29.4.14

Εκλογές και υποψήφιοι.



Ζούμε σε μία χώρα και παρακολουθούμε μια πολιτική σκηνή, που πολλές φορές στερείται σοβαρότητας…
Η κυβέρνηση αιφνιδίως, χωρίς να αποτελεί ανάγκη, χωρίς να το ζητήσει κάποιος και χωρίς φυσικά να γίνει ο οποιοσδήποτε σοβαρός διάλογος ψήφισε μια διάταξη, με την οποία διπλασίασε (!) τον αριθμό των υποψηφίων, τόσο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές όσο και για τις ευρωεκλογές.



Ετσι ξαφνικά τα κόμματα και οι συνδυασμοί όρισαν από 42 υποψηφίους για τις ευρωεκλογές και χιλιάδες υποψηφίους για τις λοιπές εκλογές.
Φτάσαμε λοιπόν να έχουμε 75.000 (!) υποψηφίους για όλες τις εκλογές και προφανώς δεν επαρκεί ούτε το ΟΑΚΑ για να συγκεντρωθούν όλοι αυτοί!
Μια μεσαία ελληνική πόλη υποψηφίων!

 
Θα μου πείτε, μα καλά, δεν είναι καλό για τη δημοκρατία να αυξάνονται οι υποψήφιοι και οι δυνατότητες του λαού να επιλέγει τους υποψηφίους του;
Oχι βέβαια, αφού δε μιλάμε πλέον για περισσότερες επιλογές, αλλά για χάος! Διότι σε τι διευκολύνεται η επιλογή, όταν για το δήμο Θεσσαλονίκης οι συνδυασμοί αντί για 50 έχουν από 100 υποψηφίους ο καθένας;
Ας είναι. Είναι γνωστό πως είμαστε η χώρα της υπερβολής, της φανφάρας και των κρυφών μεθοδεύσεων, κάτω από πομπώδεις διακηρύξεις περί της δημοκρατίας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας!
Πηγαίνοντας τώρα στην ουσία του θέματος: είδαμε τα κόμματα, που είναι γνωστό πως δε λειτουργούν θεσμικά και δημοκρατικά, αλλά αποφασίζει συνήθως ο εκάστοτε αρχηγός και οι περί αυτόν, να επιλέγουν υποψηφίους του πενταγράμμου και της πίστας, των τηλεοπτικών δημοσιογράφων και εθνικών διασκεδαστών, των αστεριών της μπάλας και άλλων άσχετων ανθρώπων, με σκοπό λόγω της δημοσιότητας που έχουν να λάβουν την ψήφο του λαού για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Ευρώπη και να ασχοληθούν με τα ακανθώδη προβλήματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης!
Φυσικά υπάρχουν μέσα σε αυτούς και ορισμένοι άξιοι άνθρωποι, που γνωρίζουν τα ευρωπαϊκά θέματα και μπορεί να παλέψουν.
Σκεφτείτε όμως παλιότερα υποψηφίους όπως ο Ευρυγένης, ο Τσάτσος, ο Αυγερινός, ο Παπαγιαννάκης και κάντε τη σύγκριση.
Ας ενηλικιωθούν κάποτε τα κόμματά μας και ας γίνουν πιο ευρωπαϊκά!

Γιάννης Μακρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου