29.4.14

Love Cry...

Alan Vega



Το μεγάλο τεστ των ευρωεκλογών.



Μετά από 3-4 χρόνια πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, και δυο χρόνια σκληρής λιτότητας, τα πράγματα αρχίζουν σιγά σιγά να ξεκαθαρίζουν.
Τόσο στο οικονομικό, όσο και στο πολιτικό τοπίο.




Με πρώτο τεστ τις επερχόμενες (τριπλές) εκλογές.
Εκ των οποίων, κυρίως οι ευρωεκλογές, θα αποτελέσουν το βασικό κριτήριο του ελληνικού λαού, την αποδοχή ή την άρνησή του δηλαδή όσον αφορά στο τι πετύχαμε, και κυρίως στο που και πως θέλουμε να πάμε από δω και πέρα.


Η αμετανόητη Ελλάδα της μεταπολίτευσης…



Το 1981 οι πολίτες ανέδειξαν στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τα επόμενα οκτώ χρόνια η ελληνική κοινωνία υπέστη μια καθοριστική μετάλλαξη.




Αρχές και αξίες κατεδαφίστηκαν, η δημοκοπία και ο λαϊκισμός αποθεώθηκαν, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το λεφτόδεντρο, το πόπολο εξαχρειώθηκε, οι κρατικοποιήσεις του Παπαληγούρα βρήκαν την ολοκλήρωση τους στον Αρσένη και το κόμμα εισέβαλε για τα καλά στο κράτος μετατρέποντας το κρατισμό από ημιεπίσημη σε επίσημη ιδεολογία.


Εκλογές και υποψήφιοι.



Ζούμε σε μία χώρα και παρακολουθούμε μια πολιτική σκηνή, που πολλές φορές στερείται σοβαρότητας…
Η κυβέρνηση αιφνιδίως, χωρίς να αποτελεί ανάγκη, χωρίς να το ζητήσει κάποιος και χωρίς φυσικά να γίνει ο οποιοσδήποτε σοβαρός διάλογος ψήφισε μια διάταξη, με την οποία διπλασίασε (!) τον αριθμό των υποψηφίων, τόσο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές όσο και για τις ευρωεκλογές.



Ετσι ξαφνικά τα κόμματα και οι συνδυασμοί όρισαν από 42 υποψηφίους για τις ευρωεκλογές και χιλιάδες υποψηφίους για τις λοιπές εκλογές.
Φτάσαμε λοιπόν να έχουμε 75.000 (!) υποψηφίους για όλες τις εκλογές και προφανώς δεν επαρκεί ούτε το ΟΑΚΑ για να συγκεντρωθούν όλοι αυτοί!
Μια μεσαία ελληνική πόλη υποψηφίων!

Σαν να μην άλλαξε τίποτα!



Και όμως δεν έχει αλλάξει τίποτε παρά το γεγονός πως μεσολάβησε μισός αιώνας. Οικτρή η έλλειψη φαντασίας.
Χαοτική η απόσταση μεταξύ της νέας πραγματικότητος και της κομματικής αντιπαραθέσεως.




Ο λόγος φυσικά περί του προεκλογικού αγώνα.
Μόνη διαφορά ότι η μάχη δίδεται όχι για εθνικές, αλλά για ευρωπαϊκές εκλογές, που φυσιολογικά δεν έπρεπε να έχουν παρά την ελαχίστη σημασία για την πορεία των εξελίξεων στο εσωτερικό της χώρας…

 

Επειγόντως έναν ψυχίατρο για τον Σύριζα…



Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς…
‘Η έχουν παραφρονήσει ομαδικά στον ΣΥΡΙΖΑ ή αξιολογώντας και αναλύοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας αποφάσισαν πως δεν αποτελεί πλέον στόχο του κόμματος η διακυβέρνηση της χώρας και κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να χάσουν τις εκλογές.




Μόνο ένας ψυχολόγος, ίσως και ψυχίατρος, θα μπορούσε να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε τον χαρακτήρα αυτών που αποτελούν τον ηγετικό πυρήνα των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μαθηματική φύση της συνείδησης…



H περιγραφή της ανθρώπινης συνείδησης αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα αλλά και ενδιαφέροντα προβλήματα στην ιστορία της επιστήμης με το οποίο έχει καταπιαστεί ένα πλήθος από κλάδους όπως η φιλοσοφία, η ιατρική, η ψυχολογία ή τα μαθηματικά. 




Μία νέα συνεργασία νευρολόγων με θεωρητικούς φυσικούς έχει δημιουργήσει ένα πεδίο έρευνας γύρω από τη φύση της συνείδησης και μια προσπάθεια περιγραφής της μαθηματικά με τη χρήση εννοιών της κβαντικής φυσικής.
Υπό αυτή τη σκοπιά, ακόμη κι αν το πρόβλημα της συνείδησης απέχει πολύ από τα να θεωρηθεί λυμένο, τουλάχιστον δημιουργείται ένα υπόβαθρο για τον ορισμό και την περιγραφή των επιμέρους προβλημάτων που το απαρτίζουν.