ή κατ΄ επίφαση συμφωνίες που επιτυγχάνει η Ελλάδα στο Eurogroup ακόμη δεν έχουν διασφαλίσει το πιο ουσιώδες και σημαντικό ζήτημα….την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.



Η Ελλάδα μπορεί να αντέξει με βάση τα ταμειακά διαθέσιμα έως τις 15 Απριλίου χωρίς χρηματοδότηση.
Η οικονομία βρίσκεται σε οριακά επίπεδα ενώ προσεχώς θα αναθεωρηθεί επί τα χείρω και επίσημα ο στόχος για το ΑΕΠ του 2015...


Από τον τοξικό πόλεμο στον ταξικό…



Ο Νίκος Βούτσης, ο γλυκύτατος, ολοστρόγγυλος Πόρκυ της κυβέρνησης, που ελπίζω να έμαθε να ξεφορτώνεται την τσίχλα του σε ένα χαρτομάντιλο κι όχι να την πετάει κάτω, διαπιστώνει, από το βήμα της Βουλής μάλιστα, ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο.



Η παρομοίωση είναι παλιά: τη χρησιμοποίησαν από την αρχή της κρίσης ο Γιωργάκης, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς κ.ά.
Για μια σύντομη περίοδο μάλιστα, είχε γίνει της μόδας να εμπνέονται οι πολιτικοί μας από τον περίφημο λόγο του Τσώρτσιλ πριν από την έναρξη της Μάχης της Αγγλίας (we shall fight them on the beaches κ.λπ.).
Ειδικά δε οι Πάγκαλος και Βενιζέλος διακρίθηκαν (και λόγω φυσικού πλεονεκτήματος, ασφαλώς) στη μίμηση του Τσώρτσιλ…

Στήνουν σκηνικό για νέα σκληρά μέτρα…



Καθ’ όλη τη διάρκεια της μνημονιακής πενταετίας χρησιμοποιείται ένας μπαμπούλας: «να μην χρεοκοπήσουμε, να μην αναγκαστούμε να βγούμε από το ευρώ».
Η νέα συγκυβέρνηση, δίπλα σ’ αυτόν τον μπαμπούλα, που δεν τον απέσυρε, έβαλε έναν ακόμη: «δημιουργούν συνθήκες ανατροπής μας, για να κάνουν κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου, με πρωθυπουργό τον Στουρνάρα, και να περνάνε ό,τι θέλουν».



Ετσι, ολοκληρώνεται το σκηνικό για να παρθούν τα πρώτα μέτρα της νέας μνημονιακής περιόδου, που ξεκίνησε με την απόφαση του Eurogroup στις 20 Φλεβάρη και τη «λίστα Βαρουφάκη» τρεις μέρες μετά...

Είμαστε τελειωμένοι...



Μετά από μερικές εβδομάδες επικοινωνιακής κατανάλωσης τα κλιμάκια της Τρόικα (τα της αλλαγής της ονομασίας σε «Θεσμούς» τα θεωρώ αστειότητες...) από σήμερα αρχίζουν το ξεσκόνισμα των στοιχείων.
Η κυβέρνηση ευελπιστεί πως με την επιστροφή της Τρόικας και την έναρξη των διαπραγματεύσεων θα ξεκλειδώσει κάποιο τμήμα δόσης και θα καλύψει κάποια από τις «τρύπες» που ανοίγουν στον προϋπολογισμό με επιταχυνόμενους ρυθμούς.

 


 Η κυβέρνηση δείχνει πως δεν έχει αντιληφθεί ακόμη πως η διάλυση της πραγματικής οικονομίας συντελείται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με την ταχύτητα της δικής της «κυβίστησης»…