19.6.19

Απατεώνες και πανάσχετοι (και στην Εξωτερική πολιτική)!


Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν συνεχώς και λένε το εξής!
Χάρις στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα σήμερα έχει πολύ ισχυρές συμμαχίες για να αντιμετωπίσει την Τουρκική επιθετικότητα.
Κι εννοούν τρία πράγματα!
1.       Καλύτερες συμμαχίες μέσα στην Ευρώπη (χωρίς να επιμένουν πολύ)
2.      Καλύτερες συμμαχίες με τις ΗΠΑ (όπου επιμένουν λίγο περισσότερο)
3.      Και – κυρίως – την τετραμερή συμμαχία Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος-Ισραήλ! Αυτό το θεωρούν κορυφαίο «επίτευγμά» τους.
Οι… απατεώνες!






Να γιατί είναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ:
(Σήμερα θα σας δώσω ένα σύντομο ιστορικό των «συμμαχιών» αυτών)
·       Πρώτον, οι Ευρωπαίοι δεν εμπιστεύονται καθόλου τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του.
Του λένε συνεχώς ότι η Ελλάδα ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια στις αρχές του 2015, ήλθε εκείνος στη διακυβέρνηση, πήγε να «διαπραγματευθεί κάτι καλύτερο», έχασε η χώρα του 100 δισεκατομμύρια τουλάχιστον, φόρτωσε τρίτο (και τώρα τέταρτο) μνημόνιο, κι έχασε και από τρία ως πέντε χρόνια, τουλάχιστον!
Αυτά του λένε! Δεν φαίνεται να τον «εκτιμούν» και πολύ, έτσι;



Τσίπρας: Η άνοδος, η πτώση και η εξαφάνιση...


Κανένας πλέον δεν αμφισβητεί ποιος θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών αλλά ούτε και ποιο κόμμα θα έρθει δεύτερο.
Είναι πολύ νωρίς για να έχουμε περαιτέρω ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό. Τούτο δεν σημαίνει όμως πως αυτές δεν έχουν δρομολογηθεί.
Η αποκαθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει μετά την οριστική απομάκρυνσή του από την εξουσία και θα είναι τραγικότερη από εκείνη του ΠΑΣΟΚ.




Η  έκπληξη των τελευταίων εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο, τους Δήμους και τις περιφέρειες δεν ήταν όπως φοβόντουσαν πολλοί η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής και η είσοδος του υποψηφίου της στον δεύτερο γύρο για τον Δήμο της Αθήνας.
Η έκπληξη ήταν το αναπάντεχα μεγαλύτερο ποσοστό που συγκέντρωσε το ΜΕΡΑ25 του κ. Γ. Βαρουφάκη και η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει το κρίσιμο φράγμα  του 25%.  Τούτο, αποκαλύπτει πολλά για τις δυνάμεις που έχουν δρομολογηθεί...


Απ’ όλα έχουμε…


Έχουμε τον Τέρενς Σπένσερ Κουίκ, τον επονομαζόμενο και Φιλέα Φογκ, που εδώ και μερικά χρόνια μαζεύει «χρυσά μίλια» ταξιδεύοντας σε ολόκληρη την οικουμένη προκειμένου να διαδώσει το κομμουνιστικό όραμα του κολλητού του Αλέξη, και συνάπτοντας παράλληλα σπουδαίας σημασίας οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες για τη χώρα μας με κράτη όπως το Σουδάν, η Σομαλία, και η Πάπουα Νέα Γουινέα.
Αφήνοντας πίσω του το «αμαρτωλό» παρελθόν, τότε που έλεγε τις χουντικές ειδήσεις με στόμφο και εθνοπρέπεια στην … ΥΕΝΕΔ των συνταγματαρχών.





Προφανώς τον ανάγκαζαν, με κάποιο πιστόλι πίσω από τις κουρτίνες του στούντιο να σημαδεύει τους κροτάφους του. Αλλιώς δεν εξηγείται.
Οπότε, αντιστασιακός και ο Τέρενς… όπως π.χ. ο Τόσκας, που είχε μπει στην Σχολή Ευελπίδων το 1968(!), αν και αριστερός… ή ο Φίλης, που βασανίστηκε στα μπουντρούμια της ΕΣΑ, αν και η χούντα έπεσε όταν εκείνος ήταν μόλις 12 χρονών…